• mileythebunny

    Vi som börjar med IVF hösten 2017

    Bli3ifamiljen skrev 2017-12-11 11:49:35 följande:

    Jag var på tjejmiddag i lördags, en vecka efter vårt negativa test från andra ivf. Två av tre berättar att de är gravida. Jag höll på att bryta ihop men lyckades samla mig. Nu vet jag inte om jag kommer orka umgås med de. Jag har tyckt det varit tillräckligt jobbigt att umgås med folk med barn. Hur gör och känner ni andra?


    Neej! Jag har varit med om samma sak (inte mitt i ivf, men ändå), av fem par så var tre gravida, ett hade en nyfödd, och så jag och min man. Vi hade middag hemma hos oss och alla började komma med vad de kunde och inte kunde äta, dricka osv, satt med gravid-appar och pratade barn HELA kvällen. Så jag vet hur det känns, och kan bara tänka mig att det är ännu värre precis efter neg. besked. Jag lider med dig! Det är bara att kämpa vidare...
  • mileythebunny
    Tuttifrutti17 skrev 2018-01-01 18:23:16 följande:

    Hej allihopa!

    Fick min mens igår. Och ska påbörja sprutor när mensen kommer. Vilken dag började ni med gonal f ? Min klinik är inte öppen förrän den 3e och då blir de min 4e mensdag. Men blev osäker om jag kanske skulle börja med sprutorna på min 3e mensdag. Ska jag chansa och börja med sprutan imorgon eller ska jag vänta till kliniken öppnar och rådfråga dom? Rädd att de blir försent om jag väntar.. hur hade ni gjort? :(


    Men vad står det i dina papper? Min behandlingsplan som jag fick hem har exakta datum för spray- och sprutstart och första ul och allt sånt. Kan tänka mig att olika kliniker gör lite olika, men fick du inget liknande schema som du kan följa?
    Annars brukar de ju säga att man inte ska börja spruta förrän man fått klartecken från kliniken...men det kanske också varierar... Lycka till!
  • mileythebunny
    Tuttifrutti17 skrev 2018-01-01 20:00:49 följande:
    Jag ska inte ta någon sprey. Vad jag fattar de som är detta den korta versionen. Står inget vilket datum jag börjar då de helt utgår ifrån när min mens startar. Men osäker på om det var dag 3 jag skulle börja på sprutan eller inte.. men får nog avvakta till kliniken öppnar o frågar. I värsta fall får jag väl vänta en månad till :(
    Jag genomgår det långa protokollet, därav sprayen, men oavsett borde du väl ha fått något papper där det står vilken dag du börjar med sprutorna, eller? Man ska ju inte behöva gissa sig fram, det är ju nog mycket information som det är... Men jag hade nog inte vågat chansa, hade hellre väntat och pratat med dem...
    Lycka till!
  • mileythebunny
    Ellencassandra skrev 2018-01-04 08:05:44 följande:
    Igår gick det faktiskt jätte bra! :) eller kände mig trygg i det jag gjorde iaf å det blev rätt ;) imorgon blir det å ta orgalutran också.. tre sprutor varje kväll! Oh the joy.. nä men det e värt det såklart, hoppas jag..
    hur gick det för dig? Blev det skillnad när du tog både gonal f och menopur eller?
    Oh my, tre sprutor varje kväll?! Jag började spruta med Gonal-f igår och jag måste erkänna att det var väldigt mycket jobbigare än jag väntat mig. Jag testsprutade hos sköterskan och tyckte det gick ok och har sett fram emot att äntligen gå över från spray till sprutor, men jag hade det riktigt tufft. Jag fattar inte att ni alla klarar det så bra, ni är så jäkla grymma! Jag var så skakig när jag äntligen gjorde det att jag trodde att jag sprutat in hela dosen, men hade knappt börjat. Så jag fick ta en ny kanyl och börja om...jag hade bara sprutat ner från 250ie till typ 240ie... Jag är nervös nu att jag inte kommer att fixa att göra det igen ikväll, även om det självklart är värt det.

    Har någon tips till en mes som mig som gör det lite lättare?
  • mileythebunny
    Ellencassandra skrev 2018-01-04 14:46:20 följande:
    Aa usch! Det är inte lätt.. Och jag tycker orgalutran är den värsta av dom :/ det är väldigt ovant å jobbigt i början men jag lovar att du kommer vänja dig! Gonal-f är nog den "snällaste" sprutan skulle jag säga! Jag var skit nervös första gången å darra å skaka men det blev bättre för varje dag! Mitt tips är att bara skjuta in sprutan så fort det går å inte tänka på det. Alltså inte stå å vänta å titta på sprutan :P bara gört! Stort lycka till! Det kommer gå toppen! :)
    Usch fy, hoppas jag får fortsätta med Gonal-f då och inte byta. Känns skönt att höra att man inte är ensam, tack för peppen! Jag lät min man ta sprutan igår, mest för att inte fastna mentalt, jag höll fläsket, han gjorde resten funkade jättebra.

    Det låter som att du har gjort mer än en behandling, har du fått byta mellan de olika gångerna? Vad är det som har gjort att de bytt eller testa olika?
  • mileythebunny
    waldesten16 skrev 2018-01-05 08:37:42 följande:

    Hej alla hoppar tillbaka till denna tråd. Gjorde en fet den 25 nov i Linköping och till min lycka blev jag gravid. I vecka 6 var jag på första vul och fick se ett litet hjärta slå. Igår slogs min dröm i tusen bitar. Sambon och jag skulle på nytt vul och var så glada över att få se vad som gömde sig i magen. Har haft massa gravidsymtom så var väldigt lugn. Men tyvärr så såg jag fort på bilden att det inte stämde såg bara en tom säck. Läkaren letade och letade och sa tillslut tyvärr finns det inget foster kvar. Jag hade fått ett sk missed abortion kroppen tror att jag fortfarande är gravid men det finns inte längre något liv. Ska tillbaka om en vecka för nytt vul och har inte blödningar börjat då ska jag få tabletter. Smärtan är olidlig och har googlat ihjäl mig för att finna ett svar. Någon här inne som har varit i samma situation?


    Åh, jag lider med er alla som har fått gå igenom detta eller något liknande! Det måste vara fruktansvärt och är nog allas vår värsta mardröm för tillfället. Ta hand om er och lycka till när ni bestämmer er för att hoppa på det på nytt!
    Låter som ett väldigt bra råd att ta tid att faktiskt sörja och låta det landa. 

    Vi har bara påbörjat vår första behandling så har inte tvingats uppleva samma förtvivlan ännu, men lite därför valde vi också att inte berätta för någon om vår ivf. I början kändes det rätt, vi resonerade att om det inte kommer att fungera för oss så slipper vi göra våra föräldrar besvikna osv. Men nu, mitt i behandlingen (jag har sprayat i två veckor och sprutat i två dagar) så håller jag på att bli tokig av att inte kunna ventilera detta med folk omkring mig. 

    Hur gör ni andra? Har ni varit öppna från början? Jag tänker att om jag också drabbas av tex ett missfall eller MA så blir det ju extra jobbigt att försöka dölja det, och onödigt.

    Igen, så otroligt ledsen av att höra era berättelser om plus på stickan som sen inte har gått hela vägen. Tusen kramar till er!
  • mileythebunny
    stellanocte skrev 2018-01-07 23:02:30 följande:
    Vi valde samma väg som är, det vill säga att inte berätta om det för familj och vänner. I vissa stunder har det känts som ett bra beslut. Det har varit skönt att bara kunna "vara oss" och inte "vi som genomgår en ivf", om du förstår vad jag menar. Jag inbillar mig också att det på vissa sätt har fört min man och mig närmare varandra. Det har stärkt "vi-känslan". 

    Å andra sidan har det också funnits väldigt jobbiga stunder. När vi har mått dåligt och under vårt missfall i julas var det riktigt tufft att låtsas vara glad och ge intrycket att det bara var en helt vanlig jul. 
    Tack till er som berättat om hur ni gör eller vad ni säger till familj och vänner, känns skönt att höra att det inte alltid är helt självklart. Jag håller med om att det stärkt vi-känslan, det har varit samma för oss. Samtidigt är min man inte jätteöppen när det gäller att prata känslor osv, medan jag är det som bearbetar genom att just prata om det...och ibland är jag nära att bara slänga ur mig det till vem som helst, för att lätta på trycket, grannen eller någon i Ica-kön. 

    Men det måste vara fruktansvärt jobbigt att drabbas av missfall och samtidigt försöka hålla humöret uppe inför familj, just på helger som jul osv. Jag lider med dig, och önskar er verkligen lycka till inför eventuella kommande försök!

    Jag funderar själv på att kanske berätta tidigt OM vi skulle få ett plus, just för att slippa kommentarer om att jag ser sliten eller nere ut av familjemedlemmar som inte har en aning...men jag vet inte...
  • mileythebunny
    waldesten16 skrev 2018-01-09 08:39:50 följande:

    Hej alla! En uppdatering från min sida. Gjorde fet den 25 nov och lyckan var total blev gravid. Första vul 6+0 (tidigt pga av tidigare utonkveds) såg jag ett hjärta picka på så fint. Hade starka gravidsymtom som illamående och fick söka hjälpa och få läkemedel utskrivet mot det. Vid andra vul i torsdag i 8+3 fick jag det hemska beskedet att fostret inte längre fanns utan att jag hade fått ett fördröjt missfall. Kroppen och livmodern tror fortfarande att jag är gravid fast det inte finns något liv. Fick en tid om en vecka för att se om kroppen tar hand om det själv. Helt förstörd gick sambon och jag hem för att vänta.

    På söndagen fick jag svåra smärtor och åkte in akut. Där såg de fostret men det hade dött i 6+3. Läkaren ville ge mig abortpiller så jag skulle stötta ut allt men jag vägrade. Skulle inte klara det psykiskt att se allt, mår fortfarande dåligt över mitt utomkveds och det hände för ett år sedan. Hade en underbar läkare som förstod mig som skrev upp mig på en akuttid måndag morgon kl 08. M0ndag morgon fick jag träffa en till underbar läkare som bekräftade samma hemska nyhet. Hon frågade om jag inte ville göra medicinsk abort men jag förklarade hur jag mådde så hon avbröt mig och sa du behöver inte säga mer jag ringer ner direkt. Kl. 9 rullade jag ner på dagkirurgin och vid kvart i tio gjorde de en skrapning. Allt gick bra och är glad att den delen är över. Är hemma idag från jobbet för att samla ihop mig lite. Ringde och pratade med rmc och de gav klartecken att köra ny frys på nästa mens så det känns skönt. Så om allt går som det ska bli det nytt försök i februari för oss


    Åh, jag kan inte föreställa mig hur jobbigt det måste vara, så otroligt ledsen för er skull. Samtidigt, du verkar vara otroligt stark, heja er som reser er, tar nya tag och gör ett nytt försök! Håller alla tummar och tår att det ska gå vägen denna gång. Lycka till!
  • mileythebunny
    Ellencassandra skrev 2018-01-08 09:11:41 följande:

    Varit på ul nu! Var mycket mer ägg denna gång men hon ville att några skulle växa till sig så ska på ett ul igen på onsdag, förmodligen ägguttag fredag eller måndag! :)


    Ja, härligt! Så spännande, lycka till! Då känns allt klydd och strul med sprutor och grejer helt värt det!

    Jag ska på mitt första ul imorgonbitti (onsdag). Spännande, samtidigt SÅ nervöst...
  • mileythebunny
    Ellencassandra skrev 2018-01-10 06:59:44 följande:
    Ja jag hoppas de ska ha växt ordentligt nu under de här två dagarna :)
    Åh stort lycka till! Hör gärna av dig efteråt hur det gick :)
    Nu har jag varit på första ul. Där var inte så många ägg som jag hoppats, typ fyra-fem (inkl två som egentligen var lite små men som de ändå räknade med), så de höjde min dos Gonal-f från 250 till 300 och så fick jag en ny tid på lördag morgon.
    När jag undrade om det var ett "dåligt" resultat svarade de att det var precis som väntat för någon i min ålder... Men, så länge det inte är noll så är det ju positivt! Så nu hoppas jag precis som du att de växer till sig och blir både fler och större.

    Hur har det gått för dig?
Svar på tråden Vi som börjar med IVF hösten 2017