Inlägg från: Anonym (Maja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Maja)

    När får man föra liv i lght?

    Enligt reglerna är det antagligen okej, men om man tänker på hur folk normalt lever och hur mycket det kan låta när grannen dammsuger så är det för tidigt. Många vill sova vid den tiden och det är svårt att göra det till dammsugarljud. Jag tycker att det är helt okej att föra liv vid den tiden om man inte har möjlighet att göra det vid någon annan tid, men om det går så är det sjysstast att vänta till tiosnåret eller så.

  • Anonym (Maja)
    Anonym (lyhört?) skrev 2017-09-10 11:56:49 följande:
    Alltså är det inte så att om man bor i en nybyggd lägenhet så hörs det väl inte när man dammsuger? Det finns ju tvättmaskiner och torktumlare i de flesta nya lägenheterna så jag antar att det inte är så lyhört? 

    Vad får dig att tro att TS hus är nybyggt? Dammsugning hörs rätt väl igenom golv/tak i vanliga miljonprogramsbyggen. Det är inte dammsugarens motor man främst hör, utan skrapar och dunsar från munstycket.
  • Anonym (Maja)
    Anonym (Filli) skrev 2017-09-10 13:53:20 följande:
    Ja som en rejäl hårdrockskonsert med högtalarna tryckta mot din sovrumsvägg kanske? Inom tidsspannet givetvis. Eller spela squash mot samma vägg, det är nog bättre så det inte stör någon annan. I det fallet att du bor bredvid. Det finns alltid sätt att ge igen på. Jo, jag kanske ska det serru. Jag vill inte bo på annat vis för tillfället. Behändigt och bra, hyfsat billigt.  Nej, jag ska inte flytta inom överskådlig tid.

    Din plan förutsätter att man bor i ett tvåfamiljshus i skogen, annars kommer många oskyldiga att drabbas av din hämnd - förmodligen betydligt fler än de som ens hörde TS dammsugning till att börja med. Jag tycker att TS granne hade en mycket bättre taktik.
  • Anonym (Maja)
    Anonym (lyhört?) skrev 2017-09-10 12:17:26 följande:
    Ja men jag undrar rent generellt! Jag förstår att det är lyhört i de gamla lägenheterna lol

    Min poäng var att flerfamiljshus generellt är rätt gamla, men det gick visst inte riktigt fram. Det blir liksom meningslöst att diskutera vilken ljuddämpad lyx man lever i om man bor i ett nybygge när de flesta flerfamiljshusen är byggda runt 1970 och somliga långt tidigare än så.
  • Anonym (Maja)
    Anonym (Efter klockan 22.) skrev 2017-09-10 21:10:50 följande:
    Efter klockan 22 ska det vara lugnt vardagar.

    Räknas åtta på morgonen som före eller efter 22?
  • Anonym (Maja)
    Anonym (Efter klockan 22.) skrev 2017-09-10 21:35:11 följande:
    Vill minnas att jag läst detta i någon bok om vett och etikett för längesedan. Spontant känns det som man kan "föra liv" mellan klockan 08-22. Som privatperson i lägenhet. Så att klaga på dammsugning redan klockan 20 godkänner jag inte.

    Kolla igen hur dags denna tråden startades!
Svar på tråden När får man föra liv i lght?