• NomenNescio

    Hemmafru: För och nackdelar?

    Fördelar = Slippa tråkiga möten och färre tidsangivelser att förhålla sig till?

    Nackdelar = Pensionen ÄR en stor nackdel, tro det eller ej. Men även i övrigt en väldigt utsatt situation. Du är ekonomiskt beroende av din mans goda vilja, och utan SGI står du dessutom utanför samhällets skyddsnät om något skulle hända. Du kommer få svårt att ångra dig, för din attraktion på arbetsmarknaden kommer sjunka ju längre du är hemma.
    Att så starkt sätta sig själv i händerna på omständigheter, såsom att din man alltid är frisk och har samma jobb eller ens ETT jobb, känns för mig som rysk roulette för både dig och barnen. Samma sak om er relation blir sämre, om han exempelvis skulle vara otrogen eller om känslorna svalnar från något håll. I värsta fall kan förhållandet bli fysiskt eller verbalt våldsamt, och likväl sitter du i en situation som inte blir helt lätt för dig att förändra.

  • NomenNescio
    Anonym (mimmi) skrev 2017-08-18 19:14:56 följande:

    Helt sant att alla inte ens har ambitioner om heltidsjobb. Många drömmer om att gå ner i tid och vissa gör det också. Kan det vara därför folk blir så jävla provocerade av hemmafruar? Att folk omedvetet avundas dem? Tror man ska ha i åtanke att även om hemmafrulivet kan vara enklare och stressfriare så har det även nackdelar så som sämre pension etc. Men det är ju allas egna val. Inte alla vill eller kan bry sig om sin pension liksom.


    Tror de flesta vill ha balans. Gissar att många gärna skulle jobba färre timmar per dag, men få personer vill nog helt vara utan meningsfull sysselsättning utanför hemmet.
  • NomenNescio
    Mila76 skrev 2017-08-21 14:17:18 följande:
    Att problematisera destruktiva könsroller är inte "ofeministiskt". Vad är alternativet tycker du? Skilsmässostatistiken är hög även bland dessa lyckliga hemmafruar. Dålig feminist är den som inte upplyser, upplyser och upplyser.
    Den är faktiskt högre, om jag inte minns fel.
    Par som lever jämställt håller rent generellt ihop längre och har lyckligare äktenskap.

    www.dt.se/opinion/ledare/ledare-ny-studie-visar-att-jamstallda-par-lever-i-langa-och-lyckliga-aktenskap
Svar på tråden Hemmafru: För och nackdelar?