Inlägg från: Anonym (Sven Snygg) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sven Snygg)

    Betala på sambons ränta

    Klart att du ska betala. Räntan exkl. avdrag är en kostnad för boendet.

  • Anonym (Sven Snygg)
    Anonym (Thomas) skrev 2017-09-14 13:21:25 följande:
    OK.

    Jag tycker ändå att den som äger lägenheten ska betala för sitt eget lån.
    Det gör han ju. Däremot ska räntan delas (el, vatten försäkring ska också med) för att man ska ha en rimlig boendekostnad.
  • Anonym (Sven Snygg)
    Anonym (Thomas) skrev 2017-09-14 13:29:25 följande:
    Fast jag anser att räntan är en kostnad för lånet, inte en boendekostnad som sådan. Har man inget lån har man ingen ränta. Räntan hänger ihop med investeringen.
    Utan lånet hade det inte funnits en bostad. Ts kan väl skaffa en egen billigare bostad i samma område om det nu är så att hon resonerar som dig.
  • Anonym (Sven Snygg)
    Anonym (Thomas) skrev 2017-09-14 13:33:48 följande:
    Ja, var och en får ju göra det som passar dom bäst.

    Om en person köper en lägenhet för 2 miljoner kontant (arv), anser du att den som flyttar in som sambo ska betala utebliven avkastning till den som äger lägenheten?
    Jag anser att när det finns en boendekostnad så skall den delas (minus avdrag). Sen anser jag att alla ska tänka sig för innan de låter någon flytta in i den bostad som man själv är ensamt ansvarig för ekonomiskt. Man ska definitivt skriva bostaden som enskild egendom.
  • Anonym (Sven Snygg)
    Anonym (Thomas) skrev 2017-09-14 13:56:38 följande:
    Det håller jag med om.

    En utebliven intäkt är ju också en kostnad, och i det här fallet hänger ju kostnaden (den uteblivna intäkten) ihop med lägenhetsköpet. Konstigt att du resonerar så olika...
    Jag resonerar inte olika. I det här fallet så FINNS en kostnad för lån. Det behöver betalas för att man ska kunna behålla bostaden.
Svar på tråden Betala på sambons ränta