Inlägg från: Jonna1987 |Visa alla inlägg
  • Jonna1987

    Fel att vilja "slippa" bonusdotter efter FL

    Det är ju inte så att du TS önskar att ha barnet och gubben "för dig själv" en längre tid, utan vi pratar om dagar tills man landat lite i rollen.

    Jag är gravid med min första, min sambo däremot har ett barn från ett tidigare äktenskap men som inte bor i Sverige. Nu kommer ju min sambo kunna fokusera på den lilla och hjälpa mig med allt möjligt.. Men jag förstår dig och resonerar nog likadant! Hoppas allt löser sig på bästa sätt för er alla och att ni får en lugn och lycklig start!

  • Jonna1987
    Canadasvensk skrev 2017-09-13 22:43:42 följande:

    Så länge du funderar på att skicka bort ditt egna barn när det är dax att föda nummer två  så skulle jag kunna förstå din tankegång även om jag för den sakens skull inte håller med...


    Jag hoppas att min syster ställer upp om/när det är dags för en till. Vem fasen orkar fokusera på en nyfödd, matlagning, sömn och rutiner, hund och så ett till barn som behöver uppmärksamhet och kärlek? Bättre att låna ut hund och barn till moster eller andra närstående ett tag tills man hittat tillbaka till vardagen. Varken barnet eller hunden blir traumatiserade av det..
  • Jonna1987
    Canadasvensk skrev 2017-09-14 17:17:38 följande:

    Du hoppas alltså att din syster ställer upp att passa dina ungar i 10 dagar när det är dax för nästa???

    Ett pytterlitet råd vore att du kanske inte skulle skaffa fler barn då om det är så jobbigt för dig...


    Alltså.. Vissa människor är ju helt otroliga. Du bland annat. Mitt råd till dig är att ta ett djupt andetag och försök tänk utanför ramen. Den enda som tycks bli/vara traumatiserad av att lämna ifrån sig barn/en är ju du. Barn reagerar på hur en vuxen bemöter situationen. Jag är helt övertygad om att mitt barn inte kommer bli ärrad för livet pga moster satt barnvakt. Under några dagar. Vi pratar inte om månader eller år. Det vore ju oansvarigt!
  • Jonna1987
    Canadasvensk skrev 2017-09-14 17:47:36 följande:

    Några dagar eller 10?


    Dagar, om det är 5 eller 10 spelar ingen roll. Det är dagar vi pratar om inte i all evighet. Finns ingen anledning till att överreagera..
  • Jonna1987
    Canadasvensk skrev 2017-09-14 18:10:40 följande:

    För en 5 åring så är det en stor skillnad på 5 dagar eller 10.

    Och hur en vuxen pappa (och bonus mamma) tycker det är okay att INTE inkludera barnet är vad jag tycker är så hemskt!


    Så det är endast de första dagarna som räknas om man är en familj eller inte..? Jag som trodde annat spelade in, men enligt familjeliv är det visst de 10 första dygnen som är kritiska och det enda som spelar roll. Låter ju.. logiskt.
  • Jonna1987
    Canadasvensk skrev 2017-09-14 21:38:51 följande:

    Försöker klura ut om du spelar dum eller är det på riktigt!? 


    Jag har alla mina Mumin i dalen. Nu vet du det och slipper få skavsår i bakhuvudet.
Svar på tråden Fel att vilja "slippa" bonusdotter efter FL