• Ellencassandra

    Vi som börjar med IVF hösten 2017

    Mjbo skrev 2017-08-01 09:32:32 följande:
    Okej, svårt att vara oförklarligt. Jag skulle nog tycka att de va jobbigt att inte ha något "att skylla på" om du förstår...

    Under utredning märkte dom att min ena äggledare va stopp i och blev vätskefylld (alltså inget flöde genom den, spermierna kommer aldrig fram till äggen) .. blev remiss till operation och sen tog jag bort den. Under operationen såg dom att jag har massor av vävnad och påväxter i livmoder, lever, nedre delen av buken och även runt den andra äggledaren, men den tog dom aldrig bort trotts att den är obrukbar.

    Så, jag kan aldrig bli gravid på naturlig väg. Fast det var det ingen som ville säga i vården. Alla sa att "de går bra för vissa ibland, och man ska aldrig ge upp" osv.. Men när vi hade första mötet hos ivf kliniken så de första dom sa var just "du kommer aldrig bli gravid på naturlig väg, det är tyvärr bara att konstatera".. det var ledsamt men ändå skönt att fsktist få någon som så det för att dom ville hjälpa. Om ni förstår :)
    Jo det hade varit skönt ändå å veta vad som va fel.. som lätt går å ordna ;P men har läst om väldigt många oförklarligt barnlösa som blivit hjälpta av ivf så hoppas det gäller oss med :) känns ju lite skönt att man iallafall varit gravid innan.. så det har ju gått.

    Åh okej! Vad jobbigt! Skönt att de på ivf var raka ifrån början iallafall. Hoppas det går vägen för er! Skriv gärna hur det går :D
  • Ellencassandra
    Tiinuli skrev 2017-08-03 11:19:02 följande:

    Måste bara skriva av mig lite...
    Väntar ju på att remis till ivf ska skickas, bli godkänt och få hjälp. Har varit tillsammans med en underbar man i två år och vi verkligen längtar efter barn. Vi vart gravida i början av året som va ett mirakel men det slutade ma v.11 sen dess har inte hänt mycket och väntan börjar tära verkligen på en men försöker tänka positivt och inte deppa ihop såklart.
    Nu till det som gör mig faktiskt ledsen är att en nära vän till mig, som visste om graviditet och ma säger varje gång man hörs att det kanske är inte meningen att vi ska få barn :( blir så himla ledsen och kan i svag stund tänka, ja kanske det är så då... skulle dock hellre behöva höra pepp ord än att vi ska lägga ner och låta ödet bestämma. Min man lider av retrograd ejakulation och det kommer ingen sperma ut pga hans diabetes, ska vi då skita i allt och låta Gud eller vad det nu är som bestämt att nej ni ska inte få barn tillsammans :( så less på kompisens kommentarer och såklart försöker ju inte ta åt mig men lättare sagt än gjort. Upplever också att det är ingen i ens vänskapskrets som stöttar, eller ger dem uppmuntrande kommentarer som man så gärna vill höra ibland... känns så ensamt, tråkigt :(
    Klagomuren här :D


    Här är till för att skriva av sig å dela känslor <3 vet precis hur du känner dig men som tur var så har ingen vän till mig kläckt en sån kommentar! Gud vad jag hade blivit irriterad å sårad. Vadå inte meningen att ni ska få barn? Lyssna inte på henne! Ni har varit gravida en gång så ni kan bli det! Ni behöver hjälp på traven och det är det många som behöver <3 vi ska få barn genom ivf så det så :)
  • Ellencassandra
    Tiinuli skrev 2017-08-03 11:55:31 följande:

    Tack för dem orden :) och att du orkade läsa. Ibland så brister det bara tyvärr, önskade att va lika cool som min sambo , han tack och lov orkar se det positiva i allting när man själv inte riktigt orkar.
    Ja tänk om det va för alla som behöver lite hjälp på vägen, nä men det är nog inte meningen att ni ska ha barn eftersom ni inte blir det själva... först blev ledsen men nu mest känner irritation över kommentaren! Får nog ligga lite lågt med henne tills vet hur allting utvecklar sig.
    Sambon har fått utskrivet rinexin för att satsen ska komma ut istället för urinblåsan men det funkade bara den gången i vintras :( det är också en stress moment, att varje månad förbereda sig inför ägglossning då han ska äta medicinen men nu funkar det inte alls... blir sååå skönt att slippa detta sen när vården tagit över och kan koncentrera ligga när man vill och skita i sin Äl!


    Jo så är min sambo också. Han är inte ett dugg orolig. Skönt att nån är lugn iallafall! Haha.
    Ja men det förstår jag verkligen att du blir. Inte okej att säga sådär. Skulle bli jätte besviken på henne. Jag har däremot en kompis som verkar tycka att vi är lite löjliga som ska göra ivf. Ba men det kommer gå naturligt för er, ni är unga, varför så bråttom? Men hon verkar inte förstå just att har man försökt i tre år snart så är det nog inte troligt att det ska gå naturligt.. men men.
    Jaa det förstår jag! Snart är det vår tur :)
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2017-08-10 09:59:54 följande:

    Hur går det för er allihopa? :)


    Än är det ett tag kvar till mitt första besök hos läkaren men kroppen är konstig.. testade positivt äl förra onsdagen. I tisdags upptäckte jag att jag fått liknande äl flytningar fast mer typ snorliknande, inte riktigt samma men nästan som äl, så tog ett test å det var starkt positivt, även dagen efter (igår) var det starkt positivt å idag har jag fortfarande den där snorliknande flytningen.. blir så knäpp. Har alltid haft regelbunden mens 26-28 dagar aldrig nånsin längre än så. Å om jag nu fått äl igen så kommer cykeln va på typ 34 dagar. Varför ska den krångla just innan ivf? XD
  • Ellencassandra
    Joonzon skrev 2017-08-10 16:08:40 följande:
    Åh va segt! Hoppas de rättar till sig snart då! Men vet du att de va lika för mig när ja värnade på mens i våras inför vårat första ivf besök. Har alltid haft mkt regelbunden mens och äl, men den gången dröjde mensen 2 veckor extra!! Man blev ju tokig. Jag tror de sitter i psyket att man längtar och väntar så mycket så kroppen krånglar till det. Vet inte om de stämmer men de är vad jag tror. :p
    Ja alltså det e märkligt! Kanske är så som du säger! Men tycker jag tänkt mycket på det hela sommaren å lite mindre nu när det närmar sig så e konstigt men ja kroppen spelar en spratt ibland xD
  • Ellencassandra
    ijo skrev 2017-08-10 20:16:48 följande:

    Idag fick jag glad gubbe på ägglossningstestet! :)

    FET blir på onsdag! Hoppas hoppas ägget klarar upptining!


    Lycka till! Jobbigt att man inte får reda på det förrän samma dag.. hoppas ägget klarar sig!! :)
  • Ellencassandra
    AnnaMaria83 skrev 2017-08-17 21:25:39 följande:

    Hej! Får man hoppa in här? :) vi ska på läkarsamtal 29/8 för uppstart av ivf. Helt ny på detta område. Ska börja med bemfola nästa mens i mitten av september. Sedan gör vi ägguttag och insättning i Umeå. Så otroligt glad att äntligen få komma igång men väldigt nervös oxå


    Då har vi vårt första läkarsamtal också! Den 29e :) men har ingen aning om vi ska köra korta eller långa men tror korta! Ska få min mens i mitten av september så kanske börjar samtidigt med sprutorna också ;)
  • Ellencassandra
    ijo skrev 2017-08-21 11:06:53 följande:

    Hade sagt till mig själv att jag inte skulle testa förrän tidigast fredag (rd9). Men kunde inte hålla mig så testade nyss på rd5 - dvs jättetidigt! Är det ett plus eller spökstreck?


    Jag tycker det ser ut som ett plus!!
  • Ellencassandra
    frikenfröken skrev 2017-08-21 22:50:50 följande:
    Om jag fattat de hela rätt så ska väl äggblåsorna vara mellan 14-17 mm något sånt, men jag är dålig på detta..

    Härligt med några större :) hoppas de växer till sig fint och att du får ett bra antal med ägg :)

    Japp, kunde önska på ett sätt att de gick att lösa hemifrån men jag hade nog inte litat på de lika mycket. I alla fall inte från våran gyn som vi har här. Vi hade en super bra Gyn som var privat men de har lagt ner tyvärr och de som är vid vårdcentralen gillar jag inte.

    De har ju dock blivit ganska många resor. Blev 3 besök på 8 dagar, men de fungerar att åka. Har en bra chef som är med på noterna och löser ledig till mig direkt :)
    17-20 mm ska de ligga omkring. Men dom kan va lite mindre å lite större :)
  • Ellencassandra

    - Väntrummet:

    *Ellencassandra första läkarbesök 29/8

    - Sprayar:

    *Nube, synarela sedan 17/8, andra försöket

    - Sprutar:

    *Titikaka, dag 2 Gonal-f, första försöket

    *Anki7, dag 3 med Menopur, första försöket

    * soofa, Gonal F, första försöket

    - Väntar på ÄP/ET/FET:

    * Mjbo, väntar på fet nr 2 om ca 1,5vecka. i ostimulerad cykel.

    - Ruvar:

    * ijo (2:a återföringen) TD 1/9

    * becccss (1:a återföringen) TD 5/9

    - Gravid:

Svar på tråden Vi som börjar med IVF hösten 2017