• Anonym (K)

    Ni som jobbar i butik. Vad stör ni er på när det gäller kunder?

    Anonym (Anonym) skrev 2017-08-31 22:43:20 följande:

    - när prislappen är borta och man får höra "vad kostar den här? Den är tydligen gratis höhöhö" och man bah ha. Ha. Ha. Ha. Ha.

    - när någonting kostar 999:- och kunden bah "men varför säger du inte bara 1000 kronor för istället? Det är ju det den kostar" brukar svara att jag kan lägga på 1 krona istället ifall hen mår bättre utav det.

    - när kunder tar för givet att man ska kunna deras storlek. När man frågar ja vad vill du ha för storlek då? "Ja det ska väl du veta, vad ser jag ut som??" Och man bah men lilla vän hur sjutton ska jag veta det när du har pösiga jeans och en fet munkjacka på dig. Min syn kan inte gå in i din lapp på byxan och se vad det är för storlek direkt.

    - folk som ej respekterar stängningstiden. "Ja men jag ska ju handla då får jag väl vara här tills jag är klar?" Som om vi som jobbar här inte har ett liv UTANFÖR jobbet utan sover bakom kassan på natten.

    - folk som INTE hälsar framme i kassan när man säger hej. Det tål jag inte.

    - kunder som blir arga på MIG för att en vara är slut i deras storlek. Som att jag bara skulle kunna gå in på lagret och sy ihop en jacka till hen i rätta storleken.

    Haha nej är inte sååå bitter, är alltid trevlig mot kunden oavsett vad, men sen när kunden gått kan jag bli irriterad.

    Listan kan göras lång, men ibland får de fan vara bra med folk ????


    Haha men alltså, du skriver i slutet att du alltid är trevlig men i din text ovanför det skriver du "jag brukar svara" och så något som inte alls är trevligt.

    Jobbar själv i butik och din attityd är ju verkligen bitter och så jäkla tråkig! Blir alltid så nere av kollegor som du, det drar ner hela stämningen även om ni inte fattar det själva. Visst kan man fnissa åt vissa kunder ibland i efterhand men så som du skriver... herregud säger jag bara.
  • Anonym (K)
    Anonym (Coop) skrev 2017-09-01 21:26:08 följande:

    Det är ett rätt stort problem rätt allmänt då fysiska butiker inte kan konkurrera med nätbutiker. Nätbutikerna behöver inte hålla med lika mycket personal, stor lokal, snygg/lockande inredning osv utan kan nöja sig med att ett lager och några få som tar emot beställningar, paketerar och skickar. Det här är ett av de största problemen som jag som numera är marknadsföringsinriktad ekonom måste tampas med.


    Ja men det kan man ju inte klandra kunden för... samhället förändras, så är det bara.
  • Anonym (K)
    Anonym (Abc) skrev 2017-09-01 22:25:59 följande:

    Ditt svar säger allt. Folk är alltså korkade och fattar inte det självklara. Personal som hjälper dig i en fysisk butik där du kan prova produkter och få hjälp av kunnig personal kostar pengar, därav högre kostnader och högre pris. Nätbutiker har inget av detta = lägre pris. Om alla bara kommer in och provar och sen handlar på nätet kommer inga fysiska butiker finnas kvar. Det är en utveckling som pågår.


    Ja, håller med. Det är inte okej att kunder utnyttjar den servicen och sen ändå typ skiter i den. Jag handlar ofta på nätet pga låg budget men skulle aldrig komma på tanken att slösa personals tid och sen bara gå därifrån. Det är rent hyfs enligt mig.
  • Anonym (K)
    Anonym (123) skrev 2017-09-01 22:52:48 följande:

    Detta håller jag med om. Och påstod aldrig att det var ok heller för den delen.

    Min tanke var att man jämför själv, inte slösar personalens tid.


    Vet inte om du citerade fel men jag har aldrig ifrågasatt ditt påstående... läste igenom dina inlägg och håller med dig. Jag tror att vi tänker på olika scenarier :)
  • Anonym (K)
    Anonym (ICAKvantum) skrev 2017-10-17 21:55:05 följande:

    Tror verkligen endast det är ett fåtal högutbildade som hänger på FL. Många som ljuger i anonyma diskussioner om att de tjänar 5-600 000 till 1 mille om året och påstår sig vara både det ena och det andra, fildoktorer, civilingenjörer, IT-tekniker m.m.. Samtidigt uttrycker de sig på ett banalt sätt med särskrivning, stavfel osv som inte direkt vittnar om högutbildade skribenter. Har sett folk skriva icke-anonymt i sådana trådar för att i andra trådar skriva att de är sjukskrivna för någon diagnos, sjukdom eller krämpa. Finns många som försöker hävda sig anonymt här, men ibland gör vissa misstaget att skriva under sitt riktiga nick och då blir de avslöjade när de säger något annat i andra trådar.

    Om de har så mycket ledighet, när fan jobbar de då? Jag finner mig ändå inte i att bli kallad "simpel butikskassörska" och personer som ser mig på det viset bör inte gå och handla överhuvudtaget om de tycker att vi är så lågt stående, som försöker vara trevliga dagarna i ända och betjäna våra kunder. Sådana högdragna människor kan ju gå på dyra restauranger istället, vilket de säkert har råd med.


    Men varför skulle de ljuga som helt anonyma? Känns otroligt märkligt.

    Min sambo får ut 50.000 i månaden (själv får jag ut ynka 22.000 i månaden) och han skriver som en kratta. Ibland fnissar jag åt hans stavfel när vi chattar på dagarna. Med andra ord kan du inte säga att stavfel osv har med lön att göra (även om det vore en fördel för mig som jobbar med språk).
  • Anonym (K)
    Anonym (ICAKvantum) skrev 2017-10-17 22:42:32 följande:

    Folk som inte kan stava eller särkriver borde inte få ha högavlönade jobb, då de iom detta kan utgöra en säkerhetsrisk. Men tror alldeles säkert att det förekommer. Arbetsgivare idag ställer på tok för låga krav.


    Haha, det beror ju helt på vad man jobbar med. Ärligt talat, du jobbar i kassan på Ica. Du kan inte riktigt veta hur det är att jobba som chef som min sambo t ex. Därför blir det konstigt när du uttalar dig om något du inte har en aning om.
  • Anonym (K)
    Anonym (ICAKvantum) skrev 2017-10-22 09:42:19 följande:

    Du ljuger, och du vet om det själv också, det är därför du måste försvara dig. Finns för fan nästan ingen här på FL som talar sanning.


    Herregud. Nej jag ljuger inte. Varför skulle jag ljuga som anonym på en sketen sida som fl?

    Seriöst, ta tag i din självkänsla. Det är inte normalt att anta att alla ljuger som har det bra...
Svar på tråden Ni som jobbar i butik. Vad stör ni er på när det gäller kunder?