Inlägg från: Anonym (onlycrap) |Visa alla inlägg
  • Anonym (onlycrap)

    En typ av tjej att ligga med, en annn att gifta sig med?

    Anonym (Holycrap) skrev 2017-09-10 11:15:17 följande:

    Och nu är vi tillbaka i hora/madonna-resonemanget - så omtyckt i alla patriarkala samhällsstrukturer i alla tider. 
    Jag vill ha en diskussion och samhällsdebatt om det fina i att som kvinna ha en toyboy att öva sig på, men sedan gifta sig med en man som fram till äktenskapet levt i celibat.


    Det är nog vanligare än du tror, förutom att kvinnan knappast har bara en toyboy och kommer att trivas i längden i sitt äktenskap.
  • Anonym (onlycrap)
    fornminne skrev 2017-09-10 19:33:12 följande:

    TS, även om de flesta - oavsett kön - ställer högre krav på en äktenskapspartner än på ett ligg, sitter inte de flesta män och väljer (eller väljer bort) en viss "typ" av kvinnor baserat på tidigare sexuell erfarenhet mm.

    Vissa män på Internet vill gärna få kvinnor att tro det, men det stämmer bara för ett litet antal män. De flesta har inte den valmöjligheten. De får hålla till godo med de kvinnor som finns eller förbli singlar. Detsamma gäller kvinnorna förstås, men kvinnor har ofta råd att vara kräsnare pga växande mansöverskott, preferenser och annat.

    Det är möjligt att de flesta män _föredrar_ en kvinna som inte har legat med halva stan. Men eftersom de flesta kvinnor ändå inte har gjort det, och eftersom de flesta män hellre är ihop med en "lösaktig" kvinna än förblir singlar, så spelar det där ingen större roll i slutändan.

    Hora/madonna-synen har ingen makt i vårt samhälle om man inte ger den makt. Män med denna syn vill ju både ha kakan och äta upp den, men det går per definition inte att få i en och samma kvinna. Tidigare generationer män har löst detta "dilemma" genom att gifta sig med madonnor och ha andra kvinnor ("horor") vid sidan om. En del hade älskarinnor och andra gick till prostituerade. På så sätt har de fått det bästa av två världar så att säga, utifrån deras perspektiv.

    Men det där fungerar ju inte lika bra i ett modernt, relativt jämställt samhälle som Sverige. Dels finns det inte så många "madonnor" kvar, i betydelsen "kyska" kvinnor som håller på sig. Även om inte alla "ligger runt" heller, är det idag inte ovanligt att kvinnor har haft lika många sexpartners som män eller fler. Dels accepterar de flesta kvinnor inte otrohet i ett förhållande, eller ser genom fingrarna på att mannen har andra vid sidan om medan hon själv inte får ha det. Utan antingen skiljer hon sig eller börjar själv träffa andra, eller både och.

    I ett samhälle där kvinnor inte längre är beroende av män som försörjare, har vi fått en jämnare maktbalans också på andra områden. Män kan inte längre göra som de vill utan att det får konsekvenser.


    Så vad du säger är att mäns enda egentliga lösning för att få stopp på det här är att ta ifrån kvinnor många av deras sociala rättigheter?
  • Anonym (onlycrap)
    Anonym (Mr Prefect) skrev 2017-09-13 09:45:33 följande:
    Jag är så lycklig (med min stadsjeep) att jag ligger med horor!
    Horor, som du nu väljer att kalla sexarbetare som råkar vara kvinnor, är inte några underliga aliens som man kan avhumanisera som du försöker med, utan helt vanliga kvinnor, precis som männen som köper sex är helt vanliga män oftast.

    Du kopplar ihop helt osammanhängande saker när du försöker koppla lycka till sex.

    Att man har sex är inget bevis på att man är olycklig, ofta kan det vara tvärtom, men det behöver inte vara det.
  • Anonym (onlycrap)
    Anonym (Mystify me) skrev 2017-09-14 05:26:26 följande:
    På vilket sätt är det mer humant att byta ord på ett yrke?
    Inget vad jag kan se.
Svar på tråden En typ av tjej att ligga med, en annn att gifta sig med?