• Anonym (öh)

    Skolan har anmält min son

    Anonym (Son med npf) skrev 2017-09-12 11:49:53 följande:
    Men normalfungerande barn som mobbas och slåss i skolan är helt ok? Som slår andra i magen, knuffar i trappor osv. Barn med npf ska flyttas men inte de andra.

    Med bra inarbetade rutiner och med kunskap hos de vuxna så sker inte dessa explosioner hos barn med npf. Vid behov ska en resurs finnas tillgänglig. Men du är för att skapa utanförskap direkt.
    Det är inga normalfungerande barn som mobbas och slåss. De som gör så är per definition inte normalfungerande och har således också alltid problem. 
  • Anonym (öh)
    Anonym (Son med npf) skrev 2017-09-12 12:13:42 följande:
    De räknas som normalfungerande när det saknas en npf diagnos. De har inte de problem som ofta följer med Adhd mm. Sen kan de har problem hemma t ex.
    Världen kretsar inte enbart runt npf-drabbade, det finns många andra former av problem som är likvärdiga och alls icke mindre besvärliga. Snart är normalfungerande barn kanske rentav i minoritet, och nog vore det en befrielse för normalfungerande barn om de sattes i en egen skola istället för att behöva kämpa med alla problematiserade ungar och deras alla olika utspel. 
  • Anonym (öh)
    Anonym (Ledsen) skrev 2017-09-12 12:28:02 följande:
    Det är ingen som påstår att världen kretsar kring dem heller, bara att de har samma rättigheter som alla andra att bli bemötta på ett sätt de klarar av.
    Det är skolan skyldig att göra oavsett om de har diagnos eller inte, alla barn är olika och ska bli bemötta därefter.
    Men samma skyldigheter ska de ju inte ha, eller hur? För det klarar de ju inte av.

    Jag tycker att de ska ha anpassade rättigheter. Allt är inte genomförbart när det finns problem av det slaget.
Svar på tråden Skolan har anmält min son