• sussjohansson

    Vi som planerar graviditet hösten/ vintern 2017

    Vi ska nog också försöka lite till höstan. "Blir det så blir det" säger vi, men jag längtar ihjäl mig! Tog ut min spiral för snart tre veckor sedan och väntar ivrigt på att mensen ska kicka igång så jag kan "lära känna" min kropp igen med ÄL osv. =D

  • sussjohansson
    Elliott94 skrev 2017-09-06 18:09:14 följande:
    Åh håller tummarna för dig!

    Dottern blev också till på första försöket runt 6-10sep 2015 hon är född 1juni 2016. Trodde de skulle gå snabbt denna gången med. Men 3månader och ingen mens. Testar lite olika tillskott och fick hem munkpeppar idag som jag bara läst bra om. Kommer inte mensen inom 2månader så ska jah ringa min bm tänkte jag. Men de hoppas jag att jag slipper och att munkpeppar kan hjälpa mig på traven att skaffa syskon till lillfisen här hemma :)
    Vad gör munkpeppar? :D
  • sussjohansson
    Semlan23 skrev 2017-09-07 20:10:36 följande:
    Tack snälla :) Sambon tycker att vi ska rycka ut spiralen med en gång haha.. Han har ett barn sen innan som bor hos oss större delen av tiden. Så det är inte helt främmande för oss, även om det nu blir mitt första. Lite så jag känner, som du säger, om vi ändå tänkt inom någon/några månader.. då är det kanske lika bra att få spiralen urplockad så snart det går :)

    Tack vad gullig du är :) Känns redan tryggare när man läser om så många som är i samma sits :)
    Välkommen! :)

    Jag tog som tidigare skrivit ut spiralen för tre veckor sedan och har ännu inte fått igång mensen. Såg idag på ett UL att det inte riktigt är på gång ännu heller. Så det kan ju vara en väntetid innan ni kan börja försöka ändå =)
  • sussjohansson

    Jag har alltid sagt att jag vill ha minst två barn. Nu har jag ett barn, med en annan än den man jag lever med. Han i sin tur har två barn sedan tidigare. Så helt plötsligt har vi tre barn hemma varannan vecka, ett på heltid. Även om jag fick tre barn istället för två så känner jag verkligen att jag vill ha ett till! Dels för att mitt barn ska få ett syskon om något skulle hända med familjekonstellationen som den ser ut idag. Jag vill inte att mitt barn ska behöva vara själv när h*n blir äldre osvosv.

    Men trots min fruktansvärda barnlängtan så velar jag på som aldrig förr! Ena dagen är bebis, barn och allt som hör till - det enda jag tänker på. Medan andra dagen så känner jag lite panik över att vi hade oskyddat sex dagen innan och det faktiskt kan ta sig... Tänker på att vi behöver ett större hus, stabilare ekonomi, hur ska framtidens farmor+farfar och mormor ta in ett till barn? Ja... Det finns SÅ mycket att fundera på. 

    Men jag brukar tänka så här - om det tar sig och det blir en bebis, ett liv och en till familjemedlem - då kommer vi att anpassa oss därefter. Då har man liksom inget val och sömnlösa nätter, stressiga lämningar på skola/förskola osv osv. är ett faktum :) 

    Man vet aldrig hur det kommer bli, men det mesta löser sig. Det var bara det jag ville ha sagt. Ett barn är något magiskt och jag kan inte längta mer efter att få älska någon så mycket igen. <3 

Svar på tråden Vi som planerar graviditet hösten/ vintern 2017