• Ellencassandra

    Vi som börjar med IVF hösten 2017

    Hej allihopa. Nu har jag precis varit på första läkarbesöket. Kändes jätte bra. Dock så måste jag få mensen på dag 25 eller 26 för annars kommer vi inte kunna göra äggplock då min kille ska resa bort. Så allt måste klaffa bra.. får mensen mellan dag 25-28 å förra cykeln var den helknasig å kom på dag 33.. så har ingen aning alls. Håll tummarna gör mig nu att mensen kommer på rätt dag så man slipper vänta en månad till!

  • Ellencassandra

    Ni är så starka allihop. Blir så sjukt provocerad när jag läste en tråd nu om en tjej som mådde så dåligt över att hon bara fått TRE pojkar å ingen tjej. Hon grät och var gravid nu med ett fjärde barn men så rädd att det var en pojke till. Å här sitter man å kämpar i flera år. Vi tar sprutor, ägguttag, väntar å väntar.. dras mellan hopp å förtvivlan.. vad skulle man inte göra? :/
    Har inte börjat än med min första omgång men hoppas att mensen kommer på fredag så jag kan börja på lördag :)

  • Ellencassandra
    Titikaka skrev 2017-09-10 17:36:40 följande:
    Jag tycker att mina ägg också växte för snabbt. Det var bara 8 dagar för mig. Fick 13 ute, 9 som befruktades, ett till frysen och ett till mig.. Jag hade bara en VUL på dag 6, vilket känns lite för sent, verkade att de brydde inte så mycket om vad händer med mig. Men kanske första gången är alltid så :)

    Vad drygt med ont i brösten. Jag hade jätteont i början efter några Gonal sprutorna omkring ägglossningenstid, men sen minskat det. De är ömma nu, men inte så mycket faktiskt. Hoppas det är en bra tecken för dig :)
    Det är vanligt att man bara sprutar 8 dagar. 8 till 11 dagar är det vanligaste :) också att de gör ultraljud mellan dag 6 och 7. Så tycker inte de har gjort nåt konstigt. Det ska nog gå bra.
  • Ellencassandra
    soofa skrev 2017-09-10 19:55:28 följande:
    Hm, jag vet inte. För du var helt ostimulerad nu va? För min del blir det ju ett uppehåll men det beror nog både på att jag var stimulerad plus risk för överstimulering.
    Efter en frysåterföring kan man göra en ny frysåterföring på en gång. Då måste man inte vänta en månad.
  • Ellencassandra

    Varit på mitt info möte precis. Vi måste tyvärr vänta en månad med att starta för min pojkvän reser bort med jobbet precis då vi förmodligen kommer ha ägguttag. Tråkigt :(

  • Ellencassandra

    Hej allesammans. Det börjar närma sig för mig att börja med sprutorna. Har hämtat ut allt förutom gonal-f som inte fanns då. Men en fråga, det står att det är 1 förfylld penna i ett paket på 900 iu. Jag ska ta 250 varje dag så antar att en förpackning räcker tre dagar ungefär? Så jag måste väl hämta ut allt som de lagt på receptet eller tänker jag helt fel?

  • Ellencassandra
    Mm79 skrev 2017-10-07 14:16:21 följande:
    Ja du måste hämta ut allt :) man vet aldrig hur många dagar som man får ta gonal eller hur många dagar med orgalutran.

    Men jag har en del kvar efter min ivf, tror typ hälften av gonal och orgalutran gått åt.
    Tack för svar :)
  • Ellencassandra
    Älvan skrev 2017-10-09 12:40:53 följande:

    Nu har jag en fråga här som jag hoppas någon av er kan svara på. De ringde från sjukhuset idag, skulle gjort ET idag. Tydligen så har hela 10 st av mina 14 plockade ägg befruktats, vilket är helt fantastiskt. Så de önskar vänta med ET till dag 5, dvs på onsdag.

    Så min fråga, varför gör man det och hur påverkar det mina chanser att bli gravid?


    Du har ju väldigt många befruktade ägg så då vågar de låta äggen odlas vidare. Det kan vara väldigt svårt å välja bland så många så då är det lika bra att vänta ytterligare några dagar å se vilka som klarar sig till blastocyst stadiet :)
  • Ellencassandra
    lyckobubblor skrev 2017-10-11 19:35:23 följande:

    Gaaaah, tiden fram till mens har väl aldrig gått så otroligt långsamt!!

    Läste även något om att det måste gå en mens mellan varje försök, stämmer det? Gäller det även FET om det skulle bli aktuellt eller är det själva äggplockningen som man måste pausa mellan?


    Det gäller bara äggplock :) då måste man vänta en månad. Gör man sen frysåterföring å det misslyckas så kan man göra nytt försök direkt på den mensen :)
  • Ellencassandra
    frikenfröken skrev 2017-10-12 08:35:21 följande:
    Lycka till! Hoppas verkligen de går vägen för dig denna gången!!!

    Kul att läsa och se på listan att de är endel som blir gravida, ger även mig hopp även om de känns väldigt borta... Jag och min sambo har försökt fram och tillbaka i 6 år, vi är båda under 30 och har tänkt att sker de så sker de.. Men vad man känner sig hopplös vid varje mens..

    Hur ser de ut för er alla här inne, är ni ofrivilligt barnlösa eller finns de någon anledning till varför de inte funkat för er?

    Detta är min andra stimulering men de blir första försöket om vi kommer dit. Fick avbryta förra försöket för att mina ägg inte växte till sig tillräckligt snabbt.
    Jag å min pojkvän är 26 år. Försökt i 3 år och de har inte hittat nåt fel på oss. Har varit gravid en gång när jag var 19. Upptäcktes i vecka 12. Men gjorde abort då vi inte var redo för fem öre tyvärr :( så nu i dagarna börjar jag med sprutorna å ska påbörja första ivf behandlingen!
Svar på tråden Vi som börjar med IVF hösten 2017