• C78

    Fel att vilja "slippa" bonusdotter efter FL

    Du ska ha barn med en man som tidigare har barn och vill nu stänga ute bonusbarnet (och halvsyskonet till ditt barn) för du vill ha pappan för dig själv när nya barnet kommer. Herregud hör du dig själv?? Ska han ta ledigt från jobb också i 10 dagar för att hjälpa dig? Det är en förlossning och inte en amputering så du kommer klara dig (som alla andra nyförlösta kvinnor gör). Klart pappan och mamman till bonusbarnet fick ensamtid med deras nyfödda om det var deras första barn..! Lägg ner svartsjukan och egoismen för detta går ut över ett barn (bonusbarnet). Såvida du inte vill bli den svartsjuka, elaka styvmodern som splittrar familjer. I sådana fall hoppas jag verkligen att din kille reagerar för båda barnens skull. Fortsätter du trots det med dessa barnsliga krav hoppas jag han lämnar dig.Väx upp ts! Du har valt en man som har barn sedan innan.Då exkluderar man under inga omständigheter det barnet. Och vad barnets mamma gör och inte gör hör inte hit. Det är inte hennes känslor du kör över! Mår ärligt lätt illa när jag läser ditt inlägg och hoppas du tänker till så ni kan bli en lycklig, tight familj där alla familjemedlemmar inkluderas.

  • C78
    Hitgirl skrev 2017-09-12 12:00:28 följande:

    Hmm ja pappa ska ta ledigt i 10 dagar från jobb, med eller utan bonusdottern här hemma efter FL...? Det är liksom standard? Så varför du hänger upp dig på den detaljen förstår jag inte. Googla det!


    Hade jag ingen aning om. Men då blir ju problemet än mindre för ts ! Pappan kommer att finnas där hemma den första tiden.Perfekt. Då förstår jag än mindre vad problemet är. Att ts vill ha lugn efter förlossning är självklart men pappan finns ju där och kan ta hand om sitt första barn medan ts kan stänga dörren om sig om hon vill vara i fred med den nyfödda. De är en familj nu. Att börja med att exkludera bonusbarn för att man vill ha pappans HELA uppmärksamhet på sig själv och nya barnet är aldrig nån bra början. Funkar det inte att mamman tar bonusbarnet så gör det inte. Inget att gnälla över utan bara att få det att funka.
  • C78
    Anonym (Stella) skrev 2017-09-12 12:25:34 följande:

    Och lägg inte vikt vid vad orimliga människor som C78 tycker. Tycker man inte att pappan ska vara hemma i tio dagar med en ny bebis och nyförlöst eller snittad partner då har man inte koll på vad som är rimligt eller normalt familjeliv.


    Hade ingen aning om att pappan fick sådan ledighet innan jag blev upplyst om det tidigare i tråden (och även svarade).Självklart ska pappan vara hemma och hjälpa till med den nya bebisen/ lära känna den om det går. Då har ju ts hans hjälp och en stor del av hennes problem (vara ensam i början) löser ju sig. Att vända upp o ner på bonusbarnets veckor hos pappan för att ts vill ha ensamtid med nya familjen är dock något jag tycker är helt fel och ger förmodligen stor utanförkänsla hos bonusbarnet. Därav min starka åsikt.
  • C78
    Hitgirl skrev 2017-09-12 12:28:52 följande:

    På vissa utav er låter det ju nästan som om det vore själviskt av mig att ens kräva att pappan ska kunna vara med på förlossningen... Har man barn sedan innan måste man faktiskt kunna finnas där för alla, oavsett om alla är hel eller halvsyskon. Och ibland kräver det då att ena syskonet får vara nån annanstans. Jag hade väl inte sagt mig emot om min sambo skulle ha ensamtid med bonusdottern tex. Eller, det vore kanske helt OK? Men inte OK om jag tycker han ska ha lite ensamtid med "nya" barnet också? Ganska märkliga resonemang ändå..


    Tror det kan bli svårt att förklara detta för bonusbarnet utan att göra skada.Vad ska ni säga till henne? "Du kan inte komma hit som vanligt på en tid för vi vill ha ensamtid med bebisen utan dig och det får du ta och förstå??"Svårt för ett barn att förstå. Nu handlar det inte om vad DU skulle säga om pappan vill spendera ensamtid med bonusdottern utan om vad BONUSBARNET känner om ni talar om att ni (2 vuxna varav den ena är hennes pappa) vill ha ensamtid med hennes lillasyster eller lillebror så hon kan tyvärr inte komma på ett tag. Mitt barn har varit med om det och jag kan säga dig att han mådde inte bra av det. Håller tummar att allt löser sig till det bästa för er alla!
  • C78
    mrshudson75 skrev 2017-09-12 14:47:13 följande:

    Ha ha, ni är ju inte riktigt kloka som svarat i den här tråden :)
    Ts, tycker inte alls det är konstigt att du vill vara själv med bebisen i tio dagar. Bonusdottern är ju dessutom van att vara hos sin mamma varannan vecka. Vad skulle vara konstigt med att vara hos sin egen mamma tre dagar längre än vanligt?

    Tala med hennes mamma direkt o tala om att du helst ser veckan efter förlossningen som mammavecka för bonusen, sen när hon väl kommer så kommer du bebisen o pappan att vara lite piggare o hunnit återhämta er lite. Då kommer det vara roligt för henne att komma o mysa hos pappa, dig o nya syskonet. :)
    ta inte åt dig av ovanstående kommentarer. Du känner ju vad som är bäst för er. <3


    Ts bad ju att få höra andras åsikter. Alla får naturligtvis tycka/göra olika men i denna tråd finns fler än ett exempel där barn (bland annat mitt barn) faktiskt mått riktigt dåligt av att lämnas utanför på det vis ts planerar göra. Inte så mycket att skratta åt kan jag tycka men som jag skrev innan - alla är vi olika.Oavsett vad önskar jag ts o och hela hennes familj all lycka till i framtiden.
Svar på tråden Fel att vilja "slippa" bonusdotter efter FL