• Ellencassandra

    Vi som börjar med IVF hösten 2017

    frikenfröken skrev 2017-10-12 10:21:57 följande:
    Vad kör du för sprutor? :)

    Vet ni varför de inte går för er?

    Så spännande!! Vill bara att de ska bli fredag här, var inne igår på UL, de hittade totalt 19 äggblåsor. Får se om alla vill med, där den största var 15-16mm och den minst 4mm. Tror nog inte att alla kommer med men man vet aldrig. Ska bli intressant att se vad den ökade dosen har gjort. :)
    Gonal f :) så nu väntar dom i kylskåpet! Trodde jag skulle få mens igår men blir väl idag eller imorgon då.. vill bara att den ska komma så man får börja!
    Nä det e det vi inte vet. Hans simmare var ju toppen å mina provsvar å allt såg jätte bra ut så vet inte vad det är för fel.. kanske själva befruktningen..
    åh va spännande! :D hoppas allt går som det ska :) så på fredag ska du göra ägguttag? Hur långt innan kan man ungefär få reda på när själva ägguttaget ska ske?
  • Ellencassandra
    frikenfröken skrev 2017-10-12 15:38:26 följande:
    Jag kör också gonal-f :) okej, skönt att de inte är något fel :) här har vi dåliga simmare och ingen ägglossning.., inte så bra kombination att lösa de själva.

    Nej, på fredag. Imorgon alltså, blir de ultraljud nr 2 för att se om min kropp svarat bra på ökningen av min dos. Och om äggen blivit bra storlek. Förhoppningsvis och troligtvis blir de ÄP nästa vecka :)
    Jaså :) är nervös inför första gången nu.. alltså å ta sprutorna. Hur tyckte du att det kändes?
    Ja både och. Skönt att det inte finns nåt fel men sen undrar man ju varför det ändå inte går? Att det är nåt fel som de inte kan hitta å som inte går att göra nåt åt typ.. men bara vänta å se..
    aha okej! Så ni kommer få göra icsi eller vad det heter? Okej! Då får vi hoppas att äggen har vuxit till en bra storlek :) håller tummarna!
  • Ellencassandra
    frikenfröken skrev 2017-10-12 18:00:09 följande:
    Sprutorna är ingen fara alls, bestäm dig bara att du ska ta dom så går de bra :) de gör ju inget ont tycker jag, så de momentet har gått väldigt bra för mig.

    Ja men precis, skönt att de inte är något fel. Men jobbigt att de inte hittas varför de inte funkar. Förstår de.

    Japp du har helt rätt blir icis för oss. :) ja jag håller tummarna för de. Är rädd för att de inte hänt så mycket på 2 dagar med den lilla höjningen de gjorde.

    Första stimuleringen jag gjorde så startade jag på 125, gick ner till 112,5 och sen upp på 150 och till sist upp på 225 och de hände knappt något. Så då valde vi att avbryta. Nu började jag istället på 225 och höjde till 250 igår, de vågade inte höja till 300. Men om de inte hänt något eller så mycket blir de upp till 300. :P jag är tydligen svårstimulerad, chocka mina äggstockar är planen :)
    Okej tack :) jag hoppas att det ska gå bra! Är inte så sprut rädd av mig men blir ju lite annorlunda när man ska Göra det på sig själv :P

    Okej! :) hm ja svårt det där med vilken dos man ska ha å så.. första omgången brukar väl typ kallas "testomgång" för man vet inte riktigt hur lättstimulerad man är osv... jag ska börja direkt med 250.. konstigt egentligen om jag ändå inte har nåt fel.. är inte det då lite högt? Men jag får lita på att läkarna har rätt :)

    Du kan väl höra av dig efter ditt ul! Hoppas det är bra med äggen så ni kan bestämma tid för ägguttag :D
  • Ellencassandra
    frikenfröken skrev 2017-10-12 19:03:59 följande:
    Precis så är de för mig med, inget spruträdd alls men de blir annorlunda när man ska sticka sig själv. Men de är som sagt bara att bestämma sig så blir de jätte vanligt att göra de sen :)

    Ja de är ju en test, men fy vilket slag de kändes som att jag fick när vi fick avbryta och sen vänta 2!!! månader..

    Har de tagit något amh värde på dig? :) jag vet inte riktigt men de kanske kan bero på hur mycket äggreserv man har. Men jag har ingen aning alls tyvärr. Ja de har garanterat rätt, sen har de ju koll på en eftersom man åker in på UL. :)

    Vilken klinik går ni på?
    Kan tänka mig det! Att man vänjer sig :) ja Gud det förstår jag verkligen.. när man har tagit sprutor å allt å förberett sig på det, så blir det inget. Jag hade blivit jätteledsen. Men skönt att du är på g igen iallafall! :) hoppas dom har växt som de ska! Vilken tid ska du dit? :)

    Ja det har dom. Men jag vet inte svaret men de sa att alla prov såg normala ut. Men får väl 250 av en anledning. Det blir nog bra hpppas jag!
    Jag går på Stockholm ivf :) vilken går du på?
  • Ellencassandra
    Milja skrev 2017-10-12 19:05:08 följande:
    Jag har varit väldigt spruträdd och t.o.m. svimmat vid blodprov så kunde inte förstå hur jag skulle kunna ge mìg själv sprutor, men det var verkligen inte jobbigt alls!
    Åh va skönt å höra' fick min mens inatt så ska börja med sprutorna på söndag! Eller jag tror det iallafall. När jag pratade med dom så sa de att får jag mensen på fredag så börjar jag på söndag. Men nu vaknade jag vid ett inatt av menssmärta å då kom den. Det räknas väl som fredag va? :)
  • Ellencassandra
    Milja skrev 2017-10-13 08:07:24 följande:
    Jag skulle börja på dag 2 av mensen. Började mensen efter klockan 18 en kväll räknades följande dag som dag 1 var instruktionerna jag fick men det kan ju vara olika på olika kliniker och olika mediciner/ styrkor
    Okej! Jag väntar på samtal ifrån kliniken nu så ska fråga då! Hos dom börjar man antingen dag 2 eller 3 :) så får se hur dom räknar!
  • Ellencassandra
    Nube skrev 2017-10-13 10:14:40 följande:

    Väntrummet:

    *Stellanocte

    *Ariellan

    *EmmaJakobsen

    *EmmaB1988

    *Lizziefalk, börjar spraya 2/10

    *ivfbebis - försök nr 2 slutet på okt

    *Pigall

    *Lyckobubblor

    *LeNe14

    *Zuces

    *Mariana79, börjar med sprutor v. 43

    *Ascoria

    *Freya18 - Puregon runt 20/10.

    - Sprayar:

    *EllieTeodora, synarela

    - Sprutar:

    *Ellencassandra, sprutor från 15/10

    - Väntar på ÄP/ET/FET:

    *CazaAzur, FET nr 1 (IVF nr2)

    *soofa, FET nr. 1 i oktober/november

    *Bonniboom, FET ostimulerad

    *Stfr83, FET n.2

    *Ingabarnän

    *Plommonstop

    *Tesora, ET 14/10

    *MollyB, FET

    *Hanna8911, ET 13/10

    - Ruvar:

    *Tiinuli, TD 14/10

    *Areeya, TD 14/10

    *Emsoff, TD 20/10

    *Waldesten16, TD 23/10

    *Västerås

    *Älvan, TD 24/10

    - Gravid

    * ijo (2:a återföringen)

    * becccss (1:a återföringen)

    *Titikaka (1:a återföringen)

    *Mm79, vul 12/10

    *Lexiefer

    *Louiice

    *Elise39, vul 25/10

    *Galadriel80, vul 19/10

    *Nube (1:a återföring, IVF nr. 2)

    *Jakagal

    *Anki7

    *AnnaMaria83


    det är ordning på dig nube! :D härligt att du har sån koll!
  • Ellencassandra
    Milja skrev 2017-10-13 12:18:55 följande:

    De gjorde ET! Min extrema värk verkar komma från en cysta på högra äggstocken. Så då ruvar man. Finns det några särskilda rekommendationer hur man ska leva? Vågar jag gå på prommenader?

    Hur går det för dig hanna8911? Vad har du för testdag?


    Du ska leva precis som vanligt. Kanske inte hårdträna men promenader är ju bara bra :)
  • Ellencassandra

    Kliniken ringde mig för en stund sen och imorgon istället kör jag igång med sprutorna! Fick tid för UL nästa fredag 11.20. Känns overkligt att äntligen va igång..

  • Ellencassandra
    frikenfröken skrev 2017-10-13 15:05:57 följande:
    Är nu äntligen hemma från kliniken. Jag går på sahlgrenska i Göteborg. 2 timmar enkel resa, men de går bra att köra ändå.

    Det såg bra ut, kunde sett bättre ut men de ser tillräckligt bra ut för de gav mig ett datum för ÄP, blir på onsdag så nu är de inte så många sprutor kvar :)

    Hur går de för dig? Läste att du fått din mens, stämmer va? Perfekt :) då är du snart igång :)
    Härligt!! Så på måndag kväll tar du ägglossningssprutan? :)
    Jag ska börja med sprutorna imorgon!! Sen nästa fredag är det första UL! Ska bli väldigt intressant å se hur man reagerar på sprutorna!
Svar på tråden Vi som börjar med IVF hösten 2017