• Kjell2

    Gravid - Han vill inte gifta sig..

    Anonym (Lana) skrev 2017-09-12 11:20:17 följande:

    Tack för svar, från "den andra sidan" så att säga..

    Ja vi har pratat om det. Han säger att det främst handlar om att han inte ser meningen i det. Han tycker det är jättejobbigt att behöva stå i centrum, få massa tal och gåvor och uppvaktning. Han hatar födelsedagar och allt sånt firande. Jag har förklarat att jag inte alls har krav eller vilja om att ha ett stort pampigt bröllop. Jag kan likväl vara hemma på tomten med våra familjer och ha knytis. Det är själva handlingen och upplevelsen jag önskar, att ha en egen dag att minnas med glädje. Han köper mitt resonemang och har sagt att vi ska gifta oss, NÅN gång. Men jag tror aldrig frågan kommer, han är liksom inte den typen.


    Fria själv, erbjud minimalt bröllop utan gäster och enbart två anonyma vitten och sen middag bara ni två.

    Avböjer han ställ då krav att då det är barn på gång att ni fixar testamente och samboavtal.


  • Kjell2
    Anonym (Lana) skrev 2017-09-12 13:01:49 följande:

    Tack för era svar, ska ta upp det med honom igen och ge mer konkreta förslag på hur man kan göra :)


    Ta inte upp det, fria! Utgå från absolut minimum, inga gäster, anonyma vittnen och middag ni två. Skulle inte förvåna mig om han sen föreslår i alla fall några få gäster.

    Skjuter han på det var hård om testamenet och samboavtal. Viktigt nu när ni får barn.


  • Kjell2
    Anonym (Lana) skrev 2017-09-12 15:10:45 följande:

    Hej,

    Jag förstår absolut vad du menar. Men det är inte alls på det viset det målas upp, eller som du tror att jag menar. Visst, mååånga tjejer har drömt om sin eventuella bröllopsdag sedan barnsben pga hur det målas upp i sagor och  filmer med romantik, kärlek osv osv. MEN, det är inte det som det egentligen handlar om. Det jag vill ha, som kanske inte framgått så tydligt, är att fira OSS, att ha en dag som är vår att minnas, att ha en riktigt rolig fest, ha folk där som vi älskar som delar den dagen med oss där vi ´verkligen FIRAR att det är vi, att vi hittat varandra och älskar varandra. Vad vi äter, har på oss eller är spelar ingen roll.
    Sen kan det kanske tolkas lite som att det inte spelar någon roll VEM man faktiskt gifter sig med, bara man får gifta sig. Så var det lite när man var barn, man såg bara själv bröllopet och att det är något man SKA göra, och det sitter väl kvar lite, den traditionen att man SKA vara gifta när man får barn etc. Men nu handlar det om att jag bara vill fira oss och skapa ett minne för både oss själva och vår familj och vänner. Sen att det skapar viss trygghet och är traditionsenligt är mer en bisak :)

    Det som jag blir irriterad på med sambon är väl det att han inte kan/vill ha en sådan dag som jag. Jag ser liksom inte felet med det eller problemet. Men men, vill man inte så vill man inte.. :)


    Skulle det vara ok för dig att ni gifter er med två anonyma vittnen och sen middag på tu man hand?


  • Kjell2
    Anonym (Lana) skrev 2017-09-12 16:41:57 följande:
    Då tycker jag du ska fria och föreslå ett diskret bröllop utan gäster och middag eller att åker bort några dagar, för att fira bara ni två.

    Blir inga stora kostnader, han slipper stå i centrul och ni blir gifta. Win-win!
  • Kjell2
    Anonym (Lana) skrev 2017-09-12 16:44:45 följande:
    Nej det är sant, det gör han inte. Men jag vet samtidigt att det blir vad man gör det till. Man kan undanbe sig tal och presenter och bara ha en kul fest med massa glädje och kärlek. Och om det är nått han gillar så är det fest! :)

    Känner lite att han nekar mig vårt livs fest och dag bara pga att han inte gillar att stå i centrum.. känns lite ego och tråkigt.
    Det går inte att ha en bröllopsfest utan att brudparet står i centrum.

    Du verkar kunna acceptera ett diskret bröllop utan fest så kör på det.


  • Kjell2
    Anonym (Lana) skrev 2017-09-13 08:44:50 följande:

    Trist att många tolkar det som att jag vill utsätta min sambo att göra något han inte vill (stå i centrum på en jättefest som kostar massa pengar). Som jag skrev innan så är det själva gesten och handlingen jag önskar få uppleva. Inget "stå på scen"-grej utan litet, familjärt och bara mysigt och fint. Att stå i centrum är det bara är ens familj och närmsta tycker inte jag är världens uppoffring. Sedan är det isf en väldigt begränsad tid (typ vid själva vigseln). Tal och presenter kan man undvika genom att göra en överraskningsgrej av det eller helt enkel undanbe sådana saker.

    Jag vill såklart att min sambo ska vilja detta och skulle ALDRIG tvinga eller ställa ultimatum. Men jag vill att han ska förstå hur glad och lycklig det skulle göra mig, att ha en sådan dag. Bara för att det är roligt och en upplevelse. Jag skulle aldrig neka min sambo något han verkligen önskar och därför vill jag att han ska förstå mig och inse vad mycket det skulle göra.


    Du kan inte ha en vigsel med familjen och sen en överraskningsfest. familjen vet. Sen hamnar brudparet alltid i centrum vid en bröllopssfest. Ni lär inte ha samma kläder som resten av gästerna och ni lär sitta tillsammans på någon form av honör. Alla kommer också vilja grattuler er på något sätt. Detta även om det inte blir presenter och tal.

    Återigen, fria själv, föreslå ett minibröllop då det faktisk är ok för dig. Han kommer troligtvis vilja bjuda in lite nära släktningar när allt fått smälta lite.

    Om han inte går med på vigsel se till att ni fixar samboavtal och testamente samt livförsäkring
  • Kjell2
    Anonym (Tyt) skrev 2017-09-13 15:31:35 följande:
    Oj, det här hade jag inte alls tänkt på! Men det är ju klart, så måste det ju naturligtvis bli eftersom den ogifte fadern behöver erkänna sitt faderskap till soc efter att barnet är fött. Stackars bebisen med anknytning och dylikt!
    Oftast löstes de smidigt och utan problem så länge faderskapet är enkelt. Pappan får ta hand om från början och sen fastsäller soc faderskap och tilldelar vårdnaden formellt.
Svar på tråden Gravid - Han vill inte gifta sig..