Inlägg från: Staketet |Visa alla inlägg
  • Staketet

    Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?

    Tänkte jag hoppar med i tråden om det går bra! Varning för långt inlägg..

    Jag fick aldrig tillbaka någon mens när jag slutade med mina p-piller i slutet på maj-16. De konstaterade att jag har PCO. Har ätit två kurer med Letrozol. Först en enkelkur utan ägglossning innan sommaren och nu en dubbeldos precis. Var på ultraljud och hade en äggblåsa på 16 mm. Läkaren sa åt mig att använda mig av ägglossninsstickor och att en ägglossning borde ske ca 3 dagar senare. Sträcket blev starkare men tycker aldrig det blev starkare än kontrollsträcket innan det successivt blev svagare. Tog ett blodprov i måndags för att kunna konstatera men jag har inte fått svar på de... (sjukt långsamt!) men igår fredag hade jag spottings och sen satte mensen igång på seneftermiddagen. Jag antar att jag inte hade någon ägglossning.. det positiva är att jag fick mens och inte behöver äta provera.

    Nu har jag ett dilemma, klinkien jag går till är stängd på helgen och de stänger tidigt på fredagar så jag hann aldrig ringa igår. Jag har ätit Letrozol dag 3-7 vilket blir med start på söndag. Men jag vet inte om jag ska fortsätta med dubbeldos eller gå upp till trippeldos. Hur hade ni gjort?

  • Staketet
    Anonym (Pergobebis) skrev 2017-09-16 11:45:23 följande:

    Jag antar att du hade ägglossning efter som du fick mens? Det är väl ganska ovanligt att få mens utan ägglossning, även om jag har hört att det förekommer. Det har aldrig hänt mig, jag fick inte äl på enkeldos, fick heller ingen mens efter det. Jag hade fortsatt med dubbeldos, men bett om ovitrellespruta för att förstärka och vara säker på ägglossningen :)


    Eftersom mensen kom så kort efter så blev jag förvirrad samt att jag inte fick utslag på test. Men de är ju positivt att något händer iaf! Tänkte köra med digitalt test denna omgång istället, så blir det inte så osäkert! Ja de låter rimligt att köra på med dubbeldos och ovitrellespruta. Ska fråga när jag ringer på måndag! Tack för tipset :)
  • Staketet

    Ser lovande ut ellabanella, Håller tummarna för dig! Första kursen?

    Jag Ringde gyn idag och det visade sig att jag inte fick någon ägglossning trots en blåsa på 16 mm.. hon vart förvånad att jag fick en blödning med tanke på det, så antar att de var positivt? Slipper iaf Provera. Jag har ätit dubbel kur i två dagar nu men ska äta trippel sista dagarna. Kan ju hoppas att den här kroppen ska fatta lite då! Jag går alltid på ultraljud dag 16-18 så blir först i början på oktober för min del.

  • Staketet

    Oj var visst någon gammalt inlägg som poppade upp.

    Vad roligt att du har blåsor på g! :) håller tummarna!

  • Staketet
    Miss EM skrev 2017-09-18 18:25:12 följande:

    Så konstigt att du inte fick ägglossning trots att den va 16mm, men men då är det bara att köra om igen.

    Oj äter du trippel kur? Har du gjort det tidigare?

    Jag brukar gå på ultraljud dag 12, vilket har varit alldeles för tidigt flera gånger om men dem bokar ändå upp mig så tidigt.

    Dag 16 är mer lagom för del.

    Hoppas dagarna går fort för dig :)


    Nej det är första gången med trippel. Åt dubbel i söndags och igår, ska ta tre de tre sista dagarna. Så förhoppningsvis fattar denna kroppen vad som gäller! Men känns sjukt att behöva äta så mkt hormoner!?

    Kan du inte få ett senare ultraljud då? :)
  • Staketet
    Miss EM skrev 2017-09-19 21:19:02 följande:

    Okej :)ja, ganska mycket hormoner men det kanske är precis det som behövs, hoppas vi på! Men du mår bra annars för övrigt när du tar dubbel/trippeldos?

    :)

    Jag har försökt att få dem att lägga ett senare ultraljud men dem vill gärna att jag kommer in runt cd 12, så det är lite konstigt då det alltid är för tidigt.


    Ja jag mår bra, inga biverkningar vilket är jätteskönt! Så tråkigt att de inte vill skjuta på det.. men skönt att få ultraljud för att veta hur det ligger till!

    Hormonkarusellen: genom att ta blodprov en vecka efter förväntad ägglossning ser de hur höga nivåer av progrestoron (tror jag?) du har i blodet och då vet man om man haft ägglossning eller ej. Det var så jag fick veta att jag inte hade ägglossat.
  • Staketet
    minipeach86 skrev 2017-09-21 23:19:29 följande:

    Hej tjejer, jag vill också gärna vara med här i tråden om det går bra  Jag har PCOS (som upptäcktes i tidiga tonåren) och ska börja min första Letrozolkur nu om några dagar. Jag slutade med preventivmedel i januari, men fortfarande ingen egen mens. Har stimulerat fram blödning tre gånger under sommaren med Provera (2 ggr) och ProgesterAll (1 gång), men cykeln har inte hoppat igång. Har nu precis avslutat ytterligare en omgång med Provera (dag 10 idag). Mycket förväntan och hoppas mensen kommer igång de närmsta dagarna! Skulle kännas så skönt att kunna följas åt med er och finna stöd genom denna tid med så mycket sköra förhoppningar. Man vet ju aldrig hur lång tid det kommer ta.

    Har ett par frågor som ni som vill gärna får svara på.. nämligen, ni som har PCO(S) här och har testat pergotime/letrozol fler än 1 gång (alltså inte lyckats på första försöket/försöken), har ni också problem med övervikt? Hur grav PCO(S) har ni?

    Och nu minns jag inte vem av er som skrev att Otrivellesprutan är väldigt dyr, men vad kostar den?  

    Lycka till alla fina tjejer! 


    Välkommen! Hoppas du kommer svara bra :)

    jag har ingen övervikt men däremot haft väldigt lätt för idrott och har lätt för att få muskler. Jag har vad jag förstått pcos.
  • Staketet
    Hormonkarusellen skrev 2017-09-22 16:30:10 följande:

    Jag åt lchf en tid, för sambon gjorde. Tyvärr tyckte jag nästan cyklerna blev ännu värre då, så GI passar kanske mig bättre.. just som du säger läste jag massor om hormonbalansen och hur den kan påverkas. Jag önskar så jag klarade mer än ett par dagar utan sötsaker, helt övertygad om att det skulle hjälpa mig. Eller ja, jag måste tro på något

    Vet precis hur du menar. Någon säger vänligt menande att "vad bra att du får hjälp" jo, men det har gått 6 månader och en ägglossning, visst är jag så glad över hjälpen men varje dag utan plus är en dag till utan plus.. men du får vara så stolt för vad du åstadkommit och tänka att det antagligen snabbar processen till plus, underlättar en graviditet och har varit bra för din hälsa. Sjukt bra! Snart är drt vår tur med plus, det måste det vara


    Jag har med läst att kost kan hjälpa vilket också är logiskt med tanke på hormonpåverkan. Jag äter någon variant av GI, lchf, Paleo. Jag har väl inte märkt någon större skillnad.. men Jag åt väldigt bra även innan jag fick diagnosen. Har aldrig haft problem med sötsuget vilket är skönt!
  • Staketet
    Lillatjejen1992 skrev 2017-09-22 17:12:09 följande:

    Fick tipset att joina här så tänkte varför inte :)

    Precis påbörjat utredning och har försökt få första barnet sedan juli-16. I samma veva började min mens bete sig konstigt och bli väldigt oregelbunden. Sökte hjälp hos 2olika gynekologer under 2016 som båda sa att "inget är fel", vänner och familj har sagt att det endast sitter i mitt huvud men har känt på mig under hela denna resa att något inte stämmer. Cykler mellan 29-52 dagar plötsligt är inte normalt men vi kämpade på att försöka pricka in ägglossningar som förmodligen aldrig hände (positiva äl test i 3-11 dagar men aldrig någon temp som gick upp).

    Nu i september fick vi äntligen komma på första utredningsmötet. Blodprover togs på mig och sambon och vid vul så såg hon direkt pärlbanden i äggstockarna och sa "du har garanterat pco, kolla här". Pco var det första jag uteslöt förra året när vi googlade symptomen jag hade, för det syns ju så väl på vul och jag hade ju gjort hela 3 vul 2016?! Jag har ev pcos men läkaren ville vänta på blodprovsvaren.

    Sambon gjorde sitt spermaprov igår och om 3 veckor har vi återbesök för att kolla provsvar & att diskutera behandling. Efter att ha intalat sig själv att inget är fel i över ett år kom det som en smäll när något helt plötsligt faktist är fel på mig.


    Välkommen! Så tråkigt att du behövt vända dig hit men jag hoppas det ska lösa sig bra för er! Skönt att få veta varför din kropp reagerat som den gjort och bra att du stått på dig! Jag fick själv veta att jag har pco (jag tror pcos men inte helt säker) 6 månader efter att jag sökt första gången.. Första gyn-läkaren såg tydligt pärlbanden med äggblåsor men "förskönade" det hela och ville inte göra något. Hon sa bara att äggstockarna inte var optimala för situationen jag var i, men inte mer.. hon ville att kroppen skulle försöka själv vilket jag kan förstå men att inte berätta..
  • Staketet

    Var på ultraljud idag. Har en äggblåsa som hon trodde skulle vara mogen om 2-3 dagar, den är större än förra månaden så hoppas verkligen att det blir en ägglossning denna gången! Även slemhinnan såg tjock och fin ut. Ska ta ägglossningstest och hoppas på de bästa!

Svar på tråden Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?