• AishaK

    BF April 2018

    Hej alla! Jag plussade i söndags 6/8 efter första försöket. Det är vårt första barn och jag fyller 24 nu i september. Kan fortfarande inte förstå att jag är gravid. Jag är supertaggad och överlycklig samtidigt som jag är jätte nervös över att något ska gå fel. Enligt uträkning så ska jag ha bf 18 april. Har informationssamtal hos bm den 21 aug och inskrivning 25 aug <3

  • AishaK

    Är det någon här som planerar att göra ett kub eller nipt test? Har ni koll på om man pratar med barnmorskan om detta på sitt första besök och hon sedan hjälper till med att boka? Eller om man kan ringa när man vill till de kliniker/sjukhus som utför dessa tester? OBS jag är i vecka 5 och har min inskrivning om 2 veckor.

  • AishaK
    mjka17 skrev 2017-08-17 23:26:28 följande:

    Hej!

    Är 29 år och fick plus för snart 3 veckor sedan, bf 14/4. Har en dotter på 3 år. Har inte så mkt symtom, men hade inte det med dottern heller.. Ska på VUL 30/8 och om allt är ok går jag gärna med i fb-gruppen:)


    Grattis! Bokade du vul själv? Behövde du någon anledning?
  • AishaK
    Albaz skrev 2017-08-29 20:26:55 följande:

    Hej tjejer

    Jag hoppas att någon orkar läsa detta ??

    Vårt första barn, försökt i nästan ett år.

    Är beräknad till den 11 april 2018 (någon mer som är det?)

    Hade sista mens 6 juli, går in i vecka 8 på torsdag. Är i vecka 7 nu om jag har räknat rätt.

    Ska på inskrivning 4 september. Ul eller vul har vi inte bokat ännu.

    Jag är så orolig att det inte finns något hjärta som slår :(

    Jag lider mest av illamående men har ingen värk i livmodern som tyder på växtvärk. Har någon annan det liknande?

    Har ni fått tjata till er ett vaginalt ultraljud? Jag skulle väldigt gärna vilja göra det.

    Dels på grund av att vi hade ett tidigt missfall i juni i v 4 och dels på grund av att jag har haft cellförändringar och har kvar hpv-viruset, är detta något som påverkar fostret eller kan orsaka missfall?

    Jag ska försöka att få tag i en tid hos en privat gynekolog om dom tar emot nya patienter så att jag kan få göra ett vul.

    Vilken vecka bokar dom ul i?

    Någon mer som är i samma vecka som jag? Syns det på er mage ännu? Har haft ömma bröst fram tills idag. Illamåendet kom i vecka 6, har fått tabletter utskrivna. Känner inga andra symptom.

    PS. Önskar också att vara med i gruppen på Facebook, har förstått att den är hemlig? Önskar gärna gå med om den inte är offentlig hur går jag tillväga???


    Hej! Jag är precis en vecka bakom dig, går in i vecka 8 på torsdag och har bf 19 april. Jag var på inskrivning i fredags, fick boka kub längre fram osv. Dock så ringde jag till en privat mottagning och bokade tidigt vul nästa vecka, samma dag som jag går in i vecka 9. Mest för att jag är så nyfiken på att se att det ligger någon där inne men även av oro såklart. Jag behövde ingen speciell anledning, utan sa bara att jag ville boka vul. Jag är illamående, kräks en gång varje morgon och har super ömma bröst. Upplever inte heller någon direkt växtvärk sådär, vet inte ens hur de ska kännas?! Lycka till <3
  • AishaK

    Tjejer ni som gjort vul tidigt i graviditeten, är de alltid så att man kan se ett hjärta som slår om bebisen mår bra? Ska göra ett nästa vecka samma dag som jag går in i vecka 9 och är lite nervös inför det. Har väldigt mycket symptom och känner mig gravid, ingen blödning som tur är. Har valt att göra vul för att det är mitt första barn och jag är nervös och nyfiken på att se att det ligger något där inne, har inte tålamod att vänta tills kub :)

  • AishaK
    Anonym (Erica) skrev 2017-08-30 21:09:20 följande:
    Det är ett gott tecken att hjärtat slår, har läst att det minska missfallsrisken ifall hjärtat börjar slå i vecka 5. De kollar även så att storleken på fostret överensstämmer med vilken vecka man är i. Däremot finns även en risk när moderkakan tar över och därför säger man att största risken är till och med vecka 12.

    Jag gjorde tidigt ul nu i måndags (8+6) och sa till barnmorskan att jag var nervös pga att på tidigare ul, för ca ett år sedan, visades inga hjärtslag. Hon så någonting väldigt klokt som är värt att tänka på (efter att vi fick det positiva beskedet, förstås). "Först är man orolig över att bli gravid, därefter över graviditeten sedan förlossningen och när barnet är fött fortsätter man att oroa sig över andra saker.

    Lycka till med besöket! Det går säkert bra :)
    Väldigt sant, även graviditeten har sina olika oros stadier. Vad skönt att det gick bra för er och tack för att du svarade <3
Svar på tråden BF April 2018