• Brumma

    När tycker ni att barn är för stora att gå omkring i bara underkläder hemma?

    Anonym (statyväktare) skrev 2017-08-29 11:39:11 följande:

    Det behöver nödvändigtvis inte vara pyjamas på bebis men det är viktigt att skilja på nattklädsel då det ska sovas och dagklädsel då det ska vara aktiviteter för att få in en bra rutin.


    Är det?

    Mina ungar är födda på våren - på sommaren var det varmt och de sov således i bara blöja eller en sval body.

    På dagtid var det lika varmt och var klädda i bara blöja eller en sval body...

    Nu är de några år men fortfarande klär vi oss efter årstid i hemmet (precis som man klär sig efter väder när man går ut). Är det för varmt för kläder går de i kalsonger. Är det kyligt tar de på sig. Likadant gäller nätterna - är det kyligt tar de en tröja på sig.

    Vi har aldrig haft "pjamas" som används speciellt för natten. De pjamas de äger använda oftast som myskläder. Vill de ha tröja när de sover tar de en t-shirt.

    De hsr dock inga som helst problem att skilja på dagtid o natt.

    Här faktiskt aldrig hört ngn som rekommenderar att använda pjamas pga det :D
  • Brumma

    Som svar på TS.

    Helt beroende på närvarande personers känsla.

    I vår familj just nu är ingen obekväm med att vi i familjen går runt i underkläderna. Så där skulle jag säga aldrig :)

    Min man går ofta i kalsonger om han är varm.

    Jag går ofta i trosor o en tröja. BH är obekvämt så det brukar jag inte ha om vi är hemma själva. Ungarna får gärna vara nakna oxå om de Vill, men ska de sitta i soffan är det kalsonger eller en handduk under som gäller :)

    Om barnen börjar känna sig obekväma med detta får vi ta på oss ngt mer helt enkelt.

  • Brumma
    Anonym (Ellen) skrev 2017-08-28 17:02:12 följande:

    Då kan väl alla vänja sig!? Så länge man inte sätter sig utan underkläder i soffan och tar på sig både undisar och t-skjorta vid matbordet så kan det ju inte vara så jäkla "obekvämt". Eller ska jag låta bli att amma hemma också för att bonusarna inte är "bekväma" med att se mina bröst?


    Tycker gott att man kan respektera varandra..

    Om fina bonusar är obekväma med att du dagligen går omkring i bara trosor tycker jag du kan visa hänsyn o ta på dig en tröja. Om de däremot känner sig obekväma med att du ammar får de antingen vänja sig eller gå till ett annat rum. Det är rätt stor skillnad mellan varför man gör det och vem som får anpassa sig där.

    När min bonus började känna sig obekväm med att vi gick nakna till duschen tog vi på en morgonrock. Lever man tillsammans får man helt enkelt visa hänsyn till VARANDRA. Annars får man bo själv..
  • Brumma
    Anonym (funderar) skrev 2017-08-29 13:02:03 följande:

    Jag tycker som många andra att det inte är så konstigt att man råkar gå naken till och från duschen nån gång, jag har inga problem att vara naken inför mina barn (däremot skulle jag inte vara naken inför min sambos son), mina barn springer omkring nakna ibland en stund tills jag säger ifrån att ta på sig. Att man går en kort stund på morgonen i bara underkläder tycker jag inte heller är konstigt. Men efter ett tag tar ju jag och min sambo på oss nånting mer. Hans son däremot har ju tagit på sig kläder för att gå ut, kommer sen hem, går in i på sitt rum, och tar av sig kläderna som han haft på sig och går sen omkring i bara kalsongerna. Mestadels i sitt rum men också ut till köket till exempel. Det där med att vid en viss ålder känna att man ska skyla sig, det kommer nog inte att hända med den här killen, det är nog för sent för det nu.

    Intressant att höra hur andra gör, jag tycker inte att någon som gör annorlunda än jag är konstig på något sätt. Någon tyckte att om en i familjen känner sig obekväm så får resten av familjen respektera det. Det kändes ju snällt. Någon annan tyckte att det är jag som får vänja mig. I dagsläget är det ju i praktiken så att jag får leva med det men det betyder ju inte att jag därmed vänjer mig vid det.


    Det är ngt av det första jag gör när jag kommer hem oxå. Yngsta sonen med :)

    I hemmet vill man kunna vara så bekväm som möjligt - kläder är inte alltid så bekvämt ;)

    I sonens rum tycker jag faktiskt inte varken du eller pappan har ngt att såga till om. Skall han bara ut o hämta ngt i köket ser jag inte heller att det bör behövas tas på sig - kan jämföras med att gå till o från duschen, vilket du inte har några problem med.

    Skall ni umgås i soffan, äta middag osv kan han ta hänsyn till dig och ta på en tröja.

    Han skyler sina privata delar, vilket ju är vad man brukar kalla "skyla sig".. den åldern har han nog uppnått men han anser förmodligen att skyla sig inte innebär att man behöver ha byxor o tröja på.
  • Brumma
    Anonym (funderar) skrev 2017-08-29 13:35:31 följande:

    Jag kan tycka att det är konstigt att om man i ett hushåll är tre personer och två av dom alltid har kläder på sig och så går den tredje i kalsonger. Jag kan tycka att det är konstigt att han inte har snappat upp att vi andra klär på oss. Jag funderar också på om han identifierar sig med småbarnen eftersom de går i underkläder. Jag kan fundera på olika saker kring det här men mest är det ju att det blir konstigt för mig.

    Jag var tillsammans med en kille för länge sen som var runt tjugo och vi var hemma hos honom, vi var ensamma och kära och vi hade inte så mycket kläder på oss. Så kom hans pappa på dörren och skulle lämna något som hastigast, då tyckte jag det såg konstigt ut att han stod i kalsongerna i dörren och pratade med sin pappa. Så ja, jag tycker väl det är nånting med att man ska ta på sig nånting mer och inte stå i bara kalsongerna. Jag tyckte att han såg ut som ett förvuxet barn han också.


    Han har säkert snappat upp att ni har kläder på sig. Och jag tror inte att han identifierar sig med de små barnen. Han har bara en annan syn på det än du/ni.

    Jag hade förstått dig mer om han varit naken, men det är han ju faktiskt inte :)

    Du skrev tidigare att du inte tycker ngn är konstig om de inte gör som du. Fast det gör du ju när du tycker din bonusson gör annorlunda?

    Varför är inte jag (Eller de andra vuxna som skriver här) konstig men din bonusson?

    Vari ligger skillnaden?
  • Brumma
    Anonym (konstigt?) skrev 2017-08-28 18:07:55 följande:

    När barnet är 3-4 år gammalt. Jag tycker det är osmakligt att gå omkring hemma i bara underkläderna oavsett ålder eller kön. På morgonen har vi på oss nattlinne, pyjamas eller morgonrock och byter sedan om till vanliga kläder. Är vi bara hemma kan man ta på sig något bekvämt som ett par shorts och ett linne, men det fungerar som en sorts markering att vi gått upp ur sängen och att morgonen har passerat. Trodde på riktigt att alla gjorde så.


    Sover ni i nattlinne o pyjamas?
  • Brumma
    sextiotalist skrev 2017-08-29 14:07:11 följande:

    Jag gör det och använder alltid bh när jag är klädd. Jag skulle aldrig sova naken, finns inget värre, jag ogillar att vara naken.


    Jag vet ;)

    Och gör man det förstår jag att man inte tar av sig pyjamas för att istället gå runt i underkläderna ;)

    Därför jag undrade - om personen sover i pyjamas. Om barnen gör det. Jag sover ju inte med pyjamas och det finns liksom ingen anledning att ta på pyjamas för att gå upp..
  • Brumma
    sextiotalist skrev 2017-08-29 14:14:10 följande:

    Jag har två väninnor som alltid sover nakna (kanske fler, men just vi har pratat om det), som sover nakna, men sätter på sig pyjamas när de vaknar och strosar runt med på morgonen eller på kvällen efter middagen.


    Ja, det är ju tur att vi alla kan göra som man själv vill;)

    Är de4 kyligt tar jag gärna på mig men är det 30 grader gåt jag hellre lite mer lättklädd ;)
  • Brumma
    Anonym (funderar) skrev 2017-08-29 17:13:36 följande:

    Jomenvisst, jag förstod nog att det var "styvbarnet" som fick dig att vädra blod. Där hittade du dagens tillåtna villebråd i form av en styvmamma.


    Fast jag undrar också varför.

    Om det enbart är "kalsong" som du tycker är jobbigt eller om det finns ngn mer uttalad anledning. Som att han är ohygieniskt, påträngande osv. Kan garantera dig att jag INTE frågar för att du är bonusmamma utanför jag har svårt att förstå hur man kan tycka att ett par ben o en bar överkropp är så fruktansvärt. Hade han haft shorts hade det ju varit lika avklätt. Eller badbyxor.

    Jag håller sällan med påven och tycker ofta hon är mkt trångsynt ich dömande i sina kommentarer, men hon ställer här ganska relevanta frågor. Att bete sig som att hon ställer dem enbart för att du är bonusmamma är ju inte sådär väldigt vidsynt :)

    Lite som du anklagar henne för att bete sig ;)

    Jag har inga som helst problem med att man inte vill gå avklädd själv, och jag håller med påven om att man som vuxen bör vara väldigt lyhörd för hur barnen känner. Jag tycker dock det känns som ett övertramp att lära barnen att deras kropp är ngt som de ska skämmas för. Dölja sina könsdelar osv, absolut. Men det gör han ju.

    Du anser att han skall skyla sig mer än vad de flesta (Ja, jag vågar påstå att större delen av samhället anser att det är fullt normalt att en tonåring/man går med barn överkropp i sitt eget hem) människor anser. Han skall acceptera din åsikt - men accepterar du hans?
  • Brumma
    Anonym (konstigt?) skrev 2017-08-29 17:40:15 följande:

    Ja! Det händer att någon av oss blir varm under natten och tar av sig, men vi tar instinktivt på oss igen när vi vaknar för att det är kyligt inomhus på morgonen.


    Om det inte är kyligt då?

    Om ngn i er familj vore extremt varmblodig av sig?
Svar på tråden När tycker ni att barn är för stora att gå omkring i bara underkläder hemma?