• Anonym (Tufft)

    Vad har jag rätt till vid skilsmässa?

    n8h866 skrev 2017-09-12 22:07:38 följande:

    Du har rätt till att skämmas.

    Du har levt på honom i 15år och nu vill du få så mycket av hans saker du kan.

    Men med hjälp av jurist så kan du få mycket: www.sambolagendirekt.se/


    Fast om de har gemensamma barn har säkert beslutet att ts ska vara hemma varit gemensamt. Det är väldigt lätt att jobba över, resa med jobbet, satsa på karriären och tjäna bra med pengar när man inte behöver samsas om hämtning/lämning, diska, städa, laga mat, ta barnen till doktor, tandläkare, vabba, ta ledigt på alla lov osv. Ts har däremot offrat sin egna ekonomiska frihet för att bygga ett familjeliv med sin man. Det är deras gemensamma bohag som ska delas upp

    //Mvh En hårt arbetande morsa med karriär som faktiskt skulle se vissa stora fördelar med om jag eller min sambo ville gå ner i arbetstid eller tom säga upp sig
  • Anonym (Tufft)
    Ess skrev 2017-09-13 10:19:57 följande:

    Visst finns det fördelar, men nackdelarna är klart övervägande. Troligen därför varken du eller sambon gjort slag i saken ännu.

    Jag anser att man saknar hjärna om man tar beslutet att bara sluta jobba. Då är det bättre att gå ner i arbetstid så att man håller sig kvar på arbetsmarknaden, för då kan man alltid öka arbetstiden sen vid behov. Dessutom ska man se till att den som jobbar mest sätter undan pengar till en pensionsförsäkring åt en, så länge man jobbar mindre.


    Håller med, det är därför vi inte gjort det. Men min poäng är att ett sådant upplägg inte enbart är en fördel för ts, utan att hon offrat väldigt mkt precis som gubben som fått dela med sig av sin lön, som i sin tur antagligen haft fritt fram att satsa på sin karriär tack vare ts insatser i form av "markservice." Jag själv tycker det är plättlätt att göra 50-60 timmarsveckor och tjäna bra med pengar om man inte har några större ansvar i övrigt som att tex hämta kidsen kl 16.
Svar på tråden Vad har jag rätt till vid skilsmässa?