• LauraPalmer

    Varför har omgivningen problem med att någon väljer att vara singel?

    För många är ensamhet något skrämmande så det kanske är därför. 

    Jag fattar helt och hållet dom som väljer att vara singel. Det ger ju en otrolig frihet och massor av tid som man kan lägga på sig själv. Att vara singel är rätt fantastiskt faktiskt.

  • LauraPalmer
    Anonym (varvet runt) skrev 2017-09-14 14:17:42 följande:
    Njae, alltså du får skilja på 2017 och stenålder. Våra instinkter är inte anpassade för idag, de utvecklades för ett liv långt före vårt trygga, bekväma samhälle. De utvecklades för en tid där varje dag var en kamp för överlevnad.

    Och faktiskt stämmer det att vi är flockdjur inte ensamvargar. Vi är alldeles för svaga och långsamma, vi har inga vassa tänder, vi har relativt dålig syn hörsel och luktsinne, vår avkomma tar lång tid på sig att bli självgående. Vår styrka ligger i samarbete som grupp. Vi hade aldrig överlevt som art utan samarbete.

    Angående forskning så finns det inget riktig facit. Det finns olika teorier som båda argumenterar starkt för sin sak. Vissa menar att vi är ämnade för parbildning pga vår svaga avkomma, en kvinna är till exempel ganska sårbar och ingen vidare jägare samlare under graviditeten, då blev det mannens roll att se till att både hon och avkomman överlevde. andra menar att föräldrarollen kan tas över av gruppen, att stammen kollektivt hjälps åt med barnen, gravida kvinnor.

    Helt klar är iaf att vi människor ÄR flockdjur. Förutom fortplantning och parbildning så finns det plenty med forskning som visar att människor inte mår bra i isolering, vi har ett stort behov av att interagera med andra människor.
    Vem har sagt något om isolering? Bara för att man är singel så tappar man ju inte allt socialt umgänge. Man har ju fortfarande sin familj, vänner, kk:s och arbetskamrater. 
Svar på tråden Varför har omgivningen problem med att någon väljer att vara singel?