Inlägg från: Anonym (Pergobebis) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Pergobebis)

    Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?

    Jag vill också gärna hänga på! Jag har en pergotimebebis sedan innan, är nu inne på 3:e försöket med Letrozol(tar sista tabletterna, 5 mg, imorgon). Ultraljud om en vecka, den 18:e. Egentligen är det väl fjärde försöket, men första var enkeldos och då hände ingenting så räknar väl inte det riktigt :) Nu är första gången jag inte har migrän när jag äter letrozolen, helt otroligt, har annars haft sprängande huvudvärk från CD 3-8 ungefär, det enda jag gjort är att sluta med mjölkprodukter, undrar om det kan ha ett samband, konstigt är det iallafall. Mår ni andra bra av Letrozolen?

  • Anonym (Pergobebis)
    Miss EM skrev 2017-09-11 09:10:51 följande:

    Hej tjejer, kul att ni också hittat hit! :)

    Känns så himla bra att prata med andra som sittter i samma sits som en själv, man känner sig inte lika ensam då.

    Jag tycker verkligen att man ser bebisar och barnvagnar överallt, det är så frustrerande.

    Att ens önskan inte blir sann...

    Tråkigt repet att det inte fungerade denna månaden, nu får du försöka ta nya tag och ladda om till nästa kur! Himla skönt att du inte hann ta det där grantestet.

    Kämpa på!

    Hur många försök med Pergo. Blev det innan du blev gravid sist? :)

    Så kul med ett syskon!

    Jag blir så otroligt trött och låg utav letrozole, vet dock inte om det sitter psykiskt eller fysiskt.

    Jobbigt med migrän!!

    Idag ska jag till gyn för att se om det är någon blåsa som har växt till sig, återkommer med resultat senare!


    Håller tummarna för dig! Jag blev rekommenderad att ta ovitrelle när äggblåsan var 22-24mm istället för ca 20, tydligen ska man ha större graviditetschans då sa de på min kvinnoklinik jag går till. Kan ju kanske ha betydelse, man vill inte ta sprutan för tidigt, om man nu tar den vill säga. Mina ägg släpper troligtvis inte utan sprutan.

    Med Pergotime gick det på andra försöket, så jag är förstås rätt besviken på Letrozol so far..
  • Anonym (Pergobebis)
    Repet skrev 2017-09-11 13:24:47 följande:
    Kul att vi är flera! Och skönt att höra historier där det lyckats!

    Jag blir åt alla håll och kanter av hormonerna, känner inte igen mig själv alla gånger, inte min sambo heller. kan bli väldigt nedstämd och grubblande, ledsen å gråter, men också super energisk! 

    ____
    Håller tummarna för dig! Jag blev rekommenderad att ta ovitrelle när äggblåsan var 22-24mm istället för ca 20, tydligen ska man ha större graviditetschans då sa de på min kvinnoklinik jag går till. Kan ju kanske ha betydelse, man vill inte ta sprutan för tidigt, om man nu tar den vill säga. Mina ägg släpper troligtvis inte utan sprutan.

    Med Pergotime gick det på andra försöket, så jag är förstås rätt besviken på Letrozol so far..
    ____

    Hur vet du när äggblåsan är 22-24 och inte 20? går du på fler ultraljud då? eller väntar du en extra dag?
    för den här månaden fick jag omslag när den var bara 16 och då sa de åt mig att ta sprutan direkt, för "ägget kan vara moget mellan 16-25mm". men om jag får lägre chans då, så vill jag ju inte ta sprutan den fagen!

    Vi kommer vara i äl nästan samtidigt tror jag, för jag ska på VUL den 20 och kommer förmodligen ha äl ungefär den dagen (har innan haft på cd11). :)
    Oj, såg inte att någon skrivit i tråden, ursäkta sent svar :)

    Ja alltså, jag, vi, har alltid räknat att äggblåsan växer 2mm per dygn, så vi har lixom räknat ut när den skulle vara där i kring. Har med letrozol bara haft ett ultraljud per cykel, med pergotime blev det fler då ägglossningen inträffade så sent som dag 19 i cykeln och första vaginala ultraljudet på dag 9 inte sa oss så mycket :)

    16 låter ju tidigt, men fick du utslag då så antar jag att det är i sin ordning? Jag har aldrig kört med äl-stickor utan som sagt bara räknat ut enligt ultraljudet, funkade ju ändå hyfsat bra med första barnet.

    Spännande! Junibebisar om det tar sig. Fin månad, men man ska väl inte tänka så kanske :( känns som att dagarna sniglar sig fram.. 
  • Anonym (Pergobebis)
    EllaBanella skrev 2017-09-14 17:16:44 följande:

    Hej! Jag har precis slutat äta letrozole för några dagar sen, var på ul för att se om det blev någon äggblåsa. Det var en på 16.2 mm och några andra lite mindre. Plis att jag fick en äggledar spolning också för att se om det var passage i äggledarna. Skulle vara kul att följas åt!


    Är det första gången med letrozol eller har du ätit fler kurer? När tror du att du kommer ha ägglossning? :)
  • Anonym (Pergobebis)
    Staketet skrev 2017-09-16 09:43:31 följande:

    Tänkte jag hoppar med i tråden om det går bra! Varning för långt inlägg..

    Jag fick aldrig tillbaka någon mens när jag slutade med mina p-piller i slutet på maj-16. De konstaterade att jag har PCO. Har ätit två kurer med Letrozol. Först en enkelkur utan ägglossning innan sommaren och nu en dubbeldos precis. Var på ultraljud och hade en äggblåsa på 16 mm. Läkaren sa åt mig att använda mig av ägglossninsstickor och att en ägglossning borde ske ca 3 dagar senare. Sträcket blev starkare men tycker aldrig det blev starkare än kontrollsträcket innan det successivt blev svagare. Tog ett blodprov i måndags för att kunna konstatera men jag har inte fått svar på de... (sjukt långsamt!) men igår fredag hade jag spottings och sen satte mensen igång på seneftermiddagen. Jag antar att jag inte hade någon ägglossning.. det positiva är att jag fick mens och inte behöver äta provera.

    Nu har jag ett dilemma, klinkien jag går till är stängd på helgen och de stänger tidigt på fredagar så jag hann aldrig ringa igår. Jag har ätit Letrozol dag 3-7 vilket blir med start på söndag. Men jag vet inte om jag ska fortsätta med dubbeldos eller gå upp till trippeldos. Hur hade ni gjort?


    Jag antar att du hade ägglossning efter som du fick mens? Det är väl ganska ovanligt att få mens utan ägglossning, även om jag har hört att det förekommer. Det har aldrig hänt mig, jag fick inte äl på enkeldos, fick heller ingen mens efter det. Jag hade fortsatt med dubbeldos, men bett om ovitrellespruta för att förstärka och vara säker på ägglossningen :)
  • Anonym (Pergobebis)
    Imorgon är det dags för yttligare ett ultraljud, så skall dem se om den kan ge mig någon spruta.
    Jag har också VUL idag, är sååå nervös att det inte ska vara någon äggblåsa som är mogen. Självklart har jag en eftermiddagstid så jag riktigt hinner gå tänka på det halva dagen.. hoppas det går bra för oss båda!
  • Anonym (Pergobebis)
    Miss EM skrev 2017-09-18 10:05:26 följande:
    Åh har exakt samma känsla som dig idag, är så nervös!

    Skall vara där om 1 timma, så snart är det dags,

    Stort stort lycka till idag, håller alla mina tummar för Att det ser bra ut.
    Nu är jag klar, 2 äggblåsor(jag som inte trodde det var en 1). En på 13, en på 17mm. Verkar som det blir lagom att ta ovitrelle på torsdag. Tvillingrisken var ändå relativt liten, gud vilken chock om det skulle bli två, dock. 

    Hur gick det för dig, får du ta ovitrellen idag?
  • Anonym (Pergobebis)
    minipeach86 skrev 2017-09-21 23:19:29 följande:

    Hej tjejer, jag vill också gärna vara med här i tråden om det går bra Glad Jag har PCOS (som upptäcktes i tidiga tonåren) och ska börja min första Letrozolkur nu om några dagar. Jag slutade med preventivmedel i januari, men fortfarande ingen egen mens. Har stimulerat fram blödning tre gånger under sommaren med Provera (2 ggr) och ProgesterAll (1 gång), men cykeln har inte hoppat igång. Har nu precis avslutat ytterligare en omgång med Provera (dag 10 idag). Mycket förväntan och hoppas mensen kommer igång de närmsta dagarna! Skulle kännas så skönt att kunna följas åt med er och finna stöd genom denna tid med så mycket sköra förhoppningar. Man vet ju aldrig hur lång tid det kommer ta.

    Har ett par frågor som ni som vill gärna får svara på.. nämligen, ni som har PCO(S) här och har testat pergotime/letrozol fler än 1 gång (alltså inte lyckats på första försöket/försöken), har ni också problem med övervikt? Hur grav PCO(S) har ni?
    Och nu minns jag inte vem av er som skrev att Otrivellesprutan är väldigt dyr, men vad kostar den?  Förvånad

    Lycka till alla fina tjejer! {#emotions_dlg.flower}


    Jag har "bara" PCO och inte PCOS(men har en himla massa små ägg i mina äggstockar..), är inte överviktig, har dock haft anorexi och det beror antagligen på det, hade jag varit frisk tror jag att jag hade vägt ca 10-15kg mer och därmed varit lite överviktig.

    Ovitrelle kostar ca 350 tror jag, men den går på högkostnadsskyddet så den går snabbt ner i pris om du även hämtar ut andra tabletter :) 

    Hoppas det går bra för dig, ska du börja med 2,5 eller 5mg letrozol?
  • Anonym (Pergobebis)

    Jag var på ett "akut" VUL igår för att kolla äggblåsorna, var rädd att ena hade släppt redan, men de båda var kvar och låg på 18.5 och nästan 23mm. Tog sprutan nu idag, morgonen efter, då borde de kanske legat på 19-20 och 24-25mm. Vet inte hur stor risk det är för tvillingar, men med tanke på att det inte tagit sig alls de senaste 3 cyklerna så vore det ju "typiskt" om det tog sig dubbelt upp nu. Tvillingar hade ju varit superhäftigt, men jag önskar mig nog trots allt en enkel och komplikationsfri graviditet :) Så jag är lagom nervös nu, orolig både för att det ska bli tvillingar eller ingenting alls. Nästa månad kommer falla in när min man är bortrest en hel vecka, kommer ha ägglossning MITT i veckan, så jag vet inte hur vi ska lösa det, vilket stressar mig ännu mer och känner bara att det MÅSTE ta sig nu. :/

  • Anonym (Pergobebis)
    HBO skrev 2017-09-23 10:40:29 följande:

    Hej,


     


    Ännu en som hoppar in i Letrozoletråden!


    Undrar om någon har samma VUL-problem som jag..


    Vet nämligen inte vart jag ska vända mig för att slippa betala 1500 kr varje gång jag måste göra ultraljudet vid behandling. Kostnaden är eg inget jag vill fokusera på men i detta fall skenar kostnaderna iväg.


    Bor i Sthlm så undrar helt enkelt vart alla går och tar sina VUL.


    Gissar att man ej kan få landstingsfinansierad hjälp då man åker till Danmark för insemination?


    Tar jättegärna emot tips! :)


    Enkel dos Letrozole verkade inte fungera för mig. Har PCO och massa småägg, ett växte till sig denna gång men generande tunn slemhinna. Vet ngn vilken behandling som rekommenderas just för att stärka upp slemhinnan?


    Kämpa på alla starka!


    Bor inte i Stockholm längre, men gjorde förut, då gick jag till privat gynekolog för VUL, Eva Einarsson i Nacka forum, kostade 300 kr och gick på högkostnadsskyddet :)
  • Anonym (Pergobebis)
    minipeach86 skrev 2017-09-25 23:53:47 följande:

    Repet, Miss EM, Staketet, Anonym (Snark) mfl - tack för era svar! Jag är normalviktig (övre delen av skalan, bara några extra kilon som jag snabbt la på mig när jag slutade med p-piller och fick tillbaka alla pcos-symtom) och hade lite funderingar på om ens utsikter för att lyckas med Letrozol mm påverkas av det, eller om man har samma förutsättningar. Men av denna mini-gallup i tråden verkar det ju som att representanter från hela BMI-skalan har ungefär samma upplevelser av just stimuleringen och att det nog inte finns något mönster i vem som lyckas snabbare än någon annan.. (eller hur?) Allt hänger på hur pass tokigt programmerade vi är på insidan från början :) (Jag vet att pco/pcos i sig kan förbättras av viktnedgång, men undrade om just stimuleringen också kan få bättre resultat ju närmre normalvikt man kom). 

    Anonym (Snark) - hur kommer det sig att du äter Letrozol om du har egen ÄL även utan medicinen? Vad upplever du för biverkningar? Jag är bara på dag 2 nu och har väl känt lite lätta effekter men hittills är det helt okej. Kanske eskalerar med dagarna som kommer :) 

    Jag äter 2,5 alltså enkeldos. Mensen kom igång lite tidigare än beräknat efter Proveran så mitt uppföljnings-VUL blir på cd 13 (vi räknade först med att det skulle bli på cd 11, men som sagt, blev lite förskjutet). 

    Nu har jag tre nya frågor till er tjejer :)

    1) Ni som KÄNNER er ägglossning. Känns det som mensvärk eller är det olika slags känslor? Går det att beskriva skillnaden i så fall?

    2) Ni som får ÄL-flytningar. Får ni dem FÖRE äl sker, hur långt innan i så fall? Eller får ni det efter, när vätskan från äggblåsan kommer ur kroppen?

    3) Slemhinnan. Blöder man alltid ut HELA den? Fick senast höra att jag hade en ?jättefin lagom tjock treskiktad slemhinna?. Men det är väl inte värt någonting eftersom det var innan mensen? Alltså jag blöder väl ut hela den fina slemhinnan och börjar om på noll, vilket kan innebära att nästa slemhinna lika gärna kan bli usel? Nåt som också känns konstigt är att slemhinnan som sagt var av bra tjocklek, men jag har haft ovanligt lite mens. Brukar blöda typ 6 dagar ganska rikligt, men nu har jag bara blött 3 dagar väldigt sparsamt. Hur går det ihop??


    1) Jag känner exakt när det sker, från ingenstans kommer en ganska stark molvärk på den sidan som äggblåsan/äggblåsorna varit på. Håller i sig några minuter, sedan känns det lite ömt på den sidan ett par timmar. Som mensvärk kanske man kan säga, fast mer koncentrerat på höger/vänster sida, och inte i livmodern.

    2) Några dagar före, 4-5 dagar ungefär.

    3) Ja slemhinnan "börjar om" varje cykel, däremot så gissar jag att det är väldigt ovanligt att ha en dålig slemhinna om du har producerat en fin äggblåsa, de två går ju oftast hand i hand. Med Pergotime är det väl värre dock, där kunde ju slemhinnan vara lite tunnare, men Letrozol ska ju vara bättre, och har funkat för mig varje gång. Första kuren då jag inte producerade någon äggblåsa(på enkeldos 2,5mg) hade jag heller ingen treskiktad slemhinna, så som sagt, de går nog hand i hand :)
Svar på tråden Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?