Inlägg från: minipeach86 |Visa alla inlägg
  • minipeach86

    Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?

    Sommarhopp skrev 2017-12-28 20:46:51 följande:

    Jag håller tummarna att du ägglossade och att ddt dessutom tar sig den här månaden. Jag var hos min gyn igår och hade en blåsa på 18.5 och en på 16. Eftersom det är 5e letrozole omgången så tyckte gyn att vi skulle prova dubbel kur nästa gång om det inte funkar den här gången. Jag är lite kluven, jag vill såklart prova alltsom går att prova eftersom det aldrig verkar ta sig. Men gör det verkligen någon skillnad med dubbel dos? Jag har haft 1-2 stora äggblåsor på 18-20 mm på cd 10 alla gånger på enkeldos. Har någon annan blivit ordinerad dubbeldos trots äggblåsor på enkeldos?


    Tusen tack om du menade mig =) Hoppas hoppas! Håller med Virparitakarani om att det låter underligt det där du berättar. Jag fick höja från enkeldos till dubbel, men det var ju för att mina ägg inte orkade sig upp över 12 mm på enkeldos. Om man svarar bra och utvecklar stora äggblåsor kan jag inte förstå varför dosen skulle höjas.. som V skriver så blir det ju då bara fler ägg? Har du fått ta Ovitrelle? Har du spolat äggledarna? Har din partner fått lämna spermaprov? 

    Jag frågade min läkare senast (fertilitetsläkare, ej vanlig gyn) hur länge man kan fortsätta med Letrozol. Hon sa att så länge man svarar och får fina äggblåsor som växer sig tillräckligt stora kan man hålla på länge, det finns ingen gräns för det skadar inte rent fysiskt (men tillslut byter man ju metod om det aldrig funkar). Hon rekommenderade att man i så fall kör sex månader och sedan har uppehåll en månad och sedan fortsätter igen. Kanske för att man ju normalt har 10 ägglossningar per år som frisk kvinna, så någon månad hoppar den över, och kanske bra att det blir ett avbrott i mönstret så att kroppen ev kan "vakna till". Hon tog upp att det ju kan ta 10-12 ägglossningar för ett vanligt friskt par att bli gravida utan att det är något konstigt, så därför kan man få räkna med X antal ägglossningar även för oss som får den stimulerad.
    Men en förutsättning är då att spermier är godkända och att man även spolat äggledarna för att kolla passagen, om det inte tagit sig de första månaderna... så man inte håller på i onödan =/ Om det inte blir något denna gång ska jag själv få spola i januari.
    Har PCOS och försökt sedan jan-17. Hittills fått 1 bekräftad ÄL med hjälp av dubbeldos Letrozol + Ovitrelle
  • minipeach86

    Gott nytt år alla kämpar Hjärta
    Hur många här är det som fortfarande håller på aktivt med Letrozol just nu? 
    Jag är på tredje kuren och väntar på BIM som borde vara 5/1, alternativt ett par dagar senare.. appen har flyttat fram den ett par gånger så jag är inte helt säker. Hur ligger ni andra till?
    Stor kram!


    Har PCOS och försökt sedan jan-17. Hittills fått 2 ägglossningar med hjälp av Letrozol =)
  • minipeach86
    Hormonkarusellen skrev 2018-01-02 17:28:09 följande:

    Får hålla tummar för er istället, fick tre kurer och går nu helt utan hormoner ett tag. Vad nu detta ska ge... 70dagar sedan blödning, då med provera efter letrozol. Verkar som min kropp lagt av helt! Har ni någon cykel på egen hand utan letrozol eller behöver ni hormoner för att få blödning ens? Verkar väldigt olika just varför man får letrozol


    Jag har ingen cykel utan provera och letrozol =/ Men nu när jag äntligen lyckats få två ägglossningar så har jag ju fått mens efteråt och då sluppit börja om med provera tack o lov. 

    Jag lyssnade på en podd häromdagen och tänkte på dig! Tänkte att jag skulle tipsa! Det var en kvinna som hette Jenny Koos med och gästade och hon är sexualhälsorådgivare bland annat och hon fokuserar på holistisk kvinnohälsa. Hon pratade om kvinnans cykel och fertilitet och ofrivillig barnlöshet. Podden heter "Hälsohormoner" och det var avsnitt 9. (De som gör podden tipsar också om avsnitt 8, 59 och 63 som handlar om våra könshormoner och mer ingående information om hur cykeln fungerar samt fertilfitetsförståelse). Den här Jenny Koos är även med i avsnitt 59 av podden "Hälsosant" och pratar om samma ämne, men efter en snabb googling nu tror jag det finns ytterligare poddar där hon är med. Tyckte hon lät otroligt påläst och hon pratade mycket om att man kan komma till henne och få mer avancerad hjälp där vården inte vill göra mer. Hon är intresserad av att titta på kärnan till de olika problemen och korrigera saker i vår kropp genom andra vägar, mer holistiskt. Tycker absolut du ska kolla upp henne och lyssna lite på dessa avsnitt. Kanske hon eller en liknande person kan komma med direkta tips och stöd längs vägen, för att jobba upp din slemhinna bland annat?! 

    Stor kram!! <3 
    Har PCOS och försökt sedan jan-17. Hittills fått 2 ägglossningar med hjälp av Letrozol
  • minipeach86
    Lillatjejen1992 skrev 2018-01-02 16:23:53 följande:
    Inne på tredje kuren nu. Har dock en paus från läkarbesöken så mäter inga ägg denna cykel och heller ingen ovitrelle.

    Kram på dig med!
    Hur var det nu med ivf för eran del? Står ni i kö?
    Har PCOS och försökt sedan jan-17. Hittills fått 2 ägglossningar med hjälp av Letrozol
  • minipeach86
    Anonym (Lollo88) skrev 2018-01-03 00:46:42 följande:
    Jag har (förmodligen) ägglossning på egen hand, men har väldigt glesa och oregelbundna cykler. Ena månaden kan cykeln vara rätt normal, kanske 35-40 dagar, för att nästa cykel vara 90 dagar.
    minipeach86 skrev 2018-01-02 13:41:25 följande:

    Gott nytt år alla kämpar 

    Hur många här är det som fortfarande håller på aktivt med Letrozol just nu? 

    Jag är på tredje kuren och väntar på BIM som borde vara 5/1, alternativt ett par dagar senare.. appen har flyttat fram den ett par gånger så jag är inte helt säker. Hur ligger ni andra till?

    Stor kram!


    Jag väntar fortfarande på äl eller mens. Är på CD27 på andra försöket letrozol (första fungerade inte, så nu provade jag dubbelkur). På CD13 hade jag bara en äggblåsa på 8mm. Fick mitt första positiva äl-test någonsin dagen därpå, men det verkade ju inte riktigt som att lh-stegringen ledde till ägglossning då, i ochmed att äggblåsan var så liten. Så har hållit tummarna för att jag ska få ägglossning snart. Har de senaste dagarna haft alla tecken på ägglossning, med ömma bröst, äl-flytningar och värk i ena äggstocken, men har inte fått något positivt äl-test och idag har symtomen börjat avta. :/ Har läkartid först i slutet av januari igen, så börjar tappa hoppet lite om att det ska bli någon ägglossning den här gången. :( är så sjukt frustrerad på att jag aldrig får någon ägglossning!!

    Hade du någon ägglossning den här gången? Lycka till!
    Usch sådär var det för mig första kuren. Min största blåsa blev bara ca 12 mm och stannade där, gick på tre VUL tror jag och läkaren hoppades att den skulle växa varje gång men fick tillslut ge upp. Jag väntade till CD38 och sedan fick jag börja om med Provera =(  Men det är ju ändå goda tecken du har med lite ÄL-känningar, kanske kanske är nåt på g ändå? Hoppas!!

    Ja jag fick ägglossning den här gången. Hade två st blåsor på 17mm på CD14 (och en blåsa på 14mm) så det blev ingen Ovitrelle denna gång men enligt min temp så släppte ändå nåt ägg CD16. Har BIM nu på fredag den 5/1 men i två dagar har tempen sjunkit så känner mig lite uppgiven om denna cykel nu =( Kommer mensen så blir det spolning härnäst. 
    Har PCOS och försökt sedan jan-17. Hittills fått 2 ägglossningar med hjälp av Letrozol
  • minipeach86
    Lillatjejen1992 skrev 2018-01-03 08:44:46 följande:
    Vi står inte i kö för ivf.. Vi har en paus från läkarbesöken för mitt huvud klarar inte riktigt av allt dehär. Fick ju höra nästan direkt att ivf förmodligen skulle vara enda alternativet men sanningen är den att jag inte är redo för det och vet inte om jag någonsin blir.
    Just ja så var det ju. Lider med dig. Vill du berätta lite om vad det är med IVF som skrämmer dig, varför du inte vet om du någonsin blir redo? =/ Kanske det skulle kunna hjälpa att gå och prata med någon och ventilera lite? Förstår om det är privat och du inte vill svara på frågan <3
    Har PCOS och försökt sedan jan-17. Hittills fått 2 ägglossningar med hjälp av Letrozol
  • minipeach86
    Hormonkarusellen skrev 2018-01-03 17:26:04 följande:
    Åh det ska jag kolla upp! Lyssnade flera gånger på hälsosant, men den andra har jag missat. Har tid imorgon igen, så jag är otroligt nervös för vad vi ska få för råd imorgon. 70dagar efter mens och ingen äl under förra året gör ju att det känns som att det vi testat hittills inte fungerat, och vad jag förstår eftersom vi inte får ivf är det väl ändå dessa sprutor som kan ligga näst på tur - så jag förbereder mig mentalt för sprutor som jag är så rädd för!

    Vad gör du här näst? Letrozol igen?
    Jaa kolla upp henne, kanske kan skriva ett mail till henne och berätta lite och se om hon kan komma med några råd..? Vet inte om hon håller till i Sthlm eller söderut, men annars kanske hon kan rekommendera någon bra inom samma "genre" som du skulle kunna vända dig till? Hon verkade så angelägen om att hitta sätt att hjälpa kvinnokroppen till rätt balans igen, där vanliga vården inte kom längre. Har du testat progesteronkräm förresten, eller läst något om det? Tänker att du borde ha superlåga progesteronnivåer eftersom du aldrig har blödningar och det kanske har påverkat slemhinnan. Kanske det kunde vara en boost att prova smörja med det cykliskt?! 
    Och om det blir sprutor så kommer du att övervinna den rädslan utan problem när det väl kommer till kritan, eftersom du vet vad du har chans att vinna på det! <3 
    Du måste uppdatera oss här efter besöket imorgon. Och så laddar du och partnern rejält ikväll och eldar upp energin =) 

    Börjar jag blöda nu på fredag (vilket jag misstänker för tempen har börjat dippa) så blir det spolning för mig härnäst, och så ny dubbeldos Letrozol. Skönt med spolningen iaf, då vet man liksom att nåt nytt är på g som eventuellt skulle kunna hjälpa.
    Lillatjejen1992 skrev 2018-01-03 18:10:55 följande:
    Vi har faktist letat efter någon att gå prata med men ingen har velat ta emot oss då många saknar kompetens inom området :/

    Jag har så svårt att acceptera att vi två inte kan få barn utan massa läkare, äggplock osv osv :( Det skulle ju vara 1+1=3 som för alla andra. Sen har ju jag redan psykiska "problem" sen innan (oro och ångest syndrom bla). Att gå igenom en ivf med allt vad det innebär och sen få veta att det inte fungerat tex är nog mer än vad jag skulle klara av.. Men det är själva grejjen att såhär skulle det inte vara som gör att ivf just nu inte är aktuellt .
    Usch ja då förstår jag hur du tänker =( Det är en sorg att komma över och man kommer nog alltid undra varför det blev så orättvist att andra i princip bara behöver dela tandborstmugg med sin partner för att bli gravida, trots att de ibland inte ens velat eller varit meningen. Medan vi som drömmer, önskar och längtar varje vaken minut inte ska få chansen =(
    Förstår också dina farhågor inför eventuella misslyckanden när du har dina psykiska besvär sedan innan, det är verkligen ett skört läge och är man dessutom "bräcklig" sedan innan kan det såklart bli otroligt tufft =/ Men ge inte upp med att hitta någon att prata med. Jag googlade lite nu för att se om jag kunde hjälpa med något tips och hittade den här länken:
    www.varden.se/behandling/vasastan/15551/psykoterapeut-es-psykoterapi/467/konsultation-och-samtal-inför-ivffertilitetsbehandling

    Man kanske kan börja exempelvis där, och om det stället inte passar så kan de säkert hjälpa till att rekommendera en vidare till bästa stället för ens egna behov <3 
    Har PCOS och försökt sedan jan-17. Hittills fått 2 ägglossningar med hjälp av Letrozol
  • minipeach86
    Lillatjejen1992 skrev 2018-01-03 19:44:15 följande:
    Åh tack för att du tog dig tid att leta! Uppskattas enormt!
    Hjärta
    Har PCOS och försökt sedan jan-17. Hittills fått 2 ägglossningar med hjälp av Letrozol
  • minipeach86
    Virparitakarani skrev 2018-01-04 09:25:48 följande:
    Gott nytt år tillbaka till dig!!

    Hur blev det med ägglossning denna månaden? Visst hade du en ändå? <3 Håller alla tummar att det är er tur nu! Sa du att du skulle få göra spolning i januari om det inte tog sig nu? :)

    Stor kram!
    Hej och tack!! =) Jaa tack o lov så måste ägget ha släppt där kring julafton ändå för tempen har varit högre ända sedan dess även om den smög sig uppåt så man till en början var osäker =) Nu är jag på CD28 idag och BIM imorgon. Igår och i förrgår dippade tempen så jag kände mig nere igår och uppgiven på denna gång. Men så imorse var den hög igen, så hoppet får leva minst en dag till! =) Ja det stämmer, kommer mensen så ska jag boka tid för spolning CD10 sa de. Får se om det kan göra susen då. Hade du gjort det någon gång? Hur mår du nu, börjar du landa och slappna av något? =) 
    Stor kram!
    Har PCOS och försökt sedan jan-17. Hittills fått 2 ägglossningar med hjälp av Letrozol
  • minipeach86
    Anonym (Lollo88) skrev 2018-01-04 00:13:10 följande:
    Vad roligt att du ägglossade den här gången! Men tråkigt om det inte verkar som att det blev något. Jag håller tummarna för dig ändå, man vet ju aldrig! Hur många tabletter letrozol tar du nu?

    Dubbelkur verkar ju ha gått sådär för mig... Men som du säger, har ju en del känningar, och hoppet är ju det sista som lämnar en... ;)
    Ja så himla roligt, jag som tempade desperat morgon efter morgon och tyckte mig aldrig se någon "tillräcklig" höjning... men så efter ett antal dagar så hade ju tempen trots allt smugit sig uppåt så pass att NC markerade att ÄL skett =) Så glad och tacksam. Jag tar dubbeldos, det är andra gången jag gör det och det verkar funka för mina små äggrackare. Vilken klinik går du på? Konstigt tycker jag att du ska måsta vänta till slutet av januari för nästa koll =/ Men jag håller verkligen tummarna för att det är något på g därinne ändå som släpper när du minst anar det =)  
    Hormonkarusellen skrev 2018-01-04 06:44:34 följande:
    Ja precis, hon kanske kan rekommendera någon här ändå. Verkar som hon håller till i Skåne.. jag ska se hur det går idag, för jag tycker jag borde få skjuts för slemhinnan också, annars kommer ju inte ägglossning hjälpa mig till att bli gravid heller... men har inte vågat testa progesteronkräm själv, äter efamol nu och känner mig så skyldig eftersom det är ?på egen hand? utanför vad vården rekommenderat mig. Men de ville ju inte ge mig något alls så jag kände mig desperat! ... hoppas att mötet idag är givande, ägglossningsstimulering och något för slemhinnan... håll tummarna!

    Ja absolut det tror jag säkert, hon verkar så angelägen om att hjälpa kvinnor som fått felaktiga råd från vanliga vården osv, så kan tänka mig att hon är en eldsjäl som kan tipsa dig till någon bra här i Sthlm. Hoppas!! 
    Och hoppas det går bra för dig idag, tänker på er!! <3 Du måste berätta sen. 
    Jag förstår vad du menar med att känna sig "skyldig", det gjorde jag när jag hade smort med just progesteronkrämen en gång också... hehe kom in till läkaren efteråt och fick höra aja baja, jag inte skulle göra något på egen hand som de inte kunde kontrollera =) Men det var under sommaren då de hade semester allihop och tiden bara gick för mig, ville försöka med något under tiden. Hade fått äta ett par vändor Provera då för att se om cykeln med äl och alltihop skulle "vakna till liv" och komma igång av sig själv. Det gjorde den ju inte... så en månad testade jag alltså smörja och den gav mig en punktlig blödning precis som Proveran, fast jag mådde bättre av krämen än tabletterna.
    Så jag tänker att i det läget som man får bra hjälp och stöd av vården - kör på deras rekommendationer!! Men i det läget allt står stilla och man INTE får någon hjälp - testa alternativmedicin!! Men då måste man förstås göra bra research och läsa på ordentligt innan, kring vad det nu är man vill testa =) Vad gör Efamol? 
    Har PCOS och försökt sedan jan-17. Hittills fått 2 ägglossningar med hjälp av Letrozol
Svar på tråden Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?