Inlägg från: Anonym (hilda matilda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hilda matilda)

    Fel att vilja "slippa" bonusdotter efter FL

    När min sladdis föddes sa jag ifrån att jag inte orkade med hans tre barn sedan innan. Nu var de lite äldre än ts styvbarn men ändå.
    Det enda barn som var hemma var min son, han var i övre tonåren och alltså inget småbarn.

    Jag förstår ts till 100% och det är inte synd om ungen som får vara hos sin mamma.

  • Anonym (hilda matilda)
    Ess skrev 2017-09-14 17:57:31 följande:
    Det spelade ingen större roll vad jag tyckte om dem, de var så stora att det inte var så många år att stå ut.

    Som jag har sagt innan och vidhåller fortfarande. Jag skulle aldrig, aldrig någonsin ta i en man med hemmavarande barn ens med tång. Både för att jag inte tycker om andras ungar och för all skit det drar med sig.
    Håller med, ett sånt misstag gör man bara en gång.
    Det bästa med skilsmässan var att jag aldrig mer behöver bry mig om hans tidigare ungar.
  • Anonym (hilda matilda)
    Canadasvensk skrev 2017-09-15 19:23:05 följande:
    Och det samma sa barnen om dig...
    Mycket möjligt, det spelar ingen roll alls.
    De är inga barn längre heller och jag har absolut noll kontakt med dem. Har blockerat dem på fb, så har även deras halvsyskon gjort då de aldrig visat hen något som helst intresse.
  • Anonym (hilda matilda)
    Ess skrev 2017-09-15 19:29:44 följande:
    Och?
    Vem bryr sig........
    Haha, exakt.
  • Anonym (hilda matilda)
    Anonym (Mammatill2) skrev 2017-09-16 12:00:07 följande:

    Jag tycker att det är fruktansvärt själviskt att bli tillsammans med någon som har barn sen tidigare och sen behandla dom som nått bihang. Köper du ett paket får du acceptera hela paketet inte bara dom delarna som passar dig. Tänk om ni separerar nån gång och hans nya skulle skita i ditt barn,hur skulle det kännas?!

    Syskon är syskon oavsett,separera inte på dom utan ge dom en ärlig chans.


    Fast de är de facto ett bihang, inga ungar man hade intresserat sig för annars. Sedan är det ju bra om kemin funkar men sånt vet man aldrig i förväg.
  • Anonym (hilda matilda)
    NELJ skrev 2017-09-16 12:08:07 följande:
    Kanske för dig men barnen är inte bihang till varandra. Det är ogint och själviskt att som mamma inte verka fr att ens barn ska kunna få bra, meningsfull och nära relationer med sina syskon.
    Det är upp till halvsyskonen på pappans sida, de var tonåringar/unga vuxna när deras syskon kom.
    Hen har inte träffat mer än en av dem sedan skilsmässan och det var när pappan tvingade med hen då hen ännu var liten. Dessa sk syskon bor långt från vår hemort.
  • Anonym (hilda matilda)
    Ebo88 skrev 2017-09-16 12:16:04 följande:
    Du är ett bihang! Oavsett vad du tycker så har din man ett större band till barnen än vad du någonsin kommer ha. Jag har absolut ingen bra relation till min styvmamma och den är ömsesidig men hon har samtidigt aldrig stått i vägen för att jag och min lillasyster - hennes mamma - ska ha en bra kontakt. Det kanske är så att det ni refererar till "halvsyskon" skulle ha haft en bra kontakt med era - ditt/dina barn om ni ansträngt er lite mer. Man behöver inte som ny kvinna "gilla läget" men var den vuxna förnuftiga människa ni ska vara och låt aldrig barnen komma i kläm. Som sagt , din man kan kapa relationen till dig men aldrig till sina barn. Och gör det heller inte svårt för dem att välja mellan er och deras barn som inte är era.

    Könsneutralitet är så viktigt idag men att ordet "halvsysyskon" finns kvar - vad fan är det!? Är barnet kapat på mitten eller rakt av!? Vidrigt ord, vidrigt!

    Ts gör som hon vill och det gör ni andra styvmammor/styvpappor också men NI är vuxna och det är ni som är ett bihang och det är ni som ska börja till att bjuda in till en relation. Det är barn vi talar om! Inte direkt ex-svärmor som ska sitta med.
    Min "man" är inte min man, han är min sambo. Han har inga barn, ta och läs vad jag skriver istället. Jag skrev om mitt ex.

    Halvsyskon, lika med en hälft av föräldrar till barnet. Inte konstigt alls.

    Jag är ingen styvmamma, det är 15 år sedan jag var det.

    Återigen, läs innan du svarar.
  • Anonym (hilda matilda)
    Ess skrev 2017-09-16 16:40:21 följande:
    Vadå bihang, de är inte ens ihop längre!
    Du är den enda som är vaken här i tråden!
    Det svaras och gnälls hej vilt utan att man ens förstått vad man läst.
  • Anonym (hilda matilda)
    NELJ skrev 2017-09-16 17:04:21 följande:
    "Dessa sk syskon"... du måste vara en väldigt bitter person som uttrycker dig så nedlåtande om ditt barns familj. Jag skulle gissa att du inte har några egna bra syskonrelationer heller.

    Nej, det är inte barnens ansvar, det är ditt ansvar att bjuda in och verka för en bra relation dem emellan för ditt barns skull. Klarar du inte av att se behovet här och nu, tänk dig trettio år fram i tiden när barnens gemensamma pappa kanske blivit dement eller gått bort och syskonen måste dels gå igenom en svår sorg och fatta en massa beslut tillsammans. Sådan situationer är svåra som de är men om man dessutom inte känner varandra eller tom uppfostrats till att tycka illa om varandra blir det orimligt svårt. Skulle du inte vilja göra vad du kan för att undvika att det händer?
    Inte bitter alls men tack för omtanken.
    Mitt barn är numera en ung vuxen. Så "här och nu" var för länge sedan.
Svar på tråden Fel att vilja "slippa" bonusdotter efter FL