• Anonym (Po)

    Hemmafru: För och nackdelar?

    ttr skrev 2017-08-18 11:20:48 följande:

    Att slava hemma på heltid utan att få lön för detta - nej tack.


    Det här argumentet förstår jag inte alls? Det "slaveriet" i hemmet måste ju göras även om du först måste gå till ditt jobb!?
  • Anonym (Po)
    sextiotalist skrev 2017-08-18 13:47:31 följande:
    Och förresten, mycket av detta hann jag med när jag var arbetslös, då sökte jag även arbete samtidigt. Inte det som kostade mycket pengar, men när man var arbetslös och tight med pengar, då fick man tänka till många gånger för att få god mat med billiga ingredienser.
    Det ser väldigt mycket ut, men allt har du inte gjort på en dag, utan det är saker som alla gör, fast de gör det på sin lediga tid istället.

    Tycker sista meningen "saker som alla gör, fast de gör det på sin lediga tid istället." ändå sammanfattar ganska bra. Man har mer ledig tid helt enkelt. Ja, jag som arbetande med tre barn hade gärna haft mer ledig tid. Säger inte att jag garanterat skulle ta chansen att bli hemmafru om den uppstod men kan ändå tycka att de ganska offensiva påhoppen som går ut på att det är meningslös tillvaro att var hemmafru (och därmed ha mer ledig tid) känns lite falska. Ärligt talat tror jag vi alla har en hel del trista dagar på jobbet också.
Svar på tråden Hemmafru: För och nackdelar?