Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Får era barn använda Google och sånt?

    Jag är inte en person som rullar in mitt barn i bubbelplast och håller hårt i kopplet tills hon blir myndig. Gör man så brukar det bli svaga, bortskämda vuxna som inte vet hur världen fungerar. Däremot sitter vi mycket tillsammans med datorn och jag pratar om det vi ser.

    Vilka nyheter tar ditt barn del av? Nyheter är jätteviktigt, de kommer troligtvis ta upp det i skolan också, ska du hindra henne från att gå dit också?

  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Google) skrev 2017-08-20 21:18:45 följande:

    Men oj, kränkt much? Nej jag lindar inte in mitt barn i bubbelplast, tycker inte det är lämpligt att min dotter på sju år ska läsa om terrordåd. Särskilt inte med den skrämselpropagandan media kör med. Det får bli vettiga nyheter på hennes nivå. Och nej, att skydda sina barn från olämpliga saker är inte detsamma som att förstöra deras framtid? Vilka ologiska argument du drar upp.


    På vilket sätt menar du att jag skulle vara kränkt? Tycker du alltid att alla som inte tycker som dig är kränkta?

    Vad ska du göra då skolan början prata nyheter med barnen? För de kommer de att göra. Anser du då att skolan är en olämplig plats att vara på? Är det verkligen bättre att din dotter hör om terrordåd etc från sina vänner och själv får dra sina egna slutsatser om vad som har hänt? Min erfarenhet är att de slutsatserna ofta blir värre än sanningen.

    Är man inte så insatt i barns utveckling är det kanske ologiskt. Men faktum är att barn som skyddas från allt är sämre rustade för att klara sig som vuxna, det finns självklart undantag, men för den stora massan är det så.
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Google) skrev 2017-08-20 22:48:30 följande:

    Nej .Nu handlade tråden inte om vad skolan kommer göra, utan om vad barnen får göra på datorn? Det är en enorm skillnad på att skolan diskuterar nyheter än att barnet på eget bevåg läser saker denne blir rädd av/inte förstår, ser du verkligen inte den skillnaden? Och vad baserar du på att mitt barn skyddas från ALLT? Sluta dra slutsatser du inte vet tack!


    Det hänger ju ihop. Dina barn får inte tillgång till Google för de kan läsa om t.ex terrordåd, och du tycker de ska skyddas från det men de pratar om det i skolan alltså skyddas inte dina barn. Och nej, jag ser inte skillnaden på att prata om terrordåd med dig och med skolan. Jag tänker att ett barn borde känna sig lika trygg av att prata med mamma som med fröken.
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Google) skrev 2017-08-20 22:55:14 följande:

    Jo tack det finns mer barnvänliga nyheter man kan börja med, Aftonbladet är inte avsett för barn..


    Ett barn lär vara ganska ointresserad av Aftonbladet, frågan var väl mer vad som skulle hända om hon råkade surfa in på den sidan av misstag. Oanonym har en viktig poäng, gömmer du fysiska tidningar också? Tittar du på tv nyheterna i smyg?

    Det är sorgligt att du anser dig mindre lämpad att prata nyheter med ditt barn än vad skolan är.
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Google) skrev 2017-08-20 23:50:41 följande:

    Nej jag gömmer inga fysiska tidningar. Problemet med google är att vilken skit som helst kan komma fram om man trycker på bilder. Man kan inte styra detta.


    Det beror väl på vad din dotter söker på, om hon aktivt söker på terrordåd och massmord kanske ni bör ha en diskussion om det istället. Söker hon på marsvin och hundvalpar kommer inga sådana bilder upp.
Svar på tråden Får era barn använda Google och sånt?