Inlägg från: Anonym (.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (.)

    Familjehem som inte tar imot syskon

    Anonym (hm) skrev 2017-09-03 22:25:26 följande:
    Man får faktiskt inte särskilt bra betalt av att vara familjehem. De flesta som är familjehem gör det för att de vill hjälpa. I det här fallet tror jag att det handlar om att familjehemmet känner att de inte kan ta emot ytterligare ett barn. Det kan dels handla om platsbrist, men framför allt handlar det nog om att det är svårare att ta hand om flera barn och att man inte tycker att man räcker till, och kanske i det här fallet känner att man hellre fokuserar på att ett barn får det bra och all den hjälp det barnet behöver, än att man tar in två barn och kanske inte hinner med allt som behövs.

    Fast som jag förstår det bodde två syskon där sedan "skickade de iväg" ena barnet. Och nu tar de emot ett annat barn. 


    I vissa fall kan de faktiskt få väldigt bra betalt, jag är med i ett forum på facebook där de ofta skriver om ersättningen.

  • Anonym (.)
    Anonym (Japp) skrev 2017-09-04 07:06:26 följande:

    Jag tror på denna förklaringen. Fast de har inte sagt nåt till TS. Att systern först fick bo i samma hem tyder på att de försökte, men att det inte funkade att ha syskonen tillsammans.

    Man försöker placera syskon ihop så långt det går.


    Eller så bodde systern bara där medan de hittade ett annat familjehem till henne. Det behöver inte ha varit ett försök.
  • Anonym (.)
    Anonym (s) skrev 2017-09-04 22:50:00 följande:

    Jag vill inte ta upp det med dom, då skulle jag ha gjort det när dom sa det. nu har 5 åringen varit här flera gånger och ska flytta in nästa vecka. Jag tycker bara det är konstigt och irriterande när min syster fick flytta och jag kommer tycka det oavsett hur dom tänker men jag försöker förstå dom. Det enda dom vill säga om varför min syster flytta till ett annat familjehem är att det är bättre för henne att bo där, att dom kan ge henne vad hon behöver, dom vill bara få det att låta positivt även om det inte är det men det har jag acceptera för jag kan inte förändra det, dom bestämmer ju vilka som får bo med dom.


    Men fråga socialsekreteraren om ni inte kan byta familjehem till ett där ni kan få bo ihop.
  • Anonym (.)

    Ts vill inte flytta hem och det är knappast soc eller familjehemmets fel. Det är väl tur att det finns de som öppnar sina hem till andra barn. Sedan kan jag förstå att föräldrar som fått sina barn omhändertagna vill rikta sin frustration någonstans. 

  • Anonym (.)
    Magdalena31 skrev 2017-09-14 20:05:55 följande:

    Att äntligen soc bryr inte om dig eller din syster. Allt handlar om makt och pengar. I alla fall någon tidigare har skrivit att familjehem får dåligt betalt, tyvärr det stämmer inte. 3000 kr för en dag per en barn och ni räkna själv hur mycket pengar de får per månad. Tyvärr barn för familjenhem Guld groda.


    Tvärt om. soc finns till, bland annat, för ts och hennes syster. klart de bryr sig.
Svar på tråden Familjehem som inte tar imot syskon