Inlägg från: Hormonkarusellen |Visa alla inlägg
  • Hormonkarusellen

    Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?

    Virparitakarani skrev 2017-11-03 07:22:28 följande:

    Jag håller alla tummar jag kan för er som önskar en ägglossning! Den kommer ska ni se! <3

    Alla har vi våra tråkiga historier och anledningar till att vi oönskat lever utan barn. Något säger mig bara att vi ska lyckas allihop en dag. Och vi måste försöka vara positiva, så inte de negativa tankarna får övertaget.

    <3

    Hormonkarusellen-är du igång med tabletterna nu eller hur ligger läget till?


    Yes, dag tre med trippel dos. Nu jäklar ska det väl bli ett ägg!! Jag har fått en kanske-ägglossning, annars hat ägg mognat, men gått tillbaka och ingen slemhinna byggts upp.. så spruta skulle nog inte hjälpa mig. Behöver ett ägg som blir stort nog att släppa först, och en bra hinna..

    Tack för pepp, vore så kul om några av oss kunde lyckas med letrozol och ge lite hopp!

    Var bor vi? Visst är vi några stockholmare här? Vet ett par st
    Staketet skrev 2017-11-03 06:50:22 följande:

    Precis! Jag har sen ägglossning, så runt dag 20 (20/11, smidigt när blödningen kom 1nov) om de inte förändrats denna cykeln. Så tagit första trippla idag. Ska på ul den 13 nov. När ska du på ul?


    Jag har också ul 13e, det bör vara dag 14 för mig. Sist jag jag dag 13 till 22, och hade då ett ägg på gång men som gick tillbaka.. så jag hoppas på bättre tur nu!

    Vi kanske ses i väntrummet
  • Hormonkarusellen
    villblitremedpcos skrev 2017-11-03 13:48:45 följande:

    Spännande att läsa alla historier! Jag påbörjade igår en ny Menopur-behandling efter 9 månaders paus från ägglossningsstimulering. Letrozole fungerade inte alls på mig trots trippeldos. Jag har lyckats ägglossa 3 gånger med Menopur, men inte lyckats bli gravid. Denna gång tänker jag därför börja med Ecovag idag (För bakteriefloran, tänker att Spermierna skall trivas så mycket som möjligt när det blir dags) och använda Preseed-glidmedel (För PH-balansen, även här för att spermiernas skull) Jag tänker att om jag lyckats ägglossa, men ändå inte blivit gravid, kanske det här kan öka på mina chanser? Vad tror ni? Har ni erfarenhet?


    Välkommen! Trist att letrozol inte funkat, är ivf aktuellt för er eller ska ni testa detta nu?

    Konstigt att letrozol inte alls verkar fungera för vissa, mig själv inkluderad då. Är menopur ungefär samma eller hur fungerar det?
  • Hormonkarusellen
    villblitremedpcos skrev 2017-11-03 14:26:43 följande:

    Då jag är 24 så är IVF inte akutellt (så länge vi inte betalar själva) förrens om 1 år.

    Menopur är en FSH-stimulering, sprutor man tar för att på samma vis som Letrozol få äggen att mogna. Jag hoppas att det skall gå vägen inom 6 Månader i alla fall.


    Aha, åh vad tråkigt att ha åldern mot sig på det viset. Men ni har i alla fall många år som ni förhoppningsvis kan vara fertila om ni får igång ägglossningen

    Vi är 29, så jag gissar att vi blir satta i kö, men jag märker att många blir både förvånade och besvikna, så jag försöker att inte hoppas för mycket.

    Håller tummarna för att menopur ska funka för dig!
  • Hormonkarusellen
    Staketet skrev 2017-11-06 06:54:08 följande:

    Då följer vi varandra nästan helt in datum! Jag brukar gå på ul dag 16-18 för jag har sen än men ska Göra ul på ett annat ställe så vi tog dag 13 Så jag inte skulle missa. Jag bor i södra Sverige så de blir nog svårt att ses i väntrummet.


    Haha, ja det blir det. Hoppas det går fint för oss nu, jag försöker vara hoppfull !

    Efter vul måndag så har vi utredning som startar nästa Tors, så hjälpen är ju nära. Och om det ser skapligt ut mån kan de ju titta igen på torsdag tänker jag.

    Håller tummarna för oss och alla andra här i tråden, nu jäklar vill vi ha en fin julklapp!!!!
  • Hormonkarusellen
    Caarolinecaarlsson skrev 2017-11-09 09:20:04 följande:

    Måste fråga er, ni som äter dubbel dos av letrozol.

    Tar ni dom två samtidigt eller en morgon o kväll?

    Tack på förhand! :)


    Jag äter trippel nu, men frågade faktiskt och då sa dem alla samtidigt. Bör ju gälla även för dubbel
  • Hormonkarusellen

    Idag, igen, händer detta, och det gör mig så ledsen och så blir jag arg att jag inte kommer mig för att svara sådär smart som vi diskuterade tidigare i tråden att man skulle göra. Man blir ställd och ledsen.

    ?har du barn?? ?Nej, det har jag inte? ?vill du ha?? ?Öhm...ja absolut? ?aha, men inte nu eller, men vadå hur gammal är du?! 29? Amen guuud, då måste ni skaffa barn!? ?Öhm... alltså.? ?Hur länge har ni varit tillsammans? 11år, men varför skaffar ni inte barn då, vad väntar ni på?

    Ska man verkligen behöva säga att det gååååår inte, det är inte alltid bara att skaffa! Vet inte om jag är mest ledsen för att man alltid hamnar i den här tryckta situationen eller arg för att jag inte står på mig och svarar något bra!

  • Hormonkarusellen
    Lillatjejen1992 skrev 2017-11-10 14:32:30 följande:

    Vet hur det känns :( bröt ihop varje gång någon sa så men en dag fick jag nog. Började säga "ja vi försöker men det går inte riktigt som planerat". Då blir dom som frågar rätt ställda och man ser hur dom står och tänker efter. Tyvärr kommer frågan komma då vi flesta är uppfostrade med att graviditeter och barn är något som blir till såfort man har oskyddat sex ..


    Men väldigt få är uppfostrade till att inte lägga sig i andras privatliv och att ha en känsla för när man gå över en gräns, eller hur?

    Jag vill inte säga att vi försöker, tycker inte någon har rätt att veta detta, det är min ensak. Och då vet jag inte vad jag ska svara. Egentligen borde man bara säga att det är min ensak, men då tycker jag också att jag ?avslöjat mig? . Knäpp man är
  • Hormonkarusellen

    Vul imorgon på dag 14, fjärde gången, denna gång trippel dos. Tagit äl tester och de visar absolut ingenting, så har väldigt lite hopp denna gång... inte fått äl de andra gångerna heller, förstår inte varför! Varför vill min kropp inte bli gravid när min hjärta går sönder lite varje dag...

    Någon av er som blivit yra och svimfärdiga av letrozol? Vet ju inte om det hör ihop, men senare tiden har jag varit lite yr och matt ibland, tappar fokus med blicken eller ser dubbelt typ.. och igår verkligen slog det till helt, fick stanna bilen mitt på motorvägen för jag kunde inte se och hjärtat rusade. Fruktansvärt läskigt!!! Aldrig mått såhär tidigare, utan det har varit mycket lättare yrsel med senare månaderna... huuu!

  • Hormonkarusellen
    Anonym Ellliiin skrev 2017-11-12 21:08:02 följande:

    Fråga gyn om ovitrelle! Jag fick det första kuren! Tog sprutan förra veckan på fredag och kände TYDLIGT äl på lördag kväll! Klart värt att prova iallafall om du inte lossar av dig själv! Jag blev fruktansvärt yr av Letrozole också. Så jag ville spy nästan.


    Det har inte blivit några ägg som vuxit till sig, och ingen slemhinna, så sprutan hade inte hjälpt tyvärr

    Konstigt att man blir så yr, vad beror det på? Blodtryck? Järnbrist? Eller bara av medicinen? Otroligt läskigt tycker jag!
  • Hormonkarusellen
    Anonym Ellliiin skrev 2017-11-12 22:09:13 följande:

    Jaha förstod inte de.. men fy va tråkigt... Jadu det undrar jag också. Har diabetes och tänkte nej nu ligger jag jätte lågt eller jätte högt men Nope.. helt normalt blodsocker och yrade så jag spydde.... kan dock ha järnbrist eller liknande aldrig kollat de men jag tror de är en biverkning faktiskt.. jag blir sjukt deprimerad också..


    Inte lätt att hålla koll på alla, vi gör ju ungefär samma sak med varierande bakgrund och resultat

    Idag blev det ingen blåsa och ingen hinna - igen! Med bästa vilja 11mm men den borde varit mycket större nu. Så inget nu heller. Utredning börjar på torsdag, så jag hoppas det går fort framåt nu! Så less på detta!

    Hur går det för er andra?

    Hur gör ni med jobb och karriär? Jag har bromsat så länge nu, så nu sökte jag en högre tjänst, mitt i detta. Jag tänkte att vafan tänk om det aldrig blir något eller tar tre år, då kan jag lilafärgade söka nytt nu som att göra det om tio år när man förhoppningsvis är åter och varm i kläderna efter diverse föräldraledigheter. Lite läskigt dock, för jag får besked om tjänsten på torsdag, samma dag som utredningen börjar. Och det är en intern tjänst vilket gör jag inte kan berätta för min chef om ivf, utan får hålla ett tag på den karamellen.... känns som att ljuga , men jag tror det är bäst att vänta tills de tillsatt jobbet..

    Hur har ni tänkt?
Svar på tråden Tredje kuren letrozole, någon som vill följas åt?