Inlägg från: Hormonkarusellen |Visa alla inlägg
  • Hormonkarusellen

    Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?

    Hoppas det är okej att jag hänger med!

    Har nyligen ätit omgång två, gav ingen äl, så på torsdag ska jag börja med primolut igen och sen letrozol dubbel dos.

    Har varken ägglossning eller slemhinna och jag förstår inte varför... jag vill verkligen ha en förklaring på varför! Vad har jag gjort för fel?

    Är ganska smal, men tror inte det är anledningen, det har jag alltid varit. Äter bra mat, och alldeles för mycket godsaker, tänker att jag kanske ska skippa det i veckorna och bara gotta på helgerna.

    Har även bestämt mig för att äta glutenfritt två månader - har mycket av de problemen i familjen så jag tänker att det är värt att testa.

    Vad tufft det är tycker jag, man påmins hela tiden av vd man drömmer om - på stan, på jobbet, familjeträffar... aldrig får man en riktig fristad. Idag gick jag och grinade inne på Bauhaus för att det var två gravida där som gick och valde tapeter, jag vill också välja tapeter!

  • Hormonkarusellen

    Jag tycker också det är så skönt att man inte är ensam, för med alla gravida omkring känner man sig SÅ ensam och fel tycker jag. Hemskt vissa dagar!

    Dock känner inte jag som ni av letrozol, inte märkt den alls faktiskt. Däremot primolut/provera, jag gråter i två dagar och är deppig i två till - hemskt!!

  • Hormonkarusellen

    Jag tror att om mensen kommer som den borde efter primolut som jag äter just nu, så borde äl vara runt 9-10 oktober. Någon mer som får ungefär samma datum, åskan vi följas åt?

  • Hormonkarusellen

    Tempar ni? Primolut skjuter tempen i höjden nu, kroppen tror väl att den haft äl. Hoppas på blödning direkt när jag slutar så att jag får börja med mina letrozol igen!! I bästa fall torsdag nästa vecka kanske, håll tummarna!!

  • Hormonkarusellen
    Sommarhopp skrev 2017-09-20 08:13:57 följande:

    Jag tempar. Och tempen visar ingen temphöjning alls idag heller, fastän gyn trodde på ägglossning mån kväll alt tisdag efter att hon tittat på ultraljudet. Äl stickorna visade positivt i söndags vilket ju stämmer med ultraljudet, men så har det alltid varit. Jag har alltid fått positivt på dom i mitten av cykelt, men det verkar inte som att ägget vill släppa ändå :( Har inte några ÄL flytningar alls längre, de försvann i söndags. Så jag tror inte det går den här månaden heller :(


    Hur vet man om det släpper eller ej då? Enda gången jag fick en bra blåsa blev jag ju inte gravid, men inte vet jag om ägget släppte.. andra gången blev det inga stora blåsor och definitivt ingen äl..

    Nu tempar jag ju på trots att jag inte letar äl, men intressant att kroppen märker tabletterna tycker jag. Inte konstigt man blir påverkad, säger hon som vill börja gråta just nu helt utan anledning..

    Har pratat med min chef på jobbet om detta, just för jag blivit så nere av primolut/provera framför allt, men nu har vi ny chef vilket känns lite jobbigt - inte alls förtroende just nu att berätta en sån här personlig sak..
  • Hormonkarusellen
    Staketet skrev 2017-09-20 16:50:06 följande:

    Ja jag mår bra, inga biverkningar vilket är jätteskönt! Så tråkigt att de inte vill skjuta på det.. men skönt att få ultraljud för att veta hur det ligger till!

    Hormonkarusellen: genom att ta blodprov en vecka efter förväntad ägglossning ser de hur höga nivåer av progrestoron (tror jag?) du har i blodet och då vet man om man haft ägglossning eller ej. Det var så jag fick veta att jag inte hade ägglossat.


    Jag tror det var vad vi pratade om för mig nästa gång. Nu fick jag inte ta något eftersom ingen blåsa mognade, men gör dem det så skulle vi säkerställa äl. Skönt att de kollar, men usch vad trött man är på all tid som går.... på något sätt känns målet så långt bort, så skulle det gå vägen vet jag knappt hur jag skulle reagera, man hsr längtat och väntat så länge nu, och fokus ligger bara på äl
  • Hormonkarusellen

    Ni som äter dubbel eller trippel - tar ni alla piller samtidigt eller utspritt över dagen? Insåg att jag inte har en aning om det spelar roll....

  • Hormonkarusellen
    Miss EM skrev 2017-09-22 09:34:19 följande:

    Hej och välkommen hit :) kul att du hittade oss!

    Jag har pcos men inget problem med övervikt, väger runt 55 kg.

    Jag har ingen mens alls och på så vis ingen ägglossning utav mig själv, använder mig utav provera för att få blödning. Är inne på omgång 4:a med provera och letrozole.

    Stort lycka till med dina första kur med letrozole! :)


    Samma här, väger runt 52kg till knappt 170cm så snarare för liten vikt. Dock upplever jag det hår okontrollerbara sötsuget som många pratar om med pco, alltså det finns ingen botten. Varje dag... känns som att det är dåligt för kroppen även om det i mitt fall inte syns på vikten. Men om det är fler som upplever så kan jag alla dagar i veckan förstå att många får en viss övervikt. Det godissuget går inte att stoppa med den bästa vilja i världen. Sedan äter jag , skulle jag påstå, väldigt bra mat i övrigt så jag hoppas det väger upp....

    Såg någon skrev om 2,5 eller 5mg letrozol, visste inte att det fanns olika! Undrar vilken jag har, och om dubbel är 5 eller 10 för mig nu då?

    Vad tar ni andra? Och som jag undrade innan, dubbel dos - båda tabletterna samtidigt?
  • Hormonkarusellen
    Repet skrev 2017-09-22 12:42:34 följande:

    När jag fick diagnosen så hade jag enligt läkaren tydlig PCOS, hade massor med ägg, väldigt högt insulin, sockerbegäret var superjobbigt och har haft dålig hy hela mitt liv. Har och kämpat med övervikt så länge jag kan minnas (hör förmodligen ihop med sockerberoende). 

    Efter att jag fick diagnosen så la jag om hela min kost till strikt LCHF då jag läste att det skulle kunna hjälpa.  Första två veckorna va väldigt svåra för mig, men sen, vilken skillnad. Jag mår bara bättre och bättre, och för första gången i mitt liv så går jag ner i vikt och är snart normalviktig (enligt BMI), huden har blivit mycket bättre osv osv.

    Det bästa (kanske) var att när jag va hos läkaren igår på vul så såg han inte lika många ägg som vanligt, utan allting såg "helt normalt" ut. vilket för mig var ett kvitto på att jag är på rätt väg.

    Trots det så kommer jag fortsätta bli behandlad, för bara för att PCOS:en är mer en PCO så betyder det ju inte att jag plötsligt blir gravid på egen hand om jag slutar med hormoner....

    Hoppas det går bra för dig, och att du lyckas på första försöket!


    Wow vad starkt av dig! Förstår verkligen sockerbegäret även om jag inte dras med övervikt, men kroppen kan ju må på insidan ändå tänker jag..

    försöker äta någorlunda enligt GI, tror verkligen på att kosten kan hjälpa men jag lyckas inte sluta äta sötsaker. Kan lchf vara en väg även utan övervikt?

    Superstarkt jobbat att gå ner de kilo som krävdes till normalt BMI, jag är superimponerad eftersom jag vet hur ett sötbegär kan styra en
  • Hormonkarusellen
    Repet skrev 2017-09-22 14:43:08 följande:

    Tack! vet inte om det är styrka eller desperation dock  hade nog aldrig gjort det om vi inte hade problem att få barn.

    Men nu i efterhand så är det väldigt skönt att inte vara slav under sockret...

    Läste mycket och lyssnade på föreläsningar av denna läkaren Dr. Michael Fox. Å vad jag kan förstå så handlar det både om att de som har övervikt kan bli hjälpt av att gå ner i vikt. Men främst att hormonbalansen ska bli stabilare, och det gäller ju för alla, oavsett vikt, så det kanske kan hjälpa för dig även om du redan är normalviktig.

    Viktigt att påpeka är ju att jag har ju inte fått det riktigta resultatet än, för jag har ju inte lyckats bli gravid, vilket var målet från början ju, men varje dag som jag inte är gravid är ju en dag närmare att jag blir gravid....


    Jag åt lchf en tid, för sambon gjorde. Tyvärr tyckte jag nästan cyklerna blev ännu värre då, så GI passar kanske mig bättre.. just som du säger läste jag massor om hormonbalansen och hur den kan påverkas. Jag önskar så jag klarade mer än ett par dagar utan sötsaker, helt övertygad om att det skulle hjälpa mig. Eller ja, jag måste tro på något

    Vet precis hur du menar. Någon säger vänligt menande att "vad bra att du får hjälp" jo, men det har gått 6 månader och en ägglossning, visst är jag så glad över hjälpen men varje dag utan plus är en dag till utan plus.. men du får vara så stolt för vad du åstadkommit och tänka att det antagligen snabbar processen till plus, underlättar en graviditet och har varit bra för din hälsa. Sjukt bra! Snart är drt vår tur med plus, det måste det vara
Svar på tråden Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?