• waldesten16

    Vi som börjar med IVF hösten 2017

    martina79 skrev 2017-09-03 22:42:25 följande:
    Oki...man börjar ju bli ganska otålig och gammal????????????
    Gör du utredningen privat eller via landstinget ? Jag gjorde utredningen privat och vad jag förstod skulle det gå snabbare än via mitt landsting iaf. Hoppas det går fort för er :)
  • waldesten16
    kaleidoskop88 skrev 2017-09-04 19:43:49 följande:

    Usch jag mår fortfarande inte bra efter mitt äggplock måste verkligen gå till jobbet i morgon, men är orolig för hur det ska gå. Sitter jag still eller ligger så har jag inte ont, men så fort jag rör mig så känns det ganska ordenligt. Speciellt när jag ska kissa eller göra nummer 2, då sitter jag typ o blundar för det gör så ont. Fan vad tröttsamt det är! *irriterad* O dom där vagitorerna svider ju som döden när det rinner ut lite rester. Suck... Ja det är inte glamoröst att ruva iaf... ^^ Hoppas man får lite positivt efter detta.

    Lycka till alla andra ruvare och sprutare <3


    Stackare. Jag har gjort ett äggplock men ingen återföring ( det fanns inga ägg i äggblåsorna). Min mage var väldigt svullen efter och samma sak som dig vida toabesök. var på bröllop en vecka efter och på bilderna ser man tydligt en bula på magen, såg gravid ut. Du har ingen möjlighet att jobba hemifrån eller vara hemma en extra dag?
  • waldesten16

    Hej! På torsdag kommer jag påbörja min andra omgång med IVF, denna gången med Menopur 112,5. Förra gången hade jag Gonal F och trots på gränsen till överstimulering och cirka 20 stora äggblåsor fanns det inget ägg i dem.
    Nu hoppas jag på bättre resultat med Menopur :) Är det någon mer som har fått byta från Gonal F till Menopur?

  • waldesten16
    Tiinuli skrev 2017-09-12 23:55:30 följande:

    Ska börja med menopur i morgon kväll. Ska man ha flaskan i kylen när man har blandat den?


    Det står att man kan ha den i rumstemperatur max 25 grader efter att man har blandat den. Jag ska börja med Menopur på torsdag, har haft Gonal F innan. Är det din första omgång med Menopur?
  • waldesten16
    Ingabarnän skrev 2017-09-12 19:19:58 följande:

    Hej vi startade vår behandling nu i söndags. Det skulle vara så värdefullt för mig att ha någon att dela dessa tankar erfarenheter och känslor med.

    Jag har börjat nu med gonal f inne på tredje dagen Någon mer som vill diskutera med mig????????????


    Hej!. Jag ska påbörja min andra IVF behandling nu på torsdag. Denna gången blir det med Menopur hade Gonal F förra gången. Är det din första ivf behandling?
    Jag gör min via RMC i Linköping. Vart går du?
  • waldesten16
    Tiinuli skrev 2017-09-13 08:57:35 följande:
    Hej :)

    Ja det är min första behandling och det blev menopur 225 i 5 dagar, sen på måndag ska på UL och kontrollera vad som hänt med äggen och därefter får veta andra mediciner , hur och när. Äggplock bokat till v.39
    Spännande :) Då ligger vi nästan samma i tiden.
    Förra gången sprutade jag i 10 dagar om jag minns det så jag hoppas det blir äggplock i början på v. 39.
  • waldesten16
    Tiinuli skrev 2017-09-14 08:07:48 följande:
    Men va kul då kan vi ha ett extra öga på varandra :)
    Jag tog min första spruta igår kväll , ensam , min sambo jobbade så vart lite skakig, nålen va liksom hur lång som helst kändes det som! Men det gick. Vad tar du för nått o hur mycket?
    Min hemortsläkare hade redan bokat äggplocket till v.39
    Alltid lite nervöst första gången man ska ta sprutan men sen blir det lättare :)
    Jag började igår med Menopur 112,5 och det gick bra, hoppas att man inte får så många biverkningar. Förra gången hade jag Gonal F men eftersom de inte fick ut något ägg vid äggplocket så fick jag byta till Menopur.

    Går du via landstinget eller privat?
  • waldesten16
    Tiinuli skrev 2017-09-15 08:40:14 följande:
    Ja det blir nog lättare :)
    Glömde fråga läkaren om biverkningar helt... vad är det för skillnad på gonal och menopur?

    Vi går via landstinget
    Om du läser på nätet så finns det vissa som säger att studier visar att Gonal F är bättre än Menopur och vice versa. Men vad jag förstod så är den största skillnaden hur du reagerar på preparatet.

    Upplyste inte läkaren om biverkningar? Konstigt ? Pratade de inte om risken för överstimulering heller ?
  • waldesten16
    Tiinuli skrev 2017-09-15 14:10:52 följande:
    Aa okej har inte läst om skillnader, trodde dem va samma bara olika märken på läkemedel. Menopur e ju meckigt att förbereda.
    Han berättade om behandling och om överstimulering och att man kan bli det och då avbryter man men biverkningar annars sa han inget om, typ humör, osv om det skulle påverkas fast då kanske det inte finns sånna biverkningar?
    Hoppas den sjukdomskänslan som jag har nu är biverkningar och inte att ska bli sjuk nu :( skulle ju va typiskt om man vart sjuk...
    Lycka till idag hoppas det är många fina blåsor :)

    har du några andra biverkningar. Jag har haft huvudvärk och illamående nu sen sprutdag nummer två och obehag i magen sen igår, kanske börjar bli lite trångt där inne.
  • waldesten16
    Tiinuli skrev 2017-09-18 07:42:16 följande:
    Hej :)
    Tack ja har nu varit på vul och han såg 4+5 äggblåsor, ska lämna ett blodprov nu också och sen ska läkaren ringa hur det blir med doseringen.
    Jag har också huvudvärk men vet inte om det är att är förkyld eller på väg att bli sjuk annars inte känt något och då blev nästan orolig att det inte skulle växa något där :)

    Läkaren sa också om jag blir sjuk så får börja om :( så nu har panik att blir det... tips att undvika bli sämre? Tänker nästan om ska sjuka mig... men kommer va tvungen sen att va borta nästa vecka för plock och insättning... jobbigt :(
    va kul att du hade flera äggblåsor på g :) Hoppas alla växer till perfekt storlek. Jag väntar med spänning inför mitt vul i morgon. 

    Huvudvärk är en av biverkningarna så hoppas det är det och inte förkylning. Jag antar att du inte har berättat på jobbat att du genomgår ivf? det har inte jag heller så kommer också sjukskriva mig. Står och överväger om jag ska berätta det för min chef men vill helst inte det. Vet att om jag gör det kommer jag att undantas från vissa projekt eftersom de redan då kommer räkna bort mig (eftersom jag kommer gå hem på mammaledighet). Vet att arbetsgivare inte får göra så men verkligheten ser ut så för mig.
Svar på tråden Vi som börjar med IVF hösten 2017