• Wolfie13

    OK att köra på sitt barn?

    Vilka sjuka föräldrar, stackars lilla barn :( klart det inte är okej, så lär man inte barn att se sig för..

  • Wolfie13

    Typiskt för familjeliv är tyvärr att de alltid dyker upp ett par individer som verkar älska när barn behandlas illa och ifrågasätter in i absurdum.. Enligt dessa verkar all former av krämkninga

  • Wolfie13

    Sett exempelvis "tow2mater" och "anonym.." i mängder av trådar gällande barn som uppenbarligen inte behandlas bra, ta alla chanser att hoppa på och förminska och ifrågasätta upplevelserna/händelserna.

    Tycker det är så märkligt/ledsamt, när man som mamma själv får ont om bara hälften så skulle vara sant.. :(

  • Wolfie13
    Tow2Mater skrev 2017-08-16 20:05:17 följande:

    Och såna som dig som verkar köpa varje liten snyftig detalj och låter helt irrelevant information grumla faktan. Klart man måste ifrågasätta saker och inte sluka allt med hull och hår.


    Sluka allt med hull och hår? Handlar väl knappast om det, utan att försöka ge stöd när barn med stor sannolikhet inte har det så bra som de skulle kunna ha.

    Det är ju ändå konstigt att du aldrig verkar se nåt bekymmer alls, det bekom dig ju uppenbarligen inte ett dyft att ett barn med flit blev påkörd av sina föräldrar.

    Om du alltid misstror ts, vad är poängen med dina inlägg.. att försöka motbevisa allt utan att ens varit på plats? Sorgligt då det finns barn som lider medan du tramsar.
  • Wolfie13
    Anonym (...) skrev 2017-08-16 19:37:43 följande:

    Jag har själv blivit mycket svårt misshandlad under uppväxten. Jag tar mycket allvarligt på sånt för jag vet konsekvenserna. Misstag gör alla. Upprepas det ofta och utan att reparation sker så kan de psykiska skadorna bli svåra. Jag har i åtanke att TS ordval speglar TS uppfattning som kan vara färgad av dennes egna, ibland omedvetna, rädslor.

    Jag avskyr när barn far illa. Men ingen annan än barnet själv kan säga hur denne mår. Annat kan vi bara spekulera om. Sammantaget att vi bara läser TS tolkning av en händelse där ordvalen påverkar texten mycket så ser jag inte allvaret. Det där är en enstaka händelse som är rätt mild. Daglig sådan behandling tillsammans med andra kränkningar skulle sannolikt ge skador. En eller någon enstaka? Nej. Inte värre än gemene man bär på.


    Föräldrarna tyckte ju inte alls att nåt var fel utan blev argare, verkar det normalt..? (Eller ska vi misstro hela inlägget ist?)

    Var själv ute och gick med barnvagn idag, son på fyra år bredvid. Hans farmor sa, som vi alltid gör när det behövs, att se sig för och han lydde utan problem. Tänkte då på hur absolut sinnessjukt det hade varit om vi ist valt att köra på honom med vagnen så han trillar.. men ja, det finns tydligen folk till allt.
  • Wolfie13
    Orolig släkting skrev 2017-08-16 22:33:42 följande:

    Jag funderade länge på om jag skulle anmäla händelsen till soc, men valde att inte göra det. Det kändes då som att det inte ändå skulle göra någon skillnad eftersom deras liv utåt sett är bra och normalt, och eftersom jag inte sett något liknande beteende från dem tidigare. Plus att föräldrarna och den övriga släkten bara skulle bli ännu argare på mig... Jag tänkte att jag kanske överreagerade, att det inte är så farligt att köra på/knuffa ett barn.. Jag visste inte säkert vad som var rätt och fel och mådde så dåligt över det hela att jag berättade om händelsen för en psykolog. Hon reagerade på det direkt och sa att det lät som barnmisshandel, ursäktade sig, gick ut och tog ett snabbt möte med sina kollegor, och kom sen tillbaka och sade att hon enligt lag måste bryta tystnadsplikten och anmäla händelsen till soc för utredning. Vilket hon gjorde omgående. Jag blev senare kontaktad av soc för att lämna ett uttalande om händelsen. Hur utredningen går, eller om den är klar, vet jag tyvärr inte eftersom det inte var jag som gjorde anmälan. Soc fick bara hämta information från mig, inte lämna ut någon. Såhär i efterhand önskar jag att jag hade varit stark nog att anmäla dem till soc själv, men huvudsaken är ju att soc vet om händelsen och förhoppningsvis kan hjälpa föräldrarna på något sätt så att inget sånt här händer barnet igen.


    Super att det är anmält! Tyvärr är det många, även i denna tråd, som inte tycker det är fel att föräldrar knuffar och ger sig på sina barn.

    Vissa rycker på axlarna, medan resten tänker att barnet på nåt sätt säkert ändå förtjänat det.. Barn dör dagligen pga dem å deras gelikar.
  • Wolfie13
    Konservativ skrev 2017-08-17 06:55:23 följande:

    Barn dör för att de får en knuff?

    Hysteriskt.


    Larva dig inte nu. Barn dör när missförhållanden ignoreras, syftade givetvis inte på själva knuffen el menade att just detta barn kommer råka så illa ut. Det är det förstås ingen som vet.

    Men barn är totalt maktlösa i händerna på sina vuxna vårdnadshavare, en tvååring har inte en chans att hävda sig oavsett. Våld mot barn ska alltid tas på allvar och enligt Sveriges lag är knuffen inte på något plan ok.

    Om du vill tillbaka till en tid med barnaga och dylikt, där barn inte hade några rättigheter, så förstår jag att det stör dig.
  • Wolfie13
    Tow2Mater skrev 2017-08-17 04:51:14 följande:

    Ibland behövs lite motsats i inläggen, speciellt i trådar där de flesta tar på sina emotionella skygglappar och inte bryr sig om att ifrågasätta just faktabiten.


    Varför behövs det alltid en motsats? Du kan ju omöjligt ändå sett mer än ts...

    Är det inte värre att barn kan råka ut för jävligheter medan du sitter och ska misstro allt? Varför är du aldrig på barnets sida mot den förmodade faktan som ändå presenteras?

    Barn misshandlas och utnyttjas i tusental även i Sverige idag. Fl kan vara ett första rop på hjälp. Ta det på allvar ist, för barnets skull.
  • Wolfie13
    Konservativ skrev 2017-08-17 13:58:01 följande:

    Då tycker du inte att det var så farligt då? Men en hysterisk psykolog har tydligen anmält det hela. Vill du ha anmälningar där det knappast finns anledning till oro? Det är ju ett övergrepp i sig. 

    En knuff där en tvååring "ramlade till", alltså inte ramlade utan kom i obalans nån sekund kan knappast ha varit särskilt hård. Det kan ju inte ens karakteriseras som våld. 

    Ditt påstående om en tid där barn inte hade några rättigheter är helt tagit ur luften. Om du inte menar romarriket där barn kunde sättas ut i skogen om familjefadern så önskade.


    Jo det tycker jag, en sjuk handling att köra på ett barn med flit, ett barn som dessutom knappt lämnat bebisåldern och inte ens gjort något. Helt vrickat av föräldern och bra att det är anmält

    Ts har ju nu dessutom berättat att föräldern tappar tålamodet för minsta lilla. Tror du att ett barn mår bra av detta? Är du likadan?

    Det stod att det var en hård knuff dessutom, varför förmildrar du händelsen?
  • Wolfie13
    Konservativ skrev 2017-08-17 14:27:31 följande:

    Hur kan den ha  varit hård om två-åringen "ramlade till"? Är det farligt att ramla till? Om den hade varit hård så hade två-åringen ramlat och slagit sig illa.

     


    Ok du har rätt! Ska börja med det på mina barn när jag känner för det. Får vänta tills dottern lärt sig gå bara. Det blir fint!
  • Wolfie13
    KlunsSmurfen skrev 2017-08-17 21:10:00 följande:

    Fråga 1 är relevant men förklaras i inlägget

    Fråga 2 inte relevant.Tow2Mater har inte det gjort i den här tråden.

    Det är inte fel att ifrågasätta TS. Det är skillnad på ett påstående och en fråga.

    (Att ha tolkningsföreträde eller ta för givet att TS överdriver (utan att kunna förklara sej) för att kunna använda "alternativa fakta" är fel, man får vara tydlig med att det är spekulationer)


    Jag syftade mest på att det jämt är vissa personer som återkommande aldrig verkar tro Ts när det gäller barn/förälder
  • Wolfie13
    Tow2Mater skrev 2017-08-17 21:47:24 följande:

    Ja, jag förstår du ser "Anonym" skriva de för dig mer provocerande inläggen, han brukar ju dyka upp i de flesta trådar faktist.


    Nä en anonym med två punkter efteråt dyker ofta upp i dessa trådar, inte bara "anonym"
  • Wolfie13
    PennyLane skrev 2017-08-18 22:06:01 följande:

    Självklart är det inte okej! Vad är det för konstigt resonemang från din släkting??? Helt sinnessjukt. Mycket bra av dig att du sade ifrån.


    Flera i denna tråd tycker det var okej...Det var ju bara en "lätt knuff", barnet "ramlade bara till", "inga synliga skador" mm.

    Att personer med psykopstiska drag finner det ok att köra på sina barn är tydligen av mindre vikt, så länge barnet inte slår ihjäl sig. Människor är bra sorgliga ibland :(
  • Wolfie13
    KlunsSmurfen skrev 2017-08-18 23:36:34 följande:

    Det sorgliga är att de som inte förstår bättre antagligen har barn själva.


    Ja och jag blir mer ledsen än arg av det.

    Barnen är alltid oskyldiga och har inte bett om att bli någons slagpåse bara för att föräldrarna inte har vett.

    Även när barn omkommer finns det folk som försvarar det med "en olycka", "var ju inte meningen" osv.
Svar på tråden OK att köra på sitt barn?