• Ess

    Fel att vilja "slippa" bonusdotter efter FL

    Om det inte funkar med att mamman har henne de första dagarna, finns det inte någon farmor o farfar som kan ställa upp?
    Eftersom mamman inte är att lita på så kolla runt om det finns någon i släkten som kan ställa upp.

  • Ess
    Ebo88 skrev 2017-09-13 20:27:54 följande:
    Om du och din man skulle separera och han skulle skaffa ytterligare ny familj med en kvinna som har samma tankesätt som du har när det gäller hans barn - hur skulle du må i kropp och själ när du vet att barnen åker till en kvinna som inte prioriterar dina barn lika mycket som hennes egna och som inte bryr sig helhjärtat?

    Nu kanske du är en bättre styvmamma än du får det att låta förhoppningsvis.

    Inget påhopp - bara en fundering från en som har vuxit upp i de förhållanden som dina styvbarn vuxit upp i.
    Det hade inte rört mig alls om pappans fru varken prioriterar eller bryr sig om mitt barn. Jag tycker att det är självklart att hon ser till sina egna barns behov. Jag räknar med att barnet är hos sin pappa för att han vill ha det där, och han tar ansvaret för det under umgänget.
  • Ess
    Anonym (S) skrev 2017-09-13 21:50:57 följande:
    Va? Eftersom mamman inte är att lita på så ska pappan inte heller vara att lita på? Skicka runt barnet som nån jävla trasa som ingen egentligen har tid och lust att ta ansvar över. Blir alltid lika ledsen av att läsa dina inlägg om hur du ser på bonusfamiljen.
    Jag tycker det är rent trams att tro att barnen blir allvarligt störda av att va borta några dagar oavsett om det är biobarn eller partnerns.

  • Ess
    Canadasvensk skrev 2017-09-13 22:43:42 följande:
    Så länge du funderar på att skicka bort ditt egna barn Nallenär det är dax att föda nummer två Gravid så skulle jag kunna förstå din tankegång även om jag för den sakens skull inte håller med...
    Makens barn var här när nr ett kom, men efter det sa jag, aldrig mer. Vi står inte nära varann och det var bara jobbigt när de var här och skulle passas upp.

    När vår tvåa och trea kom så hade jag gärna velat att min mamma hade syskonen ett par dagar till, men hon är inte så glad i att va barnvakt. De gick på dagis som vanligt de 10 dagarna.
    Fattar verkligen inte varför det ska va en så himla stor grej. När det gäller halvsyskon så är folk på fl nära nog fanatiska i sina åsikter om vad de ska och inte ska.

  • Ess
    Anonym (Hade inte) skrev 2017-09-14 06:43:38 följande:

    Jag hade inte skickat iväg henne under tiden. Jag och min sambo har nu däremot ett gemensamt och väntar andra nu, men jag skulle ju aldrig skicka iväg min dotter för att få lugn och ro. Jag hade däremot aldrig skickat iväg en bonus heller om jag haft, de blir ju en del av familjen samtidigt som du valde att leva med din man.


    Det beror på hur man ser på det. Vissa blir EN familj, andra aldrig utan är uppdelade i två familjer som ändå flyter in i varann till viss del men har ändå en tydlig gräns för ekonomiskt och rent praktiskt ansvar.

    Hur du ser på en fiktiv bonus är inget du kan applicera på någon i tråden, eftersom de har erfarenheten av att leva med andras barn, och du inte.

  • Ess
    Anonym (nn) skrev 2017-09-14 01:15:03 följande:

    Ytterligare en tråd där ,am får bekräftat att det är idioti att försöka tussa ihop två familjer


    Ja faktum är att du har rätt. Väldigt många som levt med andras barn skulle aldrig i helvetet göra om det igen. Själv skulle jag aldrig någonsin flytta ihop med en man som hade hemmavarande barn igen, och innan mina egna barn flyttat hemifrån skulle jag inte välja att bli sambo alls. 
  • Ess
    Anonym (Vadärdetmedfolk!) skrev 2017-09-14 12:59:59 följande:

    Det är verkligen inte för mycket att be om! Du är inte alls egoistisk! Lyssna inte på alla elaka idiotkommentarer. Klart att du behöver lite egentid när din bebis kommer! Jag gissar att majoriteten av nejsägarna är män....


    Gissningsvis är de flesta mammor, antingen sådana som aldrig levt ihop med andras barn och därför VET hur det är och framförallt hur det SKA va, och det skrämmer skiten ur dem att vid en ev separation så kan deras älskling tvingas leva deltid med någon som faktiskt inte älskar hen och heller inte sätter hen varken framför sig själv och definitivt inte före sina egna barn.
    Eller så kan det va sk biomammor som anser att deras barn ska gå först hos pappan, och då gärna före både hans fru och gemensamma barn. 


  • Ess
    Palestrina skrev 2017-09-14 13:20:44 följande:
    Äsch, det är väl enkelt att leva sig in i att det måste vara skitjobbigt att leva med att andras ungar faktiskt också är de egna barnens syskon. Det är som om vissa av mina barns kompisar skulle vara här dygnet runt när jag var nyförlöst, klart som fan att jag inte skulle vilja det.

    Men om samma ungar faktiskt vore min mans egna barn fick jag ju lov att tänka om, eller hur? Både om jag tar barnens och pappans perspektiv. Att välja bort andras barn kanske är ett privilegium som bara de har, som inte har valt att bilda familj med någon som faktiskt redan har en?
    Halvsyskon!
    Och dom är exakt lika jobbiga som att ha kompisar hemma, tom mer eftersom de inte går hem efter några timmar.

    Barnet kan va hos den andra föräldern de första dagarna, inte direkt som det ska jobba i saltgruvorna.
    Vägrar den andra föräldern ta sitt barn extra, så kan man göra som med de gemensamma och fråga runt i släkten.
    Hade det inte gällt ett sk styvbarn så hade det varit helt ok för de flesta att ordna barnvakt, men när det gäller ett sk styvbarn då ska helst pappan missa förlossningen och sitta hemma med sitt tidigare barn. 
  • Ess
    Anonym (Vadärdetmedfolk!) skrev 2017-09-14 15:29:53 följande:
    Jag har då inte fått uppattningen om att hon skulle vara en dålig bonusmamma, tvärt om så verkar hon ställa upp mycket för den här tjejen, och för hennes mamma. :)

    Därför tycker jag att några ensamma dagar i början inte är för mycket begärt, sen är ju tjejen hemma igen när allt det nya har lugnat ner sig och de har ro att inkludera henne massor. Det har de säker inte de första dagarna och bonusen kanske bara hade känt sig utanför och ledsen.

    Annars så kan de ju mötas på halva vägen, en vecka ensamma.
    Jag håller med dig i det du skriver.
  • Ess
    Palestrina skrev 2017-09-14 14:26:17 följande:
    Vad spelar det för roll om det är helsyskon eller halvsyskon? För barnen borde det vara syskon som syskon, det är vuxna som skapar skillnaden genom att markera den och flytta omkring dem mellan olika hem.

    Och nej, jag tror inte att det hade varit helt okej för de flesta att ordna barnvakt för helsyskonen, för de flesta föräldrar tycker att tio dagar är alldeles för lång tid för att vara ifrån ett litet barn, om de inte vet att barnet är med sin andra förälder. Absolut timmar dagtid, men inte tio dygn eller mer i sträck.
    Klart det inte är syskon som syskon, halva deras släkt och deras grundförutsättningar är totalt olika varann.

    Jag hade tyckt att det varit skönt med en vecka. 
    Men det fick bli dagis om dagarna istället. Obs, helsyskon!
  • Ess
    Ess skrev 2017-09-14 16:57:45 följande:
    Klart det inte är syskon som syskon, halva deras släkt och deras grundförutsättningar är totalt olika varann.
    Dessutom så växer de ofta upp i olika kullar och har sina helsyskon som närstående.
  • Ess
    Canadasvensk skrev 2017-09-14 17:15:34 följande:
    Men du blev väl inte gravid med nya partnern innan ni flyttade ihop? Annars borde du haft gott om tid att upptäcka att du inte gillar bonus barn och flyttat ut.

    Nu låter du ju bara som en bitter kärring som ångrat ditt livs beslut...
    Det spelade ingen större roll vad jag tyckte om dem, de var så stora att det inte var så många år att stå ut.

    Som jag har sagt innan och vidhåller fortfarande. Jag skulle aldrig, aldrig någonsin ta i en man med hemmavarande barn ens med tång. Både för att jag inte tycker om andras ungar och för all skit det drar med sig.
  • Ess
    Canadasvensk skrev 2017-09-15 19:23:05 följande:
    Och det samma sa barnen om dig...
    Och?
    Vem bryr sig........
  • Ess
    Canadasvensk skrev 2017-09-15 19:34:33 följande:
    Uppenbarligen du... Skål
    Tyckte bara att det var en väldigt underlig kommentar, eller tror du att anonym verkligen inbillade sig att barnen älskade henne över allt annat?
  • Ess
    Anonym (Mammatill2) skrev 2017-09-16 13:14:21 följande:
    Nej,jag är ledsen att säga det men du är bihanget. Mannen kommer alltid att ha en reaktion med sina barn men partner har han redan bytt minst en gång,du kan också bli utbytt. Hans barn dock alltid att finnas kvar oavsett vad du tycker om det.
    Vadå bihang, de är inte ens ihop längre!
  • Ess
    Ebo88 skrev 2017-09-16 12:16:04 följande:
    Könsneutralitet är så viktigt idag men att ordet "halvsysyskon" finns kvar - vad fan är det!? Är barnet kapat på mitten eller rakt av!? Vidrigt ord, vidrigt!

    Ts gör som hon vill och det gör ni andra styvmammor/styvpappor också men NI är vuxna och det är ni som är ett bihang och det är ni som ska börja till att bjuda in till en relation. Det är barn vi talar om! Inte direkt ex-svärmor som ska sitta med.
    Det syftar ju inte på könet utan på att de faktiskt har till hälften olika gener, förutsättningar och släkt.
  • Ess
    Ebo88 skrev 2017-09-16 17:22:34 följande:
    Nej det är ju det jag menar. Man gör en höna av en fjäder när det kommer till könsfrågor om små barn idag och begrepp som "hen" men ordet "halvsyskon" finns kvar. Vad är du till din man och hans familj? En temporär fru/sambo som han lika lätt kan byta ut igen? Fattar ni inte att det är ord som dessa som kan göra att ditt barn kommer längre ifrån det andra syskonet? Eran inställning ? Min pappa totalförbjöd order "halvsyskon" för vi är fortfarande syskon - hans barn och han ser ingen "halvhet" i det. Vet era män att ni pratar om deras barn såhär eller är det bara något ni kan skriva ut i hemlighet på sociala medier för att ni får medhåll av jämlika! "Klar Kalle ska få leka med dockor och ha rosa kläder och betingas vid hen men min sambos andra barn - bihanget, halvsyskonet kommer ju i nästa vecka för då är sett ju sambos tur". Antingen har era män ingen aning eller så bör dem skämmas som tillåter er att prata och se på deras barn på detta sätt

    Bihang och halvsyskon. Usch.
    Klart att halvsyskon finns kvar för det är ett faktum.
    Tja jag är min mans fru, för hans barn är jag deras pappas fru. För mig är de hans barn sen innan. 
    Hos oss är halvsyskon ett vedertaget ord som beskriver hur det faktiskt ser ut.
    De har växt upp i olika omgångar och har aldrig bott ihop. Jag kan däremot förstå de där barnen bor ihop och växer upp ihop, att de kallas syskon.

    Hur man än ser på det så är de faktiskt bara relaterade till varann till hälften, inte ens du kan peka på fakta som säger annat.
Svar på tråden Fel att vilja "slippa" bonusdotter efter FL