Inlägg från: Anonym (vivi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (vivi)

    Ställa in umgänge som straff?

    Lagen är ju utformad utefter barns behov. Och barn har behov av sina föräldrar. Lika befängt att straffa ett barn med att ställa in umgänge som att undanhålla ett barn mat som straff. Fel.

    Har man nåt juridiskt ombud som lvu:at barn? Eller är det till socialtjänsten man vänder sig? En orosanmälan?

  • Anonym (vivi)
    Anonym (Anledning) skrev 2017-08-25 19:20:26 följande:

    Självklart är det relevant! Några jag känner har en fosterdotter som fick LVU vid 8 års ålder för att hon blev våldtagen av båda föräldrarna... så SJÄLVKLART är anledningen till LVU relevant.


    Men i ett sånt fall spelar ju inte barnets beteende roll ändå. Antingen har man ett umgänge eller inte. Det är barnets behov som ska styra. Och barnets behov minskar ju inte bara för att det beter sig illa eller nåt.
  • Anonym (vivi)
    Anonym (Jag) skrev 2017-08-27 22:17:58 följande:

    Tack för era svar. mina föräldrar och jag har ingen bra/nära relation men jag vill få det och det kommer ju inte hända om man inte träffas. Familjehemmet tycker väldigt illa om mina föräldrar men när dom ställt in det låter det som ett straff men dom kan ju ha det som en ursäkt också.Dom har tidigare fått soc att tro att umgänget påverkar mig negativt och soc lyssnar mer på dom än mig. Vi ska ha ett möte nästa vecka och jag antar att vi kommer ta upp umgänget då.


    Tycker du ska vara tydlig med dina önskemål om att få till en bättre relation med dina föräldrar. Och att du vill ha umgänge med dem.

    Antar att det är de vuxna som fattar besluten men det blir ju enklare för dem att fatta beslut om de vet var du står och vilka önskemål du har.

    Hur gammal är du? Hur länge sedan är det du bodde hos dina föräldrar?
Svar på tråden Ställa in umgänge som straff?