• Anonym (123)

    Nu ska kvinnor som behållt barnet mot pappans vilja tjäna ännu mer pengar på mannen

    Jag tycker att det är fel, men inte för att det skulle vara kvinnans ansvar! Efter den senaste höjningn är underhållsstödet i överkant redan, boföräldern har väl lite ansvar också?

    Beslutet andas en unken kvinnosyn som går ut på att kvinnor är svaga och måste ha hjälp från män.

    Typiskt de rödgröna, och inget jag tycker är bra!

  • Anonym (123)
    Anonym (plupp) skrev 2017-09-11 18:34:22 följande:
    Det handlar om typisk socialistisk fördelningspolitik. Att jämna ut skillnader i levnadsstandard mellan fattiga och rika. Makes sense om man tänker på att barn till ensamstående är den fattigaste gruppen barn. Är man missnöjd med sån politik så är man fri att rösta på nåt annat.
    Vilka kategorier var med i jämförelsen om barn till ensamstående var fattigast? Det kan inte ha varit speciellt många kategorier med, om du frågar mig.

    Det är mycket stora skillnader mellan barn till arbetslösa vs heltidsarbetande, högutbildade vs lågutbildade, fullt friska vs sjuka osv, och jag har svårt att tro att barn till ensamstående kvalar in på jumboplacering om man tar med alla dessa i studien.

    Själv är jag upp över öronen trött på stigmatiseringen av ensamstående. Den sitter otroligt djupt och jag märker av den ganska ofta. Det är supertrist.
  • Anonym (123)
    Anonym (plupp) skrev 2017-09-11 19:25:25 följande:

    Det säger sig självt att barn till ensamstående riskerar fattigdom. För det första är det dyra att leva ensam jänfört med sambo. För det andra är det svårare att satsa på karriären som ensamstående på grund av tidsbrist, trötthet och otillräcklig barnomsorg.

    Googla på barnfattigdom och du ser.


    Nej, det säger sig verkligen inte själv. Det är helt andra saker som utgör riskfaktorer för barnfattigdom. Arbetslöshet och låg utbildningsnivå, till exempel.

    Satsa på karriären gör man innan man får barn, om man är intelligent. Jag är ledsen att säga det, men ditt inlägg andas ganska mycket offermentalitet mot kvinnorna. Precis det som jag är trött på.
  • Anonym (123)
    Anonym (plupp) skrev 2017-09-11 22:32:43 följande:
    Jag säger inget annat än berättar fakta. Det är så det ser ut.

    Och vad hjälper det att säga att man gör karriär innan man skaffar barn om man är smart. Det hjälper ju knappast dem som inte gjort det. Dessutom är alla inte intelligenta. Ja, man kan tycka att de får skylla sig själv men det förändrar ju inte faktum att de är fattiga.
    Anonym (plupp) skrev 2017-09-11 22:35:01 följande:
    Och ditt inlägg andas skuldbeläggning och dömande.

    Det finns individuella faktorer som påverkar om man blir fattig eller rik. Och sedan finns det samhällsfaktorer som påverkar om man blir fattig eller rik. De individbundna faktorerna är påverkbara för individen. De samhälleliga faktorerna är svårare för individen att påverka.

    Vad är du för fakta du lagt fram? Och en ännu viktigare fråga är - är det verkligen fakta du lagt fram?

    Jag vet inte varför du svara på något helt annat än det jag skrev, märker du själv att du gör det? Jag har inte sagt att folk får skylla sig själva, inget om att det inte finns individuella faktorer, inte att det inte finns samhällsfaktorer. . .

    Jag har sagt att det faktum att föräldern är ensamstående inte i sig är en riskfaktor för barnfattigdom, utan att det är andra saker som ligger bakom för de barn som hamnar där.
  • Anonym (123)
    Anonym (Lol) skrev 2017-09-11 23:15:28 följande:

    Det gör dom inte mindre fattiga eller utsatta.


    Jag förstår inte vad du menar med kommentaren överhuvudtaget. Självklart gör det inte barnen mindre utsatta. Vad ville du ha sagt med det?

    Lika självklart är det väl att vi måste hitta de verkliga orsakerna / riskfaktorerna och inte okritiskt tala om "barn till ensamstående" som en grupp i sig.
  • Anonym (123)
    EnAnonumius skrev 2017-09-12 00:49:36 följande:

    Ja boföräldern har 50% ekonomiskt ansvar för barnet.

    Man kan ju undra vad du får det i från att boföräldern inte skulle ha det?

    Enligt lagen, (bara att läsa på föräldrabalken) så skall BÅDA föräldrarna ha gemensam ekonomiskt ansvar för barnet. Och om pappan inte bor ihop med mamman, och mamman har huvudvårdnaden av barnet (boendeföräldern) så får ju pappan lägga en summa i månaden i stället på barnet rent ekonomiskt genom att ge pengarna till mamman för BARNETS kost/logi/kläder/intressen.

    Det pappan bidra med skall INTE täcka 100% av barnets utgifter, och är aldrig till för att boendeföräldern skall slippa att ta sitt ansvar, utan det är för 50% av barnets utgifter för hans del i ansvaret.

    Så om en pappa skall betala 2300kr i underhåll så skall kvinna lägga lika mycket pengar på barnet också. D.v.s 2300kr.


    Jag har fått det från att underhållet *2 + barnbidrag med råge överstiger kostnaden för ett genomsnittsbarn i Sverige och underhållets del därför utgör mer än 50%.

    Siffrorna för genomsnitt är tagna från kov.
Svar på tråden Nu ska kvinnor som behållt barnet mot pappans vilja tjäna ännu mer pengar på mannen