Inlägg från: Anonym (Oinbjuden) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Oinbjuden)

    Är inte bjuden till min sambos väns bröllop

    Anonym (J) skrev 2017-08-01 18:47:45 följande:

    Riktigt oförskämt av brudparet.

    Tänker din kille gå ?


    Han vet inte än, alla hans vänner ska ju gå och han såg ju verkligen fram emot det tills inbjudningarna kom. Sen har vi inte funderat så mycket tills nu när han fick reda på att alla anda tjejer är bjudna. Jag vill ju att han ska gå och ha kul men samtidigt känner han att han dom inte är lika bra vänner som han trodde.
  • Anonym (Oinbjuden)

    Tack hörni för era svar, det är alltid intressant att se saker och ting från andras perspektiv även om jag tycker att det är trevligast att hålla på vett och etikett och bjuda partners och inte bara utesluta en partner av alla kompispar.   

  • Anonym (Oinbjuden)
    smulpaj01 skrev 2017-08-01 19:35:12 följande:
    Tvivlar starkt på att det ÄR det egentliga argumentet, snarare det som känns smidigast att säga.

    Tycker du ska strunta i saken, det är snart glömt och behöver inte alls bli pinsamt efter bröllopet. Hitta på något kul med dina vänner den dagen
    Hur menar du nu?
  • Anonym (Oinbjuden)

    Vilken diskussion detta väckte. Jag tror jag har sagt tidigare att jag känner inte brudparet så när inbjudningarna kom så tyckte vi det var lite konstigt eftersom dom är nära vänner men samtidigt så känner JAG dom inte. Vi har ärlig talat inte gjort någon grej av det alls. Min pojkvan berättade/frågade de andra i kompisgänget om deras respektive var bjudna, vilket dom var och även berättade att bruden bjudit in alla tjejer till en liten möhippa. Och ännu en gång jag känner inte henne så förväntade mig verkligen inte en inbjudan till den men det blir lite obekvämt när jag då inte ens blir inbjuden till bröllop men andra tjejer som hon bara träffat några gånger bjuds in till både bröllop och möhippa. Jag gräver inte ner mig i detta, det är deras bröllop och dom får bjuda vem dom vill och jag känner dom inte! Men det finns alltid två sidor av myntet och min pojkvän känner sig sviken, pga den relation dom har. Att våra vänner och vi tycker att det var fel, det måste vi ju få tycka. Men det har inte blivit något drama och kommer inte heller bli. Och nej det KÄNNS inte kul att bjuda någon av dom på vart bröllop men jag är ganska säker på att vi kommer göra det ända, eftersom vi vill att våra vänner ska ha kul. Min pojkvän kommer gå på bröllopet, han vill inte skapa något drama med att inte gå. Om folk frågar vart jag är får han säga som det är och var och en får tycka som dom vill om den saken. Anledningen till denna tråd var för att höra andra åsikter, kanske är detta vanligt eller så är det inte det. Ville liksom höra mig för eftersom jag tycker det är en obekväm situation. På lördag är vi bjudna till ett bröllop där jag aldrig träffat brudparet och min pojkvän inte är så nära med, samma situation förra året när en kompis till mig gifte sig och bjöd min kille som dom inte träffat. Men man ska inte jämföra!

  • Anonym (Oinbjuden)
    molly50 skrev 2017-08-03 14:30:45 följande:
    Jag kan inte låta bli att undra varför din sambo väljer att gå på bröllopet trots att du inte är bjuden.
    Jag tycker det är ett svek av hans vänner gentemot honom också att inte bjuda dig men alla andras respektive.
    Hade det varit jag så hade jag inte gått. Och det hade inte heller min man gjort.
    Jag håller med, det är ett svek och det känner han också. Han ska börja med att ringa sin kompis och enkelt säga att han tog illa upp eftersom dom varit vänner så länge och han inte känner sig lika behandlad gentemot de andra. Vi har diskuterat det fram och tillbaka men till slut känner han att han sköter det snyggast med att visa sitt ansikte. Han kommer inte stanna hela tiden utan åka hem efter middagen. Vet inte vad som är rätt och fel.
  • Anonym (Oinbjuden)
    Anonym (dramaqueen) skrev 2017-08-03 08:54:16 följande:
    Men varför måste alla vara så melodramiska?

    "en av hans närmaste vänner" ja, men inte en av DINA närmaste vänner. Han bjöds ju. Duh.

    "påverka hans relation till hans kompis" Varför det? Ska ni sura och larva er som i sandlådan?

    "pratar alla illa om brudparet pga detta" Se ovanstående kommentar. Är det sandlådekrig ni håller på med?

    Och sedan allt det här om att vi minsann inte tänker bjuda dem tillbaka sedan, eller att jag inte vet hur jag ska bete mig gentemot frun sedan. Också bara trams. Ni bjuder de ni har en relation till och vill ska få vara med och fira ert giftermål. ni bjuder inte på grund av hämnd eller tjurighet.

    De vill inte ha främlingar på sitt bröllop. Det är bara att respektera. Sluta upp med fasoner från högstadiet och respektera deras önskan som en vuxen människa, dvs. utan att tjura, hämnas, snacka skit eller skapa missämja i ett kompisgäng.
    Ojojoj ta ett djupt andetag. I vissa kompisgäng (som detta, dom har bokstavligen växt upp tillsammans och umgås ofta) så ser man det som en självklarhet att inte utesluta bara EN partner. Gäller uppenbarligen inte i din krets av vänner. Att min killes vänner tycker det är fel är pga av att dom alla är nära vänner och mer än hälften själva är gifta och ser det som en självklarhet att bjuda allas partners och inte utesluta bara en. MEN ingen drama har skapats och vi kommer nog ändå bjuda dom till vårt bröllop eftersom vi inte vill sjunka till deras nivå.
  • Anonym (Oinbjuden)
    Anonym (dramaqueen) skrev 2017-08-03 18:21:18 följande:
    Mycket rationellt att hämnas, låta skitsnack gå utan att prata direkt med brudparet och att sedan undra hur man ska bemöta bruden i framtiden.

    Det rationella vore att respektera värdparet, bemöta folk trevligt och bjuda de man tänkt sig till sitt eget bröllop.
    Hej Dramaqueen! Du verkar verkligen vara på hugget. Här gäller det att inte skriva fel ord...

    1. Har aldrig pratat om nån hämnd eller att vi inte ska bjuda dom. Har sagt att det inte känns kul, vilket många (inte du) kan relatera till. 
    2. Det är ingen skitsnack som går, klart hans vänner blev förvånade när dom fick höra och när vi sedan träffade några av paren så diskuterade vi det som vuxna människor. Har även nämnt att min kille ska prata med sin kompis för att förhindra drama och skitsnack.
    3. Har aldrig undrat hur jag ska bemöta bruden - utan brudparet. Och detta är för att vi ofta umgås i grupp, kanske 6-7 par ibland och det kommer kanske kännas obekvämt när alla prata om ett bröllop/möhippa jag inte var bjuden på. Men jag tror jag är fullt kapabel att hantera en obekväm situation och vara trevlig ändå.
    4. Andas ut.
  • Anonym (Oinbjuden)
    smulpaj01 skrev 2017-08-03 18:52:08 följande:

    Jag förstår din och din killes känsla. Men jag måste berömma er (Dig) att du är så cool med detta och ingen drama Queen som flera andra i tråden.
    Du verkar vara en bra tjej så håll huvet högt och visa dem vad fin du är när ni träffas framöver.
    Bra att ni kommer bjuda dem på ert bröllop. Det är ju om minst (?) 2 år och då kommer även du vara kompis med dom tror jag.


    Tack, detta gjorde mig faktiskt glad :)
  • Anonym (Oinbjuden)
    Jemp skrev 2017-08-03 23:29:51 följande:

    Fast ni umgås ju inte som par?


    Vi umgås alltid alla paren, självklart när det är 16 personer som ska försöka ses samtidigt så är det ofta några som inte kan. Och precis så har det varit med brudparet och oss, att vi bara lyckats ses en gång. Orkar faktiskt inte ge mer förklaringar till denna situation nu, det är vad det är.
  • Anonym (Oinbjuden)
    Anonym (Lix) skrev 2017-08-04 15:34:54 följande:
    Precis detta har jag också tänkt på. Har brudparet planerat att inte känna henne väl efter bröllopet heller? De skjuter sig själva i foten. Självklart gör de som de vill med sin dag, men priset de får betala är att resten av kompisgänget tycker de beter sig underligt.
    Det är precis det som vi också känner. Vi umgås självklart mer med paren som bor i samma stad som oss, fem av dom. Men flera gånger om året så försöker vi träffas allihop, så vi vet ju att det kommer ske senare också och det känns som att dom inte ens vill försöka inkludera mig. Usch det är en sån pinsam situation.
Svar på tråden Är inte bjuden till min sambos väns bröllop