Inlägg från: gällka88 |Visa alla inlägg
  • gällka88

    Gravid med syskon, BF mars 2018

    Hej!

    Plussade för 1,5 vecka sedan och gick idag in i vecka 6. Så BF enl sista men 25 mars.

  • gällka88
    majita skrev 2017-07-23 22:24:51 följande:

    Grattis till alla nya som hittat hit! Roligt att vi kan följas åt :)

    Har ni börjat känna några gravidsymptom ännu?


    Jag mår lite illa till å från. Har spänningar i brösten..men de värsta är att jag är så fruktansvärt dålig i magen! Får sån magknip å får springa på toaletten flera gånger innan de ger sig! Nån fler som har liknande? Har haft med tidigare barn?
  • gällka88

    Jag har märkt att mina bristningar från den förra graviditeten och sånna jag haft längre tillbaka redan har börjat "växa" eller va man ska kalla de.. de har blivit mer framträdande... känns ju sisådär kul!!

    Sen funderar jag om de är någon fler här som är överviktig? Och med de menar jag BMI >35....

  • gällka88

    Var idag in på gyn.mott och fick se en liten böna med pickande hjärta! <3 detta för att jag vaknade i morse och kände mig inte gravid längre! Mina bröst var inte ömma, jag var utvilad och kände mig hungrig!

    Hur är de där ni bor? Är de lätt att få komma å kolla ultraljud om man är orolig?

  • gällka88

    Nån här som jobbar inom vården? Eller rättare sagt på operation eller liknande där de används genomlysning/röntgen?

  • gällka88

    Hur går de för alla? Är de nån kvar här...?
    Jag var in igår på gyn, igen, för att kolla till pyret pga ganska många blödningar. Visade sig att moderkakan ligger i framvägg och för utgången så kan va därför de blöder. Skönt att få en förklaring men jobbigt att den ligger i vägen för utgången. Men BM som gjorde ultraljudet sa att den flyttar sig säkert tills de är dags för RUL. Är nu i vecka 12+6, RUL bokat till 26/10 :)

  • gällka88
    wildflowers skrev 2017-09-15 12:48:18 följande:

    Hallå! Beräknad 27e mars med andra barnet. Det kommer bli 2 år och 10 9 månader mellan.

    Har mått otroligt illa från start. Är i v 12+3 och fortsätter kräkas samtidigt som jag jobbar ????


    De är så jobbigt att må illa! Mitt illamående fick nån typ av nystart vid vecka 11 å sen dess kräks jag typ varje kväll! Hoppas de går över snart!!
  • gällka88
    VickanK skrev 2017-09-15 12:40:29 följande:

    Vad jobbigt med många blödningar, vilken oro men skönt att du fått en förklaring och varit på ultraljud. Jag har också varit på ultraljud då och är i vecka 12+4 :) ska på rul den 30/10 :)


    Blödde när jag väntade sonen också, men inte på samma sätt. Då var de större mängd men vid färre tillfällen. Nu har de vara varit små blödningar men kan hålla på i typ 3-4 dagar. Jättejobbigt!
  • gällka88
    wildflowers skrev 2017-09-15 17:10:30 följande:

    Jag småblöder också lite bruna flytningar. sedan dagen efter KUB-testet. Men barnmorskan tyckte att det kan vara missfall på gång och det kan vara spruckna blodkärl. Ingen idé att oroa sig men OM det skulle va nåt skulle ja bli helt förkrossad. För att jag mått SÅ dåligt! De här 12 veckorna. Fick nu i veckan avboka en riktigt fin resa som vat planerad till medelhavet :( samt att jag får kräla mig till jobbet måendes så här. Jag vet ärligt talat inte om jag skulle klara av en ny graviditet då de 3 första månaderna har varit olidliga pga illamåendet.


    Säkert är allt OK! Småblödningar är ju inte ovanligt, bara helt hemska när dom kommer! Man är ju extra känslig och genomblödningen i kvinnoområdet är ju större så de är ju lättare att börja blöda. Men de är inte kul!!

    Varför är du på jobbet om du mår så illa? Min kompis har varit sjukskriven 4 månader pga gravidillamående?
  • gällka88
    DazaC skrev 2017-10-03 15:11:47 följande:
    Funderar på om det är foglossning jag börjat få. Haft en del ont i bäckenområdet/nedre delen av ryggen samt ibland smärta som strålar neråt ben efter vissa rörelser och när jag gått i trappor eller suttit på vissa sätt. Någon som känner igen det som foglossning? Vecka 18+1 idag. Hade inte foglossning förra graviditeten för ca 2 år sedan vad jag vet.
    De låter som foglossning.
    Förra graviditeten hade jag ont i ländryggen mest, men även fram över pubisbenet och i ljumskarna.. nu har jag bara ont fram till..
  • gällka88

    Kan inte ni med besvärlig foglossning beskriva/berätta hur den är?
    Vad jobbar ni med? Hur ni mår?

    För jag har själv en del foglossning men kan som inte veta om den är besvärlig eller ej... jag tänker bara hela tiden att de finns säkert folk som har de värre..som när jag mådde illa och spydde så fort jag satte mig i bilen så fick sitta med spypåse å spy medan jag körde till och från jobbet... om ni förstår hur jag menar..

  • gällka88
    wildflowers skrev 2017-11-16 20:36:19 följande:

    Alltså du märker när den är besvärlig. Det hugger och skär, blir liksom stumt så du knappt kan gå. Jag har ont i si-leden, svabskotan. I blygdbenet jättemkt speciellt när jag ska vända mig i sängen eller ta mig upp. Jobbar som förskollärare och blev sjukskriven på heltid ni från v 21. Ja säger bara tur för det för jag kan knappt ta hand om min egen 2-åring. Lyft och huksittande/golvsittande är obarmhärtigt mot bäckenet :/

    Hur mkt har ni gått upp? Usch känner panik är helt orörlig och har halva grav kvar. Aptiten är de inte för på..konstant hungrig och gått upp 7 kg. Redan ca 6 kg övervikt sen innan! Fy


    På jobbet har jag ont mellan benen och framtill nästan varje steg jag tar, på kvällarna kan jag ofta inte gå ordentligt, funderat på prova kryckor kvällstid. Kan inte sitta på golvet och leka med tvååringen, inte bära han samtidigt som jag går. Vaknar varje gång jag vänder mig på natten för de gör ont i blygdbenet. Jobbar som anestesisjuksköterska så går mycke på hårda betonggolv. Men jag tänker att "jag kan ju gå" "jag klarar ju av mitt jobb" "nån har de säkert värre"

    Och på tal om vikt, jag har gått ner 7 kg, vecka 22 är jag i nu. Har dock en rejäl övervikt så de gör väl inget...
  • gällka88
    Hoppas7910 skrev 2017-11-17 00:16:27 följande:

    Säger som ovan - du märker när foglossningen är besvärlig :/

    Jag har skärande och stickande värk från ryggen, över SI-lederna och fram i ljumskarna. Kan knappt ligga på rygg längre & helst inte långa stunder på sidan heller. Det är jobbigt att lyfta och bära dottern nu för tiden. Har ett stillasittande jobb men jag kan knappt ta mig upp ur stolen efter ett tag.. inte så kul!

    Jag har faktiskt inte vägt mig.. men jag känner och ser att det är rätt mkt mer denna gången än med dottern. Tycker jag äter rätt okej och inte massa onödigt men det samlar sig ändån. Jag är van vid att träna mkt och det kan / orkar jag inte nu så det är säkert mkt därför.


    Som jag skrev till Wildflowers så kanske den är besvärligare än jag tror... kan inte heller ligga på sida nån längre stund...och ibland hugger de till bak i SI-lederna.. är ju besvärligt främst kvällstid när man gått på jobbet hela dagen... Får se om jag ringer till vårdcentralen till veckan..
  • gällka88
    wildflowers skrev 2017-11-17 14:18:19 följande:

    Jag hade foglossning förra gången och pressade mig till att jobba till v 28. Det var hemskt...Det misstaget gjorde jag inte denna gång! För det blir bara värre och värre. Jag skulle aldrig jobba om jag var du gällka88 utan sjukskriva mig direkt. Läkarna är väldigt schyssta när man har foglossning. Men då gäller det att lyfta ens besvär och inte förminska dom!!

    Det finns glidmadrasser man kan få av barnmorska som underlättar på natten. Men den hamnar alltid någon annanstans än under mig på natten. Ska nog köpa sidenpyjamas.


    Hade också foglossning med första å tror jag jobbade till vecka 30.. sen tog jag semester till gravpenningen. Men hade många korta sjukfrånvaros från jobbet där i slutet. Ringer måndag till HC.
    Blev du sjukskriven direkt eller fick du gå till sjukgymnast och göra massa saker först?
  • gällka88
    wildflowers skrev 2017-11-17 15:05:38 följande:

    Alltså det är knappt så jag orkar med plocket, matlagning och sysselsätta min son som det är. Så att jobba det kommer inte på fråga! För smärtsamt...

    Jag gick till en sjukgymnast för tips och råd typ en månad innan. Så när jag väl var hos läkare såg hon att jag hade varit iväg och jag underströk att jag gjort och tänkt på allt man ska göra men att ja ändå har så ont. Hon gjorde en undersökning av bäckenet där det framgick att jag hade foglossning. Det är verkligen inga problem. Jag skulle aldrig slösa semesterdagar när man har rätt till shukskrivning. Och försäkringskassan godkände utan problem förra gången!


    Idag ringde jag till sjukgymnast, ska dit på fredag. Hoppas jag får nån annan hjälp än styrkeövningar, för de fick jag när jag väntade sonen och de va värdelöst!
    Men de är i alla fall färdigt med jourer på jobbet... kan ju inte lita på att jag tar mig upp ur sängen och iväg på ett katastrof kejsarsnitt när man har så här ont!! Ska prata med chefen imorgon!
  • gällka88

    Vagn!

    Hur tänker ni?

    Köpa syskonvagn eller inte?

    Vår kille kommer va 2 år och 3 månader. Han älskar att åka vagn och sover ute i vagnen när vi är hemma.

    Funderar på en vagn men maken är tveksam....

  • gällka88
    wildflowers skrev 2017-12-11 22:13:13 följande:

    Vi behöver definitivt köpa en vagn. Min kille kommer vara 2.5 år men är sen så han går liksom inte bredvid. Dessutom vill jag kunna ta promenader också :)

    Hur gick det med sjukskrivningen


    Min kille vill inte heller gå, man får ju bära han överallt. Han går kanske 5 meter och sen vill han upp i famnen, latmasken.

    Har varit sjukskriven nu i 2,5 vecka.. känns skönt ändå men har lite ångest eftersom jag sätter kollegorna i skiten. Känns bättre med smärtan men de är väl för att man mest ligger i soffan med kudde mellan benen och kollar serier.
  • gällka88
    wildflowers skrev 2017-12-15 05:33:53 följande:

    Har du bra kollegor och har ni bra sammanhållning i gruppen? Jag kan säga att mitt arbetslag är uruselt och min chef är körd i huvudet. Därför skiter jag blanka fan i dom. Det är min rättighet som skattebetalare att få vara hemma när jag är sjuk. Inte tänker jag gå och slita med foglossning för otacksamma exkluderande kollegor. Som kör utefrysningsmetoden för att man är gravid.

    Njuter av Netflix hbo och kvalitetstid med min son samtidigt som jag försöker få bukt med fogarna. Har varit med om svårare saker och förlorat nära anhörig i svår sjukdom vilket har lett till att jag alltid tar min hälsa i första taget. Långt före jag ens bryr mig om jobbet . Jobb finns det alltid.


    Jag har superkollegor! De är svårt att hitta vikarier som kan bara komma in å jobba med kort varsel och längre perioder så de är ju kollegorna som får ta extra beredskaper och jobba utan raster och sånt. Men dom tycker ju att de är självklart att jag ska va hemma och inga sura miner. Är bara jag som är lite störd i huvudet tror ja..

    Har du börjat titta på vagn förresten? Hur tänker du kring de?

    Vi har funderat på att köpa en sån där Thule typ cykelvagn å ha som ?vanlig?... maken är jätte inne på de medan jag är mer sugen på en typ Emmaljunga..
Svar på tråden Gravid med syskon, BF mars 2018