Inlägg från: Anonym (funderar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (funderar)

    När tycker ni att barn är för stora att gå omkring i bara underkläder hemma?

    Anledningen till frågan är att jag bor ihop med en man som har ett barn sen tidigare. När barnet var mindre tyckte jag inte det var konstigt att han gick omkring hemma i bara kalsonger men någonstans strax innan fjorton började det kännas fel och jag bad då att han kunde ta på ett par byxor eller en tröja. Såg nu en annan tråd om det här och insåg att jag förmodligen inte är ensam om att känna en gräns så tänkte höra hur andra resonerar. När började ni säga till era barn att inte gå omkring i bara underkläder?

  • Svar på tråden När tycker ni att barn är för stora att gå omkring i bara underkläder hemma?
  • Anonym (funderar)
    Anonym (+++) skrev 2017-08-28 16:29:33 följande:

    Bar överkropp är ju inte fel. Men killen kan ju sätta på sig shorts ovanpå kallingarna, så ser det lite fräschare ut. Men kalsonger och trosor tycker jag inte är ok.


    Jag tycker faktiskt inte det är okej att gå omkring med bar överkropp för killar heller men vad gäller den här killen så nöjer jag mig om han tar på antingen en tröja eller ett par byxor. Att bara gå i kalsonger känns för naket och jag känner mig obekväm. Men tycker du inte barn får gå i bara underkläder heller?
  • Anonym (funderar)
    Anonym (Lina) skrev 2017-08-28 16:51:13 följande:

    Svår fråga. Vid matbordet eller när någon i familjen har gäster tycker jag man har kläder om man är i skolåldern och uppåt. Annars beror det ju på. Blir jobbigt om man slasar runt i underkläder nästan jämt, ibland ringer det ju på dörren :p


    Kommer det gäster tänker vi nog lika i vårt hushåll, även när pojken var mindre, jag bryr mig givetvis inte heller om han går klädd i bara kalsonger i sitt rum men ska han gå omkring här hemma, gå ut och ta nåt i köket, sitta i soffan i vardagsrummet, då känns det inte bra.

    Men jag har vart hemma hos en kompis en gång vars föräldrar låg i soffan i kalsonger/trosor och tittade på teve. Verkade inte bry sig ett dugg att sonen hade kompisar hemma
  • Anonym (funderar)
    Anonym (Ellen) skrev 2017-08-28 16:43:40 följande:

    Klart man måste få gå i underkläder i sitt eget hem!


    Hur gör ni då? Går alla runt i undisar, du också?
  • Anonym (funderar)
    Påven Johanna II skrev 2017-08-28 17:22:30 följande:

    Vad är det som känns dåligt då? Att han över huvud taget har en penis eller att den på något sätt skulle komma i kontakt med soffan eller kylskåpsdörren?


    Ja du, vad är det som gör att man inte tycker det är bekvämt att någon står i bara kalsonger och brer mackor i köket? Själv går jag inte omkring i trosor hemma hela dagarna och jag tycker inte det har någon betydelse för mig att det är en kille eller tjej.
  • Anonym (funderar)
    nevermind skrev 2017-08-28 17:32:36 följande:

    Vad tycker pojkens pappa?


    Pappan tänker inte så mycket på det men det är ju hans barn så man känner kanske inte så då fast jag tror å andra sidan inte jag skulle vilja att min dotter gick omkring i trosor hemma hela dagarna heller när hon kommer upp i samma ålder men det är ju lättare att tjata på sitt eget barn än på nån annans.
  • Anonym (funderar)
    Anonym (Undisar) skrev 2017-08-28 22:58:41 följande:

    Jag är 29 och min syster 32. Vi går fortfarande i undisar hos föräldrarna och dom likaså. 


    Att man går en kort stund på morgonen kan väl hända men menar du att ni går så en större del av dagen?

    Varken jag eller min partner går i undisar hos respektive föräldrar, inte våra föräldrar heller.
  • Anonym (funderar)
    Anonym (usch) skrev 2017-08-28 21:42:54 följande:

    Varför vill någon gå runt bland annat folk i bara underkläderna? Barn kan få göra det, men tonåringar nej. Jag skulle säga stopp när man kommit in i puberteten.


    Det är väl där nånstans jag känner också. Har du nån teori om varför? Vi ser dom ju fortfarande som barn, särskilt i yngre tonåren.
  • Anonym (funderar)
    mso skrev 2017-08-29 09:14:56 följande:

    Det är upp till barnen tycker jag. Kommer ihåg att när jag började närma mig 14-15 så började jag skylla mig med en morgonrock eller liknande när jag gick upp på morgonen, och bad även mina föräldrar göra detsamma, vilket de då gjorde.

    Har nu två barn på 4 och 7 och vi går i underkläder till och från, men inte om det är någon annan än vi fyra närvarande.


    Sambons son verkar inte alls ha de tendenserna. Han kommer hem från skolan, tar av sig, går sen ut i köket i kalsonger. Han vet att jag vill att han tar på sig nåt så han går ut dit när jag inte är där.

    Dina föräldrar var ju väldigt lyhörda som började skyla sig när du bad om det.

    Jag har också småbarn som går i undisar och sambons son var i lågstadieålder när vi träffades, tycker inte det är konstigt på mindre barn. Jag försöker till och från uppmuntra mina barn att ha nåt på sig men de är i åldern där man spiller, kissar på sig, klär ut sig, kläder åker av och på. Men jag tycker att sambosonen nu ser ut som ett förvuxet småbarn när han tar av sig efter skolan och går i bara kalsonger.
  • Anonym (funderar)
    sextiotalist skrev 2017-08-29 12:05:50 följande:

    Hemma hos oss går man inte i underkläder, oavsett ålder och kön. Har det vart varmt ute, så har det varit shorts och en tunn tröja. (ja vi har en son).
    Undantaget var när han hade blöjor, då han fick springa naken när det var varmt, för att lufta baken. Men det ville han inte så gärna, utan det blev mest under spädbarnstiden.


    Det där är intressant för jag tycker också att killar ska täcka överkroppen, jag tycker inte det är så mysigt att ha killars nakna överkroppar i blickfånget, säg på stan, en del verkar ju tycka att det är okej för en kille att gå utan överdel på sommaren, bara för att det är varmt. På stranden, javisst, men inte annars. Så helst skulle jag också vilja säga till sambosonen att ta på sig både tröja och byxor, men eftersom han redan verkar ha så svårt att ta till sig att inte gå i bara kalsonger så får jag nöja mig med om han tagit på tröja eller byxor.
Svar på tråden När tycker ni att barn är för stora att gå omkring i bara underkläder hemma?