Inlägg från: 33villbligravid |Visa alla inlägg
  • 33villbligravid

    Vi som är på femte försöket till första barnet

    Nåja - då började mensen vilket betyder att försök nummer fem snart inleds. Gissade nog att det inte skulle gå när missade ÄL med en hel vecka ...

    Menmen, nya tag! Denna cykel ska jag testa Letrozol så få se vad som händer då. 
    Beräknad ÄL blir 14-15 augusti och Bim 30-31.8.

    En sak jag funderar på är det här med PMS - jag känner tydligt redan en vecka innan mens att den är på g med ömmande bröst, molvärk, känningar i ryggen etc.

    Har detta någon betydelse för möjligheterna att lyckas? Och finns det någon som helst möjlighet att känna skillnad ifall man skulle vara gravid istället?

    Förstår bra alla er som tar lite paus från FL och ÄL-test, tror det är riktigt hälsosamt för huvudet!

    Försök hålla humöret uppe! :)

  • 33villbligravid
    Jooosen skrev 2017-08-02 10:45:16 följande:
    Trist! Har oxå pms en vecka innan speciellt känningar i brösten. Känns därför som man redan en vecka innan mens vet att det inte tagit sig?? Men som sagt, grav symptom känns ju tydligen väldigt likt..
    Precis! Därför känner jag mig också så korkad den där sista veckan när man går och väntar och hoppas, fast det redan står klart att inget ägg befruktats/fastnat.

    Önskar att hade en ultraljudsmaskin hemma som kunde kolla med hela förloppet :D (fast inte lär man ju se där heller ...)

    Men störigt när man inte vet om det är spermierna som inte hitar fram/ ägget som inte befruktas / ägget som inte utevcklas / inte fastnar och ifall det är samma eller olika orsak varje gång det inte tar sig. Jag skulle fan vilja ha en genomskinlig mage så jag kunde kolla upp exakt varje sekund :D
  • 33villbligravid
    bebis2018 skrev 2017-08-02 18:28:43 följande:

    så segt! mensen är fem dagar sen och gravtestet visar neg... :( vill ha mens nu så jag kan få en ny ägglossning!!


    Äsch! Men vilken dag i cykeln är du på då? Kollade du med äl-test denna månad så du vet när den var? Så långe mensen uteblir finns ju alltid litet hopp kvar om ett kommande plus! :)
  • 33villbligravid
    bebis2018 skrev 2017-08-02 21:03:21 följande:

    Körde ägglossningstester till cd 19 sen slutade jag. Har nog haft senare ägglossning denna gången helt enkelt... är på cd 31 idag!


    Ok - förstår frustrerande! Men det kan ju ha tagit sig ändå om du fått äl senare i cykeln. Håller tummarna för det!
  • 33villbligravid
    Lewaize skrev 2017-08-03 17:16:45 följande:

    Mensen började idag så nu tillhör jag också 5 månaders gruppen (Y)

    Plockade ut kopparspiralen i november -16 för att lära känna min kropp bättre innan vi drog igång verkstaden i maj-17.

    Vi är nyss fyllda 26 respektive 30 år, inga barn sedan innan.

    Har inte testat några direkta knep månaderna innan förutom ägglossningstester. Men denna månaden ska vi testa med munkpeppar och bisolvon :)

    ÄL 14/8 och BIM 29/8.

    Har en cykel på 25-29 dagar :)


    Välkommen! Vi har ungefär samma dagar ÄL och BIM - och typ lika lång cykel också :) 

    Vad är det munkpepparn ska göra?
  • 33villbligravid

    Aha! Det låter ju jättebra! Har just fått för mig att jag kanske har en obalans i progesteronet (pga pms). Denna cykel testar jag dock Letrozol som fick utskrivet av gyn så tror inte ska mixa för mycket. Men bra att veta för framtiden!

  • 33villbligravid

    Hej!

    Vi är särbon, så vi ses ju inte hela tiden men har alltid sex när när vi ses istället :) Så faktiskt brukar jag mest tajma så att vi är hos varandra just då det är glad gubbe på ÄL test och helst ett par gånger dagarna före. Har hittills lyckats 4 av 5 gånger.

    Han har nog ungefärlig koll, men har ännu aldrig sagt att jag ägglossar NU! Tror inte han skulle få prestationsångest, men vill inte ta risken heller :)

    Linda 

  • 33villbligravid
    Typtessan skrev 2017-08-04 12:47:13 följande:
    Jag berättar för min man om när de mest fertila dagarna närmar sig, så att vi båda kan ta lite extra initiativ! Har också upplevt den positiva effekten med att försöka skaffa barn att vi generellt har mer sex :)

    Denna ÄL har det varit riktigt dåligt med sex pga jobbresor. Vi fick till det 1 gång på ÄL-dagen samt 4 och 5 dagar innan, så inga förhoppningar! Hur ligger ni andra till?
    Låter ju jättebra att ni fick till det på ÄL-dagen! 
  • 33villbligravid

    Jag är avundsjuk på er som redan haft ÄL. Känner mig helt i osync i den här tråden :D

    Är inne på CD 8, och tror jag har beräknad ÄL till veckoslutet. På fredag har jag gyn för att kolla upp hur letrozolet funkat för mig. Hoppas verkligen att hon ser något fint ägg på G.

    Ska på festival i helgen. Känner mig kluven - är det ok att festa loss lite trots att man ligger i babytillverkning, eller får man skylla sig själv då om det inte tar sig??

Svar på tråden Vi som är på femte försöket till första barnet