Inlägg från: Anonym (Julia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Julia)

    Hemmafru: För och nackdelar?

    Fördelar: ger barnen tryggare uppväxt, mer tid till familjen och till dom man älskar mest, bestämmer över sin egna tid, hemlagad mat från grunden, känns som man "räcker till", mindre stress , man är sin egna "chef", prioriterar det som är viktigast för en.

    Nackdelar: inga

  • Anonym (Julia)
    Anonym (Lova) skrev 2017-08-19 15:20:37 följande:

    Mammor som inte vill ha ett vanligt jobb och låter det gå ut över sina barn... Stackars ungar som inte får träffa andra barn och lära sig hur man beter sig i andra miljöer än hemma och med sin mamma. :/

    Min mamma var ensamstående och jag blev alltid hämtad sist på förskolan och fritids, har ENBART bra minnen av det! Jag bodde inte heller i misär utan det var rent och städat, sen har ju barn en tendens att stöka ner så ett kliniskt rent hem var aldrig målet. Jag har aldrig ätit färdiga köttbullar från affär mer än i skolmaten, är uppvuxen på ordentlig och "lyxig" mat. Undra hur det kommer sig att hemmafruar behöver så många timmar på sig att klara sånt den övriga befolkningen gör trots en heltidsanställning...


    Varför tror du att vi hemmamammor inte går utanför dörren och är låsta vis spis och dammsugare?

    Är hemma med mina barn och träffar andra mammor som är hemma och besöker släkt/kompisar/lekplatser så gott som dagligen. Mina barn njuter av en avstressad mamma som ger 100% närvaro!

    Det är bevisat att barn i förskoleåldern lider av stress pga långa dagar på förskola ! Du är ett undantag...

    Man märker i tråden hur många som har dåligt samvete och försöker desperat trycka ner oss hemmamammor för att vi väljer att umgås med våra barn och ge dom den bästa uppfostran i en trygg miljö. Varför skaffa barn när man kastar iväg dom som trasdockor vid ett års ålder för att man "inte orkar " , "inte blir stimulerad" och "är uttråkad" ???
  • Anonym (Julia)
    Anonym (Lova) skrev 2017-08-19 16:37:29 följande:

    Det är inte samma sak att "träffa andra mammor så gott som dagligen". Dina barn har alltså dig närvarande i stort sett hela tiden. Jag märker STOR skillnad på så kallade "dagisbarn" och "hemmabarn". Dagisbarnen vet mycket bättre hur man delar med sig och hur man beter sig i offentliga miljöer UTAN mamma i nästa rum, medan hemmabarn har svårare för sociala regler.

    "Varför skaffa barn när man kastar iväg dom som trasdockor", eh, för att jobba? För att tjäna pengar? För att överleva? För att kunna resa? För att man inte vill leva på sin make? För att man vill göra karriär? För att man älskar att jobba? För att man älskar att komma hemifrån till en arbetsplats och träffa sina kollegor? Jag kan komma med tusen anledningar till varför man sätter sina barn i förskola för normala och sunda värderingars skull, men också för barnens stimulans.


    Inga synpunkter på stressnivån hos småbarn... ok

    Jag märker STOR skillnad på dagisbarn och hemmabarn också, dagisbarn är klängiga,skrikiga, kräver ständigt uppmärksamhet och har svårt att varva ner medans hemmabarnen är trygga, lättsamma och balanserade.

    Dela med sig , turordning och sociala reglerna lär sig barn genom att integreras med andra barn, något vi inte försakar våra barn.

    Egoistiska skäl alltså....

    för jag förstår föräldrar som inte har något annat val , men har man möjligheten att vara hemma på heltid så är det bara egoistiskt att inte ge sina barn detta.
  • Anonym (Julia)
    modsey skrev 2017-08-19 16:52:20 följande:

    Tror väldigt få föräldrar kastar i väg dem som trasdockor som du skriver...för att de inte orkar. Gud vilka fördomar.!

    Jag har varit hemmamma undet några år och ser inget fel på det. Så länge man står för det valet ekonomiskt själv och är beredd på att det kan komma ekonomiska konsekvenser av det valet.


    Jag hämtar bara informationen från vissas inlägg i denna tråd, när de skriver att de behöver mer stimulans, känner sig uttråkade och klankar ner på oss som avsätter tid och engagemang i våra barn. Vet inte hur jag bättre ska beskriva en ettåring som gråter efter sin mamma när hon lämnar barnet hela dagen hos en barngrupp på 20 barn och tre oftast outbildade 20-åringar ....
Svar på tråden Hemmafru: För och nackdelar?