• AndreaBD

    Min man blir arg av mina känslor.

    SinkSink skrev 2017-09-11 10:10:03 följande:
    För att jag älskar honom. Jag vill att han ska älska mig tillbaka såsom jag älskar honom och han säger att han gör det. Ofta berättar han att jag är hela hans liv. Problemet är bara att när jag behöver honom som mest så behandlar han mig dåligt. Eller, jag vet inte längre om det är dåligt eller inte, jag driver honom dit menar han. Det är jag som gör att han skriker på mig och säger fula saker för att han blir så frustrerad av att jag är som jag är med mina känslor.
    Men snälla du! Han behandlar dig helt förskräckligt. Så behandlar man inte en människa som man älskar. Han bara utnyttjar dig, använder dig som slagpåse för din dåliga humör - som inte du har ett dugg att göra med. Det har inte med dig att göra. Lämna honom genast, så har du chans att träffa någon som behandlar dig bättre.

    Gör något åt det, stanna inte bara kvar och låt honom göra så! Det är du som sätter ribban. Han behandlar dig så för att du inte säger ifrån. Det är fortfarande inte okej förstås, de flesta människor skulle inte göra så, bara för att de kan. Men han gör så för att han kan. Och du förtjänar definitivt en man med bättre personlighet. Säg inte att du älskar honom, inse att han är en usel människa, då kan du inte älska honom. Du kan få någon bättre.
  • AndreaBD
    Alexi skrev 2017-09-11 10:38:42 följande:

    Klart att han har eller borde ha en diagnos om han beter sig så där. Läs på om tex npf-diagnoser. Eller psykopat.


    Dumheter! Gå inte och påstå att man beter sig så om man har en npf-diagnos, det skulle inte vara en ursäkt överhuvudtaget. Alla skitstövlar har inte nån diagnos och alla som har en diagnos är inte skitstövlar.
  • AndreaBD
    Anonym (Sammahär) skrev 2017-09-11 11:17:30 följande:
    Jag förstår hur ts känner, jag är man och har det ungefär på samma sätt som ts. Jag blir också kallad för det ena än det andra. Allt som händer är mitt fel och jag mår också i perioder väldigt dåligt. Men jag liksom ts älskar henne över allt annat och vill inget hellre än att hon ska älska mig tillbaka. Man är väl korkad men så är det bara för mig iaf. När jag läser om dig ts så förstår jag hur du mår och samtidigt hur dåligt våra respektive behandlar oss. Det kanske är så att jag iaf är så nedtryckt att jag inte förstår mitt eget bästa. Men om vi skulle skiljas så vore det det värsta som kunde hända. Ja jag vet att jag verkar helt dum i huvet men så känns det.
    Du borde förstås också ta dig ur den situationen. Jo, jag förstår också hur sånt händer, jag har också varit i ganska dåliga relationer när jag var ung, men ju äldre jag blev, desto bättre lärde jag mig att undvika destruktiva relationer. Det du kallar för kärlek är egentligen inte det. Det är nån slags kick man får av allt drama, men kärlek är det inte. Framför allt på dig låter det som om du är beroende av den kicken.

    Jag kan bara rekommendera boken "kvinnor som älskar för mycket"  av Robin Norwood, även för TS. Det funkar lika bra för män. Den boken har verkligen hjälpt mig att inse vad (eller vilka män) som är dåligt för mig och att undvika dem.
  • AndreaBD
    Anonym (Bibbi) skrev 2017-09-11 13:10:57 följande:
    Det GÅR att få det där förhållandet du beskriver i första stycket. Jag har också en "orealistisk" syn på förhållanden men saken är den att min man också har det! Då är det plötsligt möjligt.

    Efter över 15 års förhållande har han struntat i mina känslor.... ingen gång. Klart vi kan vara osams och sura men respekten finns där ändå och det fulaste vi säger till varandra är nog "tyst, jag orkar inte höra nu".

    Din man har fått dig att känna skam inför dina känslor, det är FEL och jag blir ledsen då du inte verkar se allvaret då ni också har barn.
    Precis! Min man har heller aldrig struntat i mina känslor eller sagt något elakt. Men om man har en sån man som beter sig så här, så får man helt enkelt ta steget och göra slut. Det går inte att ändra på såna. Han säger ju ganska tydligt att han skiter i hennes känslor. Det är ingen vits att gå till en psykolog med honom, han vill ju inte ändra på sig.
  • AndreaBD
    SinkSink skrev 2017-09-11 12:51:51 följande:

    Jag har en känsla av att jag inte begär för mycket men samtidigt kan jag undra om det kanske är jag som har en alltför drömmande bild av relationer och kärlek. Jag har alltid önskat mig en partner där vi tillsammans är ett. Där vi står för vad vi säger, prioriterar familjen och varandra, är kärleksfulla, ömma, visar både i ord och handling att vi bryr oss. Och framför allt att motgångar ska hanteras tillsammans och där vi har varandras bästa intresse i åtanke. Att man tar hand om varandra till fullo.


    Nej, du har ingen orealistisk bild av relation eller kärlek. Jag har en sån relation, men jag har inte alltid haft det. Jag har gjort slut med några, och efter skilsmässan från senaste ex-partnern tog jag tid på mig för att hitta rätt (tre år). Jag har dejtat många då och har kollat noga om personen visar några tecken på brist på respekt, brist på empati och liknande. I såna fall har jag brutit kontakten helt och med en gång. Inga andra chanser. Det är dumt att ge folk en andra chans. Det är ingen slump om en person är respektlös, dvs. de kommer att vara det i fortsättningen också.
  • AndreaBD
    Anonym (Jag också) skrev 2017-09-12 08:37:21 följande:

    Hej TS,

    det var nästan kusligt att läsa din tråd, det hade kunnat vara jag som startade den, men jag tror du har det snäppet värre än jag. Vi har dock precis samma drömska syn på kärlek och precis som du känner jag ständigt den där känslan av att jag vill bli älskad och kramad. Min man blir också arg och konstig när jag är ledsen och jag går på starka antidepressiva till stor del för att stänga av känslorna och få det lugnare hemma... Jag är också en i grunden glad person.

    Han säger precis som din att jag är psykiskt sjuk men det är inte sant.

    Vi har just köpt hus, fått tillsvidarejobb och allt har liksom "fallit på plats" efter många år av fattigdom och arbetslöshet. Om vi skilde oss skulle jag få bo i en liten lägenhet i ett höghusområde och bli fullständigt isolerad, för jag har väldigt svårt att få vänner.

    Innan jag somnade igår tänkte jag på att vi blir gamla i min släkt medan de dör i 60-årsåldern. Jag skäms, men jag tänkte, att när jag blir gammal ska jag hitta någon som älskar mig på riktigt, och få uppleva det igen i mitt liv. Någon som, när jag säger något fint till honom, t ex att han är snygg i sina badbyxor, inte tittar föraktfullt på mig uppifrån och ner. Jag hoppas du också får uppleva kärlek på riktigt en dag TS, för du låter som en väldigt fin person som någon borde vara rädd om.


    Vänta inte tills du är gammal! Det är inte värt det. Och man behöver inte bli fattig om man skiljer sig. Jag trodde också det, eftersom pengarna bara precis räckte när vi var ihop, men det ordnade sig snabbt. Jag kunde t.o.m. ha huset kvar. Min personliga bankman la om lånen, dvs. jag fick köpa ut exet, fick ta lite mera lån då, men betalade bara ränta, inte amortering, i några år. Och jag hyrde ut ett rum. Jag hade inte bil heller, men det gick runt helt okej. Efter tre år träffade jag precis rätt man och flyttade ihop med honom och har mycket bättre ekonomi numera.
  • AndreaBD
    SinkSink skrev 2017-09-14 01:06:24 följande:
    Jag kan för stunden ibland se hur elak han är och bli arg och få styrka av det att gå men sedan går det lite tid på dagen och jag får panik, över att förlora honom och hur det då ska gå med mig. Då känner jag mig plötsligt som allt det dumma han kallar mig. Och så tänker jag att han säkert inte menar det och vill helst tro det är så. Och jag vågar inget annat än lugna situationen för att inte bli ensam. Jag är jätterädd för ensamheten.
    Det blir så om man är kvar i en sån situation länge. Man uppfattar den till slut som normal. Men den är inte det och den bryter ned dig mer och mer och det blir ännu svårare att ta sig ur. Och också rädslan för att vara ensam tilltar. Och ju äldre man blir, desto svårare blir det att hitta någon ny.

    Så, det smartaste vore ju att lämna honom så snart du bara kan. Visst, det kan vara lite otäck i början att vara ensam, men du kommer ju att ha barnen varannan vecka i alla fall. Och man kan komma över en sån tillfällig ensamhet ganska bra om man söker sig till ställen (på nätet också) där det finns andra i samma situation. Dejting-sidor och liknande. Man måste ju inte ha en ny relation, man kan alltid börja med att vara vänner. Att chatta och skriva med nya människor hjälper. TV eller musik i bakgrunden hjälper också. Du borde våga, du kan få ett mycket bättre liv.
  • AndreaBD
    SinkSink skrev 2017-09-14 00:52:11 följande:
    Tack för din input.
    Mina dippar handlar inte om att jag vill diskutera vad han gjorde för två år sedan. Det handlar inte heller om att jag vill klanka ner på honom eller dra upp detaljer om vad som hände samt vilken dålig människa han är som var benägen till det han gjorde. Men det är klart att det är svårt för dig att veta som inte vet vad som försiggår i mitt huvud. Visst håller jag med dig om att man får det man accepterar och det är väl lite därför som jag börjat reflektera över min tillvaro och framför allt den tillvaron jag skapar för mina barn. Jag har hittills "accepterat" det som varit för att vi trots allt har en historia tillsammans, gemensamma barn och han verkade genuin när han till en början sa att han skulle göra allt för att vi skulle jobba oss igenom det.

    Mina dippar handlar till skillnad från ovan om att jag rätt ofta känner mig ensam. Detta för att min man spenderar större delen av sin tid med sin dator. Han ser sällan mig såsom jag ser honom. Jag tänker på honom och våra barn i allt som jag gör för att jag agerar efter att vi är en familj. Medan han fokuserar på sina behov och sina intressen. Jag sköter allt det praktiska och går smått in i väggen var och varannan vecka för att jag blir utmattad.
    Framför allt handlar mina dippar om att alla de ord och löften han gav mig betyder mindre och mindre för varje dag. För varje löfte han gett har han agerat annorlunda. För varje ord han sagt har han visat att han egentligen tyckt annat. Och därmed har tilliten sjunkit. Det är svårt att till slut tro ord som man vet att 90% av fallen har de inte efterföljts.

    "Du kan prata med mig" (Nej inte om det som hände för 2 år sedan utan att jag önskar mer tid, känner mig osedd, skulle vilja skapa mer spänning, ha avlastning, hjälp, umgänge med varandra osv osv, eller bara en dålig dag där man känner sig nere och lite ofin och behöver en kram eller komplimang) men sedan när man försöker så blir man kallad för många fula ord och att man är jobbig som ska prata känslor för det är så otroligt onödigt. Man behöver inte tänka, tycka eller känna så mycket utan "bara vara" vad det nu innebär.

    Visst är jag en känslosam person men inte dramatisk. Passionerad är jag och jag känner många känslor men det gör ju att jag är kapabel till att ge honom den uppvaktning, uppmärksamhet, kärlek, empati, omsorg, omtanke, värme osv som han uppskattar. Utan mina känslor skulle ju inte de bitarna heller funnits.
    Om du tittar på det här som du själv har sagt:

    - du känner dig ensam (varför är du då så rädd för att vara ensam om du lämnar honom. Du är ju redan ensam?)

    - Han tänker bara på sig själv, inte på dig och inte på barnen, bidrar inte med något.  Du kan bara få det bättre om du separerar. Du slipper hans dåliga humör och får göra som du vill. Och han blir antigen tvungen att ta hand om barnen på varannan vecka, eller om han inte vill det så måste han betala underhåll! Och ändå ta barnen varannan helg.

    - Han lovar saker, bara för att du ska sluta tjata. Han har inte ens avsikt att göra det. Han köper sig bara lite tid med det, för att han hoppas att du sköter allt i några år till, kanske tills barnen är vuxna, så att han har ett bekvämt liv. Han utnyttjar dig helt ogenerat. Han gör sig inte ens besväret att dölja det, vilket tyder på att han tror att du är korkad (i hans syn, jag säger inte att du är). Risken är också att han ersätter dig med någon yngre sedan.

    - Och när du ändå försöker ändra på något kallar han dig för fula ord. Vilket visar att det inte är någon idé. Det är inte bara att han har lite svårt att ändra på något, utan han har helt och hållet bestämt sig att det inte ska ändras. Det passar honom så bra som det är nu. Han kommer inte att ändra på något, det har han tydligt visat. Du kommer att ångra dig om du inte lämnar honom.
  • AndreaBD

    Alla säger ju att det INTE är du. Det är han som är knäpp och du behöver komma därifrån. Vänta inte, det finns inget att hämta i den relationen.

Svar på tråden Min man blir arg av mina känslor.