• Frallanz

    Vi som planerar graviditet hösten/ vintern 2017

    Hejsan!

    Tog ut min p-stav förra veckan och fick idag tillbaka min mens. Hade helt glömt hur hemsk mensvärk jag brukar få haha.

    Har en son på 2 som kom till på första försöket, så dags för syskon och hoppas min äl kommer som den ska, prickar vi denna månad så blir det samma månad som vi prickade in sonen :D

    Spännande!

  • Frallanz
    Elliott94 skrev 2017-09-06 18:09:14 följande:
    Åh håller tummarna för dig!

    Dottern blev också till på första försöket runt 6-10sep 2015 hon är född 1juni 2016. Trodde de skulle gå snabbt denna gången med. Men 3månader och ingen mens. Testar lite olika tillskott och fick hem munkpeppar idag som jag bara läst bra om. Kommer inte mensen inom 2månader så ska jah ringa min bm tänkte jag. Men de hoppas jag att jag slipper och att munkpeppar kan hjälpa mig på traven att skaffa syskon till lillfisen här hemma :)
    Tack ska du ha! Bara hoppas att min äl kommer om 10-12 dagar som den brukade förut :p men är väl bara att gosa på med mannen så kommer det väl när det är dags :)

    Mysigt! Min som kom till runt 12 september -14 och föddes 20 juni -15 :)
  • Frallanz
    Lisa1986 skrev 2017-09-11 12:05:04 följande:

    Hej,

    Är också ny på FL.

    Jag och min sambo har nyligen bestämt oss för att ta det stora steget. Jag slutade med p-piller tidigare i somras och har haft två regelbundna menscyklar på 29 dagar. Så när jag var 5 dagar sen i förra veckan trodde jag att nu är det klart! Så var det inte, ytterligare 4 dagar senare så kom mensen.

    Innan så har tanken varit "blir det så blir det", nu vill man plötsligt inget hellre än att bli gravid!

    Funderade på om man ska börja med ägglossningstester eftersom det nu verkade bli oregelbundet. Men efter att ha läst lite här på forumet verkar det mest bli ett stressmoment. Så jag tror jag avvaktar lite med det.


    Jag är inte kunnig på äl tester osv då min son kom till på första försöket, men två av mina vänner fick kämpa i 4 respektive 5 år innan dem fick plus på stickan, inget fel på varken dem eller deras sambon - dem båda provade allt möjligt, äl tester, temp, osvosv. När dem "gav upp" och sa att "händer det så händer det" så plussade dem båda nästkommande äl :) så jah tror att sånt där kan stressar mer än vad man tror. Vi är inne på första försöket efter uttag av p-stav till att få till ett syskon; vi kör int heller med nå speciellt, mer än att "det händer när det händer" :) men klart att man kan hålla koll på sin äl, inget fel med det alls. Men som sagt, tror det kan ställa till det mkt genom att bli alldeles för inställd på att bli gravid. Lycka till!
Svar på tråden Vi som planerar graviditet hösten/ vintern 2017