Inlägg från: Sommarhopp |Visa alla inlägg
  • Sommarhopp

    Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?

    Jag hoppar in här. Är på första omgången Letrozole. Har inte PCO om jag förstått rätt, men fick letrozole av min gyn för förra gången hon gjorde ultraljud så hittade hon ingan äggblåsor alls fastän jag alltid fått positivt på ÄL stickor. Gjorde ett nytt ultraljud imorse på CD 13 och då fanns det 3 äggblåsor. En på 13 mm, en på 16 mm och en på 21 mm. Troligtvis skulle jag ägglossa av mig själv imorgon, och om det inte tar sig den här gången så skulle jag få en ägglossningsspruta (?) nästa cykel. Är ny på det här så jag har inte riktigt koll på vad allt är och vad saker och ting innebär ännu. Men jag tror att det var ett bra besked på utlraljudet idag. 

  • Sommarhopp

    Jag tempar. Och tempen visar ingen temphöjning alls idag heller, fastän gyn trodde på ägglossning mån kväll alt tisdag efter att hon tittat på ultraljudet. Äl stickorna visade positivt i söndags vilket ju stämmer med ultraljudet, men så har det alltid varit. Jag har alltid fått positivt på dom i mitten av cykelt, men det verkar inte som att ägget vill släppa ändå :( Har inte några ÄL flytningar alls längre, de försvann i söndags. Så jag tror inte det går den här månaden heller :(

  • Sommarhopp

    Jag går och väntar på BIM nu. Ska ta blodprov för att se om jag ägglossade som planerat. Min gyn sa att jag skulle komma imorgon eller på onsdag för blodprov så jag antar att det blir imorgon eftersom jag är otålig och vill veta nuuu. 
    Jag tror att jag ägglossat som jag ska, min temkurva är mycket mer stabil nu än vad den brukar vara. Inte högre, men iallafall jämnare. 

  • Sommarhopp

    Jag har bim på söndag. Känner ingenting alls än så länge. Tog ett tedta tidigt test igår bara för att jag är så otålig. Negativt såklart. Tittade på det när jag kom hem från jobbet och hjärtat hoppade över ett slag för nu såc jag ett till streck. Inte supertydligt, men tillräckligt för att kunna de det utan problem i alla vinklar. Men det var ju ett torkstreck. Tog ett nytt tedt idag och det är var tokblankt. När är det vår tur? Fick svar på progresteronprovet idag och vade ett värde på 41 vilket jag tror är bra. Så nu funkar det ju med ägglossningen. Varför får vi inget pluss då?

    Jag tempar och jag upplever att tempen blir lite högre på letrozol under tiden man äter den.

  • Sommarhopp

    Är det någon av er som provat letrozole några gånger som haft kort lutealfas och upplevt att den blivit längre med letrozole? Funderar på om man inte haft så bra ägglossning innan och sen fungerar den som det ska så kanske fasen blir längre? Jag har bim idag eller imorgon enligt min vanliga cykel på 10-11 dagar efter äl. Och tempen fortsätter att stiga istället för att gå ned innan bim som den brukar. Men jag tog ett testa tidigt test igår igen och det är jätteblankt. Så jag tror inte att jag är gravid. Även om jag fortfarande hoppas lite fram tills mensen faktiskt kommer..

  • Sommarhopp
    Vanillie skrev 2017-10-02 19:18:28 följande:

    Hur har det gått? Jag som haft oregelbunden mens hela livet har inte haft en aning om lutealfasen men nu verkar jag ha 11 dagar båda senaste gångerna jag haft ägglossning... Är lite nojig att det är kort?

    Hur har det gått för er andra i tråden? Och hur har ni det med biverkningar? Jag får sån jävla huvudvärk de dagar jag äter tabletterna och 1-2 dagar efter. Lite småyr också. Känner verkligen nu att kroppen kämpar för ägglossning (CD14 med ömma bröst och molvärk) men än så länge negativa test...


    Jag har fortfarande inte fått mens, tempen har inte gått ned mer än 0.1 grad så jag tror inte det räknas. Men inget plus heller så jag antar att den kommer imorgon eller i övermorgon. Så här lång cykel har jag aldrig haft. Inne på dag 27 nu. Har tidigare haft mellan 21-25 som mest.
  • Sommarhopp
    Repet skrev 2017-10-02 20:15:12 följande:

    Nej, fy va tråkigt. Å svårt att ladda om, men de är okej att vara ledsen å ta den tid ni behöver.


    Jag fick ägglossning på dag 14. Men enligt ultraljudet såg de ut att vara redo att släppa redan på dag 13. Utan letrozol har jag haft ägglosdning på dag 10-12 oftast.
  • Sommarhopp
    Vanillie skrev 2017-10-02 20:29:42 följande:

    Vad frustrerande! Hoppas ändå att du är gravid trotsallt.


    Tack! Det hoppas jag med såklart. Jag mår till o med lite illa, vilket jag inte brukar göra annars. Men jag tror tyvärr att det mest är inbillning. Om man har så mycket hormoner i kroppen att man mår illa så borde det rimligtvis synas på ett gravtest, om än som ett svagt streck. Och jag har verkligen vridit och vänt på dom och det finns inte något streck där. Hur mycket jag än vill det. :(
  • Sommarhopp

    Jag kan också relatera till de där känslorna. Det känns som att alla runtomkring får barn utom vi just nu. Blev dessutom så sent som i helgen petat i magen av en bekant som frågade om jag var gravid. Det gjorde ont i hjärtat på så många olika sätt att behöva svara att nej, jag är bara mullig.

    Jag tycker det är jobbigt att det verkar vara olika bud från olika fertilitetsläkare. Min säger att lh test inte fungerar så jag ska slänga dom. Och att tempen går upp flera dagar efter äl, inte dagen efter som jag trodde. Jag har ju haft stegring på äl testet dag 12 och sen stegring på temp dag 14 så då har jag ju trott att äl var dag 13. Men det stämmer tydligen inte. Jag hade 3 stora äl blåsor på förra letrozol behandlingen, men hon sa inget om att det var större risk då. Jag börjar tappa förtroendet för henne, men samtidigt så ska hon ju kunna det här.

    Inne på andra kuren med letrozol nu, så hoppas det tar sig den här gången så vi slipper det här. Men det känns hopplöst, jag tror att det är fler fel än bara ägglossning men vi får ingen fortsatt utredning innan vi provat letrozol. 9(!) gånger. Sen är nästa steg utredning av min kille, äggledarspolning på mig osv. Suck. Kan inte alla bara göra lika?

Svar på tråden Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?