• Mjbo

    Vi som börjar med IVF hösten 2017

    Hej!

    Får jag haka på här?

    Vi kommer göra en fet (frysåterföring) i höst när jag fått min mens tillbaka. Vi är 26 och 25 år gamla.

    Är ej kapabel till att få barn på naturlig väg och innan sommaren så gjorde vi äntligen vårt första ivf försök efter 2,5 år av undersökningar, operationer och mediciner. Vi blev gravida på första försöket men tyvärr slutade det i MA som upptäcktes i v 11 (fostret hade dött i v7). Förkrossande. Värsta veckorna i mitt liv... :(

    Men, nu inväntar jag nästa mens som borde komma inom ett par veckor så att vi kan göra en fet i höst. Vet ej när det blir då jag inte har en aning om när mensen är tillbaka men det återstår att se :)

    Hoppas jag får vara med här och att vi kan peppa och stötta varandra i denna otroligt påfrestande (men spännande) resa till ett barn :)

  • Mjbo
    ijo skrev 2017-07-26 19:18:50 följande:

    Hej!

    Beklagar MA :(

    Då är vi också i samma ålder!

    Jag väntar också på FET. För mig verkar det bli ostimulerad. Har du fått höra hur ni ska göra? Ostimulerad ska ju vara mest naturligt för kroppen men på något sätt hade jag föredragit stimulerat för det känns mer kontrollerat.


    Tack ska du ha!

    Ja fy tusan, det går varit en sommar med mycket känslor, upp och ner. Men men, nu ska vi ta tag i alltibg igen och hoppas såklart på att det går bättre denna gång. Skulle man nu lyckas bli gravid denna gång med så kommer jag nog tyvärr inte kunna glädjas i början början, det kommer vara en ständig oro.. det känns jätte tråkigt, att bli ruvad på första tiden av lycka, om det nu skulle bli så.. Men men, en sak i taget nu :)

    Kul att vi är i samma ålder. "Varför" gör ni ivf? :) vilken klinik går ni på? :)

    Vi ska oxå göra en feti ostimulerad cykel, alltså sätta in den i egen ägglossning. Vi har 4 st i frysen så jag hoppas att vi har bort guldägg där i :)

    Hur många i frysen har ni? Är det andra insättningen eller första? :)

    Jag ringde kliniken idag och skulle berätta allting som hänt under sommaren (dom här haft sommarstängt så har gått till mitt lokala lasarett under allting som hänt i sommar) , fick då förklarat att jag nu ska invänta min mens, sen börja med ältest dag 10 efter mensen första dag, som tas en gång om dagen på morgonen och när gubben är konstant på testet (cbtest) så ska jag ringa dem. Jag kommer då få en tid för insättning, som blir ungefär en vecka efter jag ringer då jag bara ha 5 och 6 dagars blastosar i frysen :)

    Långt blev det, hoppas du orkar läsa allt :)
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2017-07-26 05:59:44 följande:

    Välkommen! :) då är vi i samma ålder. Vi är oförklarligt barnlösa.. jag hoppas att det ska fungera..

    åh vad hemskt. Förstår att det måste varit fruktansvärt :( när man äntligen blivit gravid efter så många års kämpande..

    fick du många ägg till frysen? :)

    Ja det e väldigt skönt att kunna skriva av sig till människor som går igenom samma sak <3


    Tack snälla! Det hjälper mig enormt att ha någon att diskutera med och hoppas och längta med. Det är inte samma sak att prata med sina vänner på hemmaplan när de inte gått igenom allt detta. Finns ingen åå jorden som kan förstå vad man går igenom, när man inte gårr igenom det själv.

    Stort lycka till till dig! Är det första försöket? Har ni någon tid inplanerad oså? :)
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2017-07-31 17:58:38 följande:

    Samma här. Det hjälper en mycket att veta att man inte är ensam i det här. Krigare är vad vi är :)

    Ja det är första försöket! Men har inte träffat läkaren än utan det gör vi den 29e Augusti sen förmodligen startar vi i mitten av september! Är så nervös.. många tankar. Kommer det gå? Kommer man få några ägg till frysen? Eller blir nåt ägg ens befruktat? Vill bara sätta igång egentligen!


    Åh jag förstår det! Och innan man ens förstår vad det är egentligen ska göra tar tid det med. Så mycket nya uttryck och termer som man aldrig har hört förr som blir ens vardag i samband med det här. Så himla mycket annat nytt. Samtidigt som man hoppas och längtar och väntar... och väntar... denna väntan tar aldrig slut :p

    Hur länge har ni försökt? Och vad är anledningen till att ni inte får barn på naturlig väg? Har ni fått veta det?
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2017-07-31 21:24:43 följande:

    Ja precis! Försöker läsa på så mycket det går om ivf så känns ändå som jag kan en del nu xD nä precis... mycket väntan! Man har ju väntat tillräckligt liksom :P

    Vi har försökt i snart 3 år.. kanske några månaders uppehåll å så. Men iaf 2,5 år.. vi har blivit gravida när vi var 20 år.. men unga å omogna så gjorde abort i vecka 12.. nu har inga fel hittats på oss. Oförklarligt barnlösa :/ ni då?


    Okej, svårt att vara oförklarligt. Jag skulle nog tycka att de va jobbigt att inte ha något "att skylla på" om du förstår...

    Under utredning märkte dom att min ena äggledare va stopp i och blev vätskefylld (alltså inget flöde genom den, spermierna kommer aldrig fram till äggen) .. blev remiss till operation och sen tog jag bort den. Under operationen såg dom att jag har massor av vävnad och påväxter i livmoder, lever, nedre delen av buken och även runt den andra äggledaren, men den tog dom aldrig bort trotts att den är obrukbar.

    Så, jag kan aldrig bli gravid på naturlig väg. Fast det var det ingen som ville säga i vården. Alla sa att "de går bra för vissa ibland, och man ska aldrig ge upp" osv.. Men när vi hade första mötet hos ivf kliniken så de första dom sa var just "du kommer aldrig bli gravid på naturlig väg, det är tyvärr bara att konstatera".. det var ledsamt men ändå skönt att fsktist få någon som så det för att dom ville hjälpa. Om ni förstår :)
  • Mjbo
    ijo skrev 2017-07-31 22:25:50 följande:

    Vi är oförklarligt barnlösa, dom hittade inget "fel" på någon av oss. Vi har varit tillsammans i många år och aldrig använt skydd men inte blivit något plus :(

    Vi har också 4 stycken blastosar i frysen :) Gjorde vår första ivf (et) i slutet på april. Sen ville dom att det skulle gå en vanlig mens i mellan försöken och då stängde dom precis kliniken för semestern. Så det känns som att det varit långa månader så nu vill jag bara köra igång igen. Vi går i Umeå! Dom öppnar upp om en vecka så då ska jag ringa får vi höra när vi kan köra :) Varför gör ni ivf och vilken klinik går ni på?


    Ledsamt, hur länge har ni varit tillsammans? :)

    Vi går i kliniken i Falun.

    Ja fy denna väntan! Den tar aldrig slut. Men de tog sig inte alls den gången eller fick du mf eller hur gick de då? :)

    Skrev just detta ovan men kopierar vad jag skrev där :)

    Under utredning märkte dom att min ena äggledare va stopp i och blev vätskefylld (alltså inget flöde genom den, spermierna kommer aldrig fram till äggen) .. blev remiss till operation och sen tog jag bort den. Under operationen såg dom att jag har massor av vävnad och påväxter i livmoder, lever, nedre delen av buken och även runt den andra äggledaren, men den tog dom aldrig bort trotts att den är obrukbar.

    Så, jag kan aldrig bli gravid på naturlig väg. Fast det var det ingen som ville säga i vården. Alla sa att "de går bra för vissa ibland, och man ska aldrig ge upp" osv.. Men när vi hade första mötet hos ivf kliniken så de första dom sa var just "du kommer aldrig bli gravid på naturlig väg, det är tyvärr bara att konstatera".. det var ledsamt men ändå skönt att fsktist få någon som sa det för att dom ville hjälpa. Om du förstår :)

    Hoppas du får körs igång direkt nu efter att du pratat med dem på kliniken. Själv måste jag vänta tills min mens dyker upp, ingen aning om hur eller när den kommer då jag aldrig fått varken ett mf eller ett ma förut så vet inte hur kroppen reagerar, men jag hoppas att den dyker upp snart så vi får köra igång igen :)
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2017-08-01 11:58:17 följande:

    Jo det hade varit skönt ändå å veta vad som va fel.. som lätt går å ordna ;P men har läst om väldigt många oförklarligt barnlösa som blivit hjälpta av ivf så hoppas det gäller oss med :) känns ju lite skönt att man iallafall varit gravid innan.. så det har ju gått.

    Åh okej! Vad jobbigt! Skönt att de på ivf var raka ifrån början iallafall. Hoppas det går vägen för er! Skriv gärna hur det går :D


    Känner lika i och med att jag blev gravid på första försöket nu innan sommaren så känns de ju bra att veta att det iallafall går :)

    Lycka till åt dig med! Jag ska bara vänta nu på att mensen dyker upp, men det tar nog ett par veckor till :)
  • Mjbo
    ijo skrev 2017-08-02 10:53:58 följande:

    Jag började blöda några dagar innan testdag och tänkte att det var kört då. Tog ändå testet på testdagen eftersom kliniken sagt att man skulle testa även om man började blöda. Blev så förvånad när det var ett tydligt plus. Köpte ett digitalt test som visade "gravid 2-3". Men jag förstod ju att det inte var positivt när jag blödde med klumpar :( En vecka efter testdag fick jag "gravid 1-2" på testet och då var det ju definitivt när veckorna minskat på testet. Fick komma in på VUL för att dubbelkolla och då hade jag blött ut allting.

    Vad tufft med operation och allt men skönt på ett vis att veta varför det inte går. Men varför hade du fått massa påväxter & vävnader? Det kan dom bara se vid operation eller?

    Jag tror att jag kommer få veta på min nästa mens också för hinner nog inte på denna ägglossning. I så fall borde det bli fet någon gång i mitten på sep :)


    Dom vet inte varför, och ja som du säger så kan det endast synas när man "är där inne" .. syntes alltså inte via ultraljud eller undersökningar.

    Tufft att du fick ett tidigt mf, men du får försöka se det som jag ser det, då vet man iallafall att det går :)

    Tror min fet blir i mitten på september nån gång med, roligt om vi ligger lika i tiden :)
  • Mjbo
    stellanocte skrev 2017-08-03 06:58:10 följande:

    Jag hade också stopp i min ena äggledare när jag gjorde äggledarspolningen. Det gjordes dock aldrig någon uppföljning på det. Hade gärna velat veta vad det berodde på. Jag misstänker själv att jag har endometrios, av flera orsaker, men det är svårt att bli tagen på allvar av vården. "Det är helt normalt" och "det kan bli så ibland" verkar vara standardsvaret.  

    Hoppas nu att det ska gå bra för alla i tråden när vi sätter i gång. Håller tummarna för många plus :) 


    Precis min tanke. Sjukt egentligen. Vi är somsagt 25 och 26 år, och min läkare ville inte ens skicka remiss till ivf egentligen. Hon tyckte vi var för unga och skulle avvakta 2 år. Men jag stod på mig och så att vi SKA ha remiss till ivf, så till slut skickade hon iväg den ändå.

    Och som sagt efter operationen när dom sett allt så de ända dom sa var att det kan vara så, det kan gå ändå, och det är bara att avvakta.

    Sen när man kommer till ivf så är de första dom säger att det ALDRIG kommer gå på naturlig väg. Dom borde ju verkligen veta vad som pratar om hjälper människor med detta varje dag.

    Förstår mig inte på vården i dag, och förstår inte varför allt måste "förskönas".. :/

    Stort lycka till till dig med iallafall!
  • Mjbo
    Johannapanna84 skrev 2017-08-05 00:50:20 följande:

    Hej, hoppar in på denna tråd om det är ok? Jag är 33 år och har PCOS. Har ätit letrozole i några månader utan resultat. Idag va jag och spolade äggledarna och det va stopp i den ena och fint flöde i den andra. Min gyn sa att vi skulle hem och prata ihop oss om hur vi vill gå vidare och vi har bestämt oss för att försöka med ivf. Blev livrädd när jag läste ovan här nu om operationer osv osv. Borde man göra någon mer undersökning av äggledarna??


    Min ens äggledare hade stopp men den blev vätskefylld oxå, kanske är skillnad?

    Den fick jag iallafall lov att operera bort innan jag fick gå vidare med ivf då den dåliga äggledaren kunde påverka cykeln och förmågan att bli gravid om den fanns kvar när den va "dålig" ..

    Kanske något di skall fråga din läkare om? :) lycka till.
Svar på tråden Vi som börjar med IVF hösten 2017