Inlägg från: razzmatazz |Visa alla inlägg
  • razzmatazz

    Är det för mycket begärt att ens man talar om i förväg att han bjuder hem folk och har fest i det gemensamma hemmet?

    Mortiscia80 skrev 2017-08-20 17:26:22 följande:

    Fast nu fanns det ju också omständigheter som gör att jag inte riktigt håller med dig. Är man gravid och helt utmattad och kommer hem till nåt jäkla galej så hade då jag tagit mina sista krafter och slängt ut varenda människa där. Sms hade ju varit önskvärt, helt klart!


    Håller med om att sms vore önskvärt i sammanhanget men förstår verkligen inte önskan att slänga ut gästerna?

    Ser ingen anledning till att de ska generas, det lär ju knappast vara så att de bjudit in sig själv och uppmanat mannen att inte berätta för ts..varför vara ohyfsad mot tredje part bara för att man är irriterad på sin partner?
  • razzmatazz
    Mortiscia80 skrev 2017-08-20 17:48:57 följande:

    Kommer man hem helt slut och vill sova så ska det minsann inte vara fest! Ska man dessutom upp till jobb dagen efter så är det ännu värre. Det är inte frågan om att vara ohyfsad, det är frågan om att stå upp för vad man har rätt till i sitt hem: lugn och ro när man behöver det! Då ska inte sambon dra igång en fest utan förvarning mitt i veckan. Naturligtvis är det han som ska avbryta festen men oj oj oj, vilket samtal vi skulle ha haft om det nästa dag! Inte ok!


    Ah, jag missförstod dig kanske? - att be mannen avrunda det hela på ett snyggt sätt tycker jag är helt ok. Att däremot få gäster att känna sig ovälkomna eller i vägen, för att inte snacka om att "slänga ut" dem, är däremot aldrig ok..
  • razzmatazz
    Monchichier skrev 2017-08-20 19:21:59 följande:

    Jag vet inte hur det är hos dig. Men min man är ingen tankeläsare, och jag tror att TS man inte är det heller. Han har ingen aning om när jag är "helt utmattad", speciellt inte när jag är borta och han inte kan se mig.

    Dessutom finns det ingen anledning att avbryta något för gästerna. Det funkar faktiskt att säga "vad trevligt att ni är här, men jag måste vara oartig och lämna er. Jag håller på att svimma av utmattning och måste gå och lägga mig". Och så går man bara och lägger sig.


    Exakt! Varför skapa drama av en sådan sak, och göra gästerna obekväma till mods på samma gång?

    Om man sedan tycker det är helt oacceptabelt att folk bjuds in utan ens vetskap kan man ju ta den diskussionen på ett sansat sätt med sin partner dagen därpå.
Svar på tråden Är det för mycket begärt att ens man talar om i förväg att han bjuder hem folk och har fest i det gemensamma hemmet?