• Anonym (Wtf)

    OK att köra på sitt barn?

    Du gjorde helt rätt!!

    De föräldrarna behöver läxas upp rejält!

  • Anonym (Wtf)
    Orolig släkting skrev 2017-08-16 22:45:08 följande:

    Deras vanliga uppfostringsmetoder är det, enligt min åsikt i alla fall, absolut inget fel på :) Föräldern som knuffade tvååringen är i övrigt väldigt pedagogisk och go med barnen, och leker ofta med dem och får dem att kommunicera på ett bra sätt. Men föräldern blir väldigt annorlunda när hen tappar humöret, vilket kan ske för minsta lilla. Om de börjar uppfostra barnen med våld, oavsett hur grovt/mild våldet är så kommer det att hämma barnens utveckling på många plan och såklart även deras tillit till föräldrarna, vilket jag inte tycker känns som en särskilt bra uppfostringsmetod.


    Jag tycker att tvååringens reaktion snarare visar att han varit utsatt för våld tidigare. Mer än en gång...

    Men jag var ju inte där, och känner inte familjen. Så jag hoppas satt din tolkning är korrekt!
  • Anonym (Wtf)
    Orolig släkting skrev 2017-08-19 22:36:28 följande:
    Uppdatering/mer förklaring:
    Släktingen som knuffade är min pappa. Släktingen som försvarade hans agerande är hans nya fru. Barnet är deras gemensamma dotter. Jag är en 27-årig tjej. Pappa brukade ofta hota och straffa mig med riktigt hård smisk när jag var liten, mest för (enligt mig) helt orimliga anledningar som t.ex. att jag var ledsen. Han sa att jag tiggde om det. För att jag grät pga något som hänt. Han fortsatte att hotade mig då och då med grovt våld ända långt upp i tonåren, men gjorde aldrig något. Jag var ändå rädd att han skulle göra mig illa, det syntes tydligt på honom hur gärna han ville. Han sa att han ville. Detta i kombination med att min mammas "nya" kille hade enorma aggressioner och agerade hotfullt och våldsamt under många många år (jag var alltid på helspänn hos dem och var ofta rädd för mammas och barnens liv) har gjort att jag har nolltolerans för våld och mår skitdåligt över det pappa gjorde mot min lillasyster. Man får inte göra illa barn, men han är ju ändå min pappa. Jag kunde inte anmäla min egen pappa till soc... Men en psykolog gjorde det, så de har koll på honom nu i alla fall. Det är nog bra.
    Jag har inte haft någon kontakt med dem sedan händelsen, men blev plötsligt bjuden till ett födelsedagsfirande hos dem i morgon. Jag saknar mina halvsystrar något enormt och har bestämt mig för att gå. Men det känns jättekonstigt. Jag känner mig så liten och svag och bara fel. Hatar detta. Jag kan fortfarande inte helt övertyga mig själv om att jag gjorde rätt som sade ifrån när pappa körde på min lillasyster, jag säger liksom aldrig ifrån, inte för nåt. Men det känns bra att det är flera här som tycker att det inte är okej att knuffa barn. Jag är inte helt ensam i alla fall :)
    Du gjorde helt rätt som sa ifrån för att skydda din lillasyster! Att du dessutom stod upp mot den man som misshandlat dig som barn är ju helt enormt starkt! Grymt bra jobbat!!

    Stå på dig imorgon nu, gå dit rakryggad och känn dig stolt över vem du är och dina värderingar!
Svar på tråden OK att köra på sitt barn?