• Anonym (.)

    Varför köper ni inte tamponger med maximal uppsugningsförmåga. Inte behöva byta lika ofta = billigare!

    Jag har måttlig menstruation men köper alltid dom tampongerna med högst uppsugningsförmåga och byter bara 1-2 gånger per dygn. Detta blir mycket mer ekonomiskt. Skulle jag ha tamponger för måttlig mens, skulle jag behöva byta kanske 4 gånger dygn vilket skulle bli as dyrt.

    Hur gör ni?

  • Svar på tråden Varför köper ni inte tamponger med maximal uppsugningsförmåga. Inte behöva byta lika ofta = billigare!
  • Anonym (.)
    Anonym (Anna) skrev 2017-07-22 21:27:29 följande:

    Har läst om en tjej som fick amputera ett ben efter att hon haft en tampong i för länge. Använder inte tamponger alls efter det.


    Risken att dö i trafiken pga att du oftare måste gå och handla tamponger är nog lite högre faktiskt, tror jag, som är utbildad SSK
  • Anonym (.)
    Scoops skrev 2017-07-22 21:37:11 följande:

    Det finns många bra sätt att spara pengar på. Det här är inte ett av dem.. det här låter mest bara äckligt (och i värsta läget riktigt farligt).


    Skulle inte direkt säga att det är äckligt. Blodet som samlas i tampongen, har funnits i din kropp redan i flera år liksom. Det har inte ännu kommit i kontakt med särskilt mycket syre och är således inte heller ofräscht. Farligt är många saker här i livet, här är en fara som är orationell att bekymra sig över.
  • Anonym (.)
    Anonym (Anna) skrev 2017-07-22 21:43:57 följande:
    20% av befolkningen har bakterien som orsakar TSS tillsammans med tamponganvändning i kroppen. Det tycker jag knappast låter som en liten risk.
    Staph. Aureus? Den bakterien har 50% av befolkningen, är du vårdpersonal är sannolikheten 80%
  • Anonym (.)
    Anonym (Anna) skrev 2017-07-22 21:46:58 följande:
    Då är ju risken ännu högre?
    Kan även berätta att 30% av den svenska befolkningen bär på tuberculos utan att utveckla sjukdomen. Att ha en viss bakterie är verkligen inte detsamma som att utveckla en sjukdom
  • Anonym (.)
    Anonym (Anna) skrev 2017-07-22 21:53:29 följande:
    Nej, det har jag inte påstått heller. Bär man på TSST-1-strainen av bakterien är man i riskzonen dock. Så jag kommer aldrig köpa en tampong med maximal uppsugningsförmåga och lämna den inne halva dagen för att spara några kronor, tänker inte riskera min hälsa på det sättet.
    Fine, förstår dig, ville bara informera lite om bakterier, är sjuksköterska på infektionsklinik och mirkobiologi är mitt största intresse
Svar på tråden Varför köper ni inte tamponger med maximal uppsugningsförmåga. Inte behöva byta lika ofta = billigare!