• sextiotalist

    Vad har jag rätt till vid skilsmässa?

    Påven Johanna II skrev 2017-09-13 10:42:18 följande:

    Helt obegripligt att helt sakna pengar. Jag kan inte för mitt liv förstå det. Jag ogillar djupt hela hemmafrusyndromet, som jag anser är ovärdigt människor och varje gång jag läser något i stil med den här tråden cementeras min uppfattning. 

    Ts, hur får du pengar annars då? När du inte vill skilja dig, menar jag? Du behöver väl handla, gå till läkaren, betala räkningar, köpa en fika på stan och så vidare - hur betalar du för dig då? 


    Instämmer, varje gång jag läser den här typen av trådar, så blir min uppfattning allt mer stärkt. Jag tror inte jag läst någon hemmafrutråd som gör att jag börjar förändra min uppfattning. Att välja att bli hemmafru är ge avkall på att vara en egen person, att kunna ta egna beslut, att kunna stå på egna ben.
  • sextiotalist
    Alessia skrev 2017-09-14 11:09:30 följande:
    Helt rätt!   Jurist med familjerätt som specialitet. En del banker har även jurister att tillgå - fråga din bank. Det finns även jurister på nätet som gratis tillhandahåller upplysningar. Det är juriststudenter som svarar, men deras svar kollas i regel av mentorer. Det kan ta någon vecka att få sitt svar på nätet (du får inget personligt svar) men det kan vara en början så att du är mer insatt i ditt eget ärende och sedan gå vidare till juristbyrå.

    www.lawline.se

    www.juridiktillalla.se
    Det bästa hade varit att ts hade kontaktat en jurist, innan de valde att hon skulle vara utan inkomst.
Svar på tråden Vad har jag rätt till vid skilsmässa?