• Kusin Krakel

    Nu ska kvinnor som behållt barnet mot pappans vilja tjäna ännu mer pengar på mannen

    Jarita skrev 2017-09-12 02:17:51 följande:

    Kvinnor har ju på ett sätt rätt till Juridisk abort - genom att adoptera bort barnet. Då blir de inte betalningsskyldiga och slipper se barnet och ta hand om det. Vill de göra en vanlig abort kan de ju göra det istället. 

    Angående mäns rätt till juridisk abort - ska det gälla även när barnet är planerat av båda, men mannen får kalla fötter när kvinnan väl blir gravid? Ska det vara ok för mannen att först vara med och planera, sedan ändra sig och ge kvinnan ultimatum; Antingen gör du abort eller så gör jag juridisk abort! Män kan ju ändra åsikt lite då och då, speciellt när det gäller barn........


    Mannen har lika stor rätt till adoption som kvinnan. Så om det är tllräckligt med adoption ginns det ju ingen anledning att införa ett system som juridusk abort . Juridisk abort skulle man ju kunna se som en adoption till ingen medan en vanlig adoption måste inbebära att barnet adopteras bort till en annan förälder. Jag tycker att det är en rimlig utgångspunkt att barn inte bara sla kunna bli av med sina föräldrar utan att också få nya.
  • Kusin Krakel
    Tonberry1 skrev 2017-09-12 15:55:10 följande:

    Hur kan det vara att ta ansvar om man genomgår en abort? Borde man inte ha tagit ansvar innan graviditeten är ett faktum om man inte vill ha barn vilket gäller både mannen och kvinnan? (För att förtydliga så pratar jag om sex där båda parter har gett sitt medgivande) Förslagsvis med en kondom som inte påverkar kvinnans hormoner överhuvudtaget. 

    Det enda jag har problem med är att vi ska vara jämställda oavsett kön förutom i denna fråga. Då väger kvinnan åsikt högre på grund av biologiska skillnader som vi inte kan påverkar överhuvudtaget.

    Alla kan göra misstag, ingen är felfri, men det är bara kvinnan som kan bestämma om hon vill leva med konsekvenserna eller inte, mannen har inte den valfriheten.

    Så i den största frågan i livet är vi inte jämställda.


    Nej det är vi inte. Och i de flesta fall har det varit till kvinnans nackdel att vara den som blir gravid. Enligt Amnesty dör det en kvinna i minuten till följd av graviditet och förlossning. Vet inte om det fantastiska privilegiet att ha rätten att att ta beslut att INTE abortera ett foster i den egna kroppen väger upp det.
  • Kusin Krakel
    Anonym (Mella) skrev 2017-09-26 20:57:26 följande:

    Men ge dig nu. Vi har fattat vad du tycker om dessa män. Det är såna som du som ger feminism och jämställdhet dåligt rykte.


    Ger han jämställdhet dåligt rykte? Hur då? Börjar du ogilla jämställdhet efter att ha läst Gung hos kommentarer i denna tråd och vill nu hellre ha ett ojämställt samhälle?
Svar på tråden Nu ska kvinnor som behållt barnet mot pappans vilja tjäna ännu mer pengar på mannen