• Tow2Mater

    OK att köra på sitt barn?

    Orolig släkting skrev 2017-08-15 23:51:58 följande:
    ... Partnern tyckte att det inte var min ensak ....

    ....Det kan väl tilläggas att barnets föräldrar har det väldigt bra ställt ekonomiskt, har ofta barnvakt, har städerska hemma, och ena föräldern hade nyligen chansen att vara hemma, ledig, i ett helt år med full lön, ,,,
    Vad har deras ekonomiska situation for betydelse i sammanhanget?

    Ar det ett homosexuellt/lesbiskt par det handlar om (då du pratar om "partner") ?
  • Tow2Mater
    Wolfie13 skrev 2017-08-16 18:35:55 följande:

    Sett exempelvis "tow2mater" och "anonym.." i mängder av trådar gällande barn som uppenbarligen inte behandlas bra, ta alla chanser att hoppa på och förminska och ifrågasätta upplevelserna/händelserna.

    Tycker det är så märkligt/ledsamt, när man som mamma själv får ont om bara hälften så skulle vara sant.. :(


    Och såna som dig som verkar köpa varje liten snyftig detalj och låter helt irrelevant information grumla faktan. Klart man måste ifrågasätta saker och inte sluka allt med hull och hår.
  • Tow2Mater
    Wolfie13 skrev 2017-08-16 20:31:37 följande:
    Sluka allt med hull och hår? Handlar väl knappast om det, utan att försöka ge stöd när barn med stor sannolikhet inte har det så bra som de skulle kunna ha.

    Det är ju ändå konstigt att du aldrig verkar se nåt bekymmer alls, det bekom dig ju uppenbarligen inte ett dyft att ett barn med flit blev påkörd av sina föräldrar.

    Om du alltid misstror ts, vad är poängen med dina inlägg.. att försöka motbevisa allt utan att ens varit på plats? Sorgligt då det finns barn som lider medan du tramsar.
    Ibland behövs lite motsats i inläggen, speciellt i trådar där de flesta tar på sina emotionella skygglappar och inte bryr sig om att ifrågasätta just faktabiten.
  • Tow2Mater
    Orolig släkting skrev 2017-08-16 23:24:20 följande:
    Självklart ska man ifrågasätta allt man läser, det är bra! Men att gå till personattack och att vara otrevlig är bara onödigt. Håll gärna god ton i min tråd när du pratar med andra om du vill att de ska lyssna på vad du säger, annars kommer folk bara avfärda dig som ett troll.
    Jag var varken otrevlig eller attackerade. Du kanske ska läsa om. Jag pekade inte ut personer med namn, istället anväde jag ord som "såna som du", och syftar i sammanhanget här på just hur en del läser en text med bara emotionella ögon.
  • Tow2Mater
    EnAnonumius skrev 2017-08-17 07:58:04 följande:
    Ja du verkar ju inte förstå att "du" är just ett personligt pronomen och används i stället för namn, när man skall adressera en individ på just personligt plan.
    Så det är ju knappast konstigt att en individ känner sil lika utpekad som om du hade använt namn i stället.
    Men det är klart jag addresserade individens inlägg, tillsammans med andra som postar liknande inlägg. Det betyder inte att det var en personlig attack, det var det jag forsokte säga.
  • Tow2Mater
    Wolfie13 skrev 2017-08-17 08:55:18 följande:
    Varför behövs det alltid en motsats? Du kan ju omöjligt ändå sett mer än ts...

    Är det inte värre att barn kan råka ut för jävligheter medan du sitter och ska misstro allt? Varför är du aldrig på barnets sida mot den förmodade faktan som ändå presenteras?

    Barn misshandlas och utnyttjas i tusental även i Sverige idag. Fl kan vara ett första rop på hjälp. Ta det på allvar ist, för barnets skull.
    Annars blir det ingen konstruktiv diskussion. Ar man allvarligt oroad for ett barn ingriper man och kallar på polis och/eller de sociala; det behover inte upprepas om och om igen.

    Jag misstror inte allt, det verkar bara vara så du konstant väljer att läsa mina inlägg.


  • Tow2Mater
    KlunsSmurfen skrev 2017-08-17 21:17:36 följande:
    Det kan ha varit en engångshändelse men grabben verkar vara medveten om hur den ska hantera förälderns humör. Om en förälder har ett skumt humör är det inte så konstigt om grabben är tyst och lugn.
    Man kan ju spekulera i om pojken handlar annorlunda om det är mammans humör, eller pappans humör. Men i sammanhanget definierars de ju bara som "föräldrar", så scenariot blir väldigt otydligt.
  • Tow2Mater
    Wolfie13 skrev 2017-08-17 21:28:30 följande:
    Jag syftade mest på att det jämt är vissa personer som återkommande aldrig verkar tro Ts när det gäller barn/förälder
    Ja, jag förstår du ser "Anonym" skriva de för dig mer provocerande inläggen, han brukar ju dyka upp i de flesta trådar faktist.
  • Tow2Mater
    KlunsSmurfen skrev 2017-08-17 22:18:29 följande:
    Tveksamt, om en förälder är omöjlig att diskutera med eller blir lätt triggad när den är arg så är det nog ingen större skillnad.
    Kvinna eller man säger inte så mycket om enskilda individer eftersom personligheten/beteendet kan överlappa rejält mellan kvinnor och män.
    Jo, förstår vad du menar. Men om jag kan anta släktingen är mamman (jag gissar för skojs skull nu syster), som varit fl-ledig med barnet. Pappan jobbar mycket, och ville inte ta ledigt ett år för att vara hemma med barnet. Antar barnet kan reagera olika om det nu är mamman som kör på det eller pappan, då det kanske har 'närmare' relation med just mamman som varit hemma hela tiden. Blir bara mycket otydligt att försöka föreställa sig dessa olika scenarion. Jag har svårt att tänka i abstrakta termer som "förälder 1" och "förälder 2".
Svar på tråden OK att köra på sitt barn?