• Jonna1987

    Prostitution helt ok

    Anonym (ase) skrev 2017-09-13 21:45:54 följande:

    Hade prostitution gjorts laglig genom bordeller som håller hög standard, säkerhet, vakter, kondomer, p-piller, tester, skatt, riktig lön, möjlighet till a-kassa, försäkringar och en sjuhelvetes massa mer så hade allting blivit bra. Man kommer ingenstans på att göra det olagligt. Det gör bara att det sker i hemlighet genom hallickar som drogar sönder tjejerna. 


    HUR hade allting blivit bra..!? Det skulle fortfarande finnas hallickar, droger och kvinnor tvingas in i sexindustrin mot sin vilja. Legalisering gör ingen nytta alls!
  • Jonna1987
    Anonym (Madde) skrev 2017-09-13 22:20:28 följande:

    Eftersom prostitution alltid funnits och alltid kommer finnas, är det då inte bättre att förbättra arbetsförhållandena för de prostituerade?

    Självklart gör legalisering nytta. Det blir säkrare arbetsförhållanden när det kan ske i det öppna. T ex som i Amsterdam. De har möjlighet att hyra sina egna lokaler, som är utrustade med larmknapp, handfat där kunderna får tvätta sig etc.


    Jag har varit i Amsterdam och även läst hur prostitution fungerar där borta. Kvinnorna som säljer sex där löper lika stor risk att hamna under en hallick eller hamna i andra otäcka situationer, och blir därför mer eller mindre tvungna att ha en bodyguard i rummet intill (någon alltså utnyttjar deras sårbarhet). Att ha en larmknapp och ett handfat ändrar inte det faktum.

    Jag fattar inte hur någon kan försvara prostitution och säga att det borde vara lagligt, och hänvisa till bättre arbetsvillkor? Så himla korkat..
  • Jonna1987
    Anonym (Madde) skrev 2017-09-13 22:50:13 följande:

    Ville bara tillägga: om de nu har en bodyguard i rummet intill är väl det jättebra? 

    Jag tycker verkligen inte det är korkat att tycka att prostituerade ska kunna få göra sitt jobb under bättre förhållanden. De är ju utsatta nog som det är.


    Så det är jättebra att någon utnyttjar situationen och tar betalt för att de inte ska råka ännu mer illa ut?

    Det är otroligt sällan kvinnor drömmer om att bli prostituerade, de hamnar oftast där för att de ser ingen annan utväg. Majoriteten befinner sig alltså i situationen pga fattigdom, missbruk och/eller psykisk ohälsa.

    Men varsågod och intala dig själv att det är en bra karriär och att de är där av "fri vilja"..

    Samhället borde göra mer för att hjälpa dessa kvinnor UR prostitution och inte möjliggöra detta elände, sådär fint formulerat.
  • Jonna1987
    Anonym (Madde) skrev 2017-09-13 23:11:44 följande:

    Absolut visst är det så. Förändrar väl inte faktum att de borde få kunna utföra denna födokrok så säkert det går.

    Jag intalar mig verkligen inte att det är en bra karriär. Klart det inte är det. Men världen är väl som den är eller hur? Alla måste tjäna pengar. Jag frågade dig tidigare vad din lösning var.


    Jag skrev tidigare att samhället borde göra mer för att hjälpa dessa utsatta kvinnor ur prostitution och inte få fler in i det. Exakt vilka åtgärder man ska ta vet jag inte såhär på rak arm, det får någon annan kunnig svara på. Men att jag inte "har en lösning" gör inte prostitution mer OK för det.

    Att försvara utnyttjandet av sårbara människor med att "de har rätten till sin kropp" eller "legalisera för bättre arbetsvillkor".. det resonemanget förstår jag bara inte.
  • Jonna1987
    Anonym (ase) skrev 2017-09-14 21:38:55 följande:

    Vem skulle gå till en olaglig prostituerad och riskera fängelse och sjukdomar istället för ett lagligt ställe där allt är helt okej?


    Så du tror på fullaste allvar att alla köpare skulle vända sig till en bordell om det vore lagligt? Det är väl en fin och naiv tanke.. Det finns äckel som skulle köpa oavsett om det är lagligt eller inte. Dessutom så utrotas inte sjukdomar bara för att du tycker prostitution borde legaliseras. Och ja, fängelsestraff alternativt vård borde varje köpare få. Prostituerade ska man hjälpa ur misären, inte se till att fler hamnar i skiten!
  • Jonna1987
    Anonym (asful) skrev 2017-09-15 09:00:29 följande:

    Jag har köpt på båda sätten, och jag skulle garanterat välja en riktig bordell. Det ar så mycket bättre, tjejerna är tryggare och hela upplevelsen är mycket bättre. 


    Du är en av dom som struntar i om det är lagligt eller inte, alltså spelar det ingen roll i köparens ögon. I rest my case..
  • Jonna1987
    Anonym (asful) skrev 2017-09-15 09:11:19 följande:

    Va, jag sa ju att det spelar roll? Jag kommer aldrig köpa olagligt igen, det känns smutsigt. 


    Så viktigt och smutsigt var det ju inte eftersom du köpte olagligt en människas tjänst. Tyvärr finns det fler som du där ute..
  • Jonna1987
    Anonym (asful) skrev 2017-09-15 12:08:03 följande:

    Till skillnad från dig så provar jag saker innan jag dömer ut dem.


    Är du helt seriös..? Ditt argument är löjligt, sådär fint formulerat. Jag behöver exempelvis inte hoppa in i en brunn för att förstå att det är korkat, detsamma gäller prostitution.
  • Jonna1987
    Anonym (asful) skrev 2017-09-16 01:24:48 följande:

    Prostitution är korkat? Utveckla gärna.


    Jag menade att det går ju att räkna ut vissa saker i förväg..

    Har nämnt flera gånger att prostituerade befinner sig i en sårbar situation och de ska inte utnyttjas av äckel.
  • Jonna1987
    Anonym (asful) skrev 2017-09-16 08:07:44 följande:

    Oj oj, du talar för alla sexarbetare nu? Du är så oinsatt att det är läskigt...


    Oinsatt? Du har ingen aning om vem jag känner eller vilka människor jag stöter på i arbetslivet. Det är läskigt hur äcklig du är som utnyttjar någon i beroendeställning!!!
  • Jonna1987
    Anonym (asful) skrev 2017-09-16 12:47:45 följande:

    när ska du lära dig att det är skillnad på människohandel och laglig (reglerad) prostitution?


    När ska du inse att du har en vidrig människosyn?

    Sammanfattar kort det du skrivit här - du köper gärna sexuella tjänster av människor, oavsett om det lagligt. Du förespråkar laglig prostitution men vill samtidigt inte att ditt barn ska hamna i det. Det är uppenbarligen skillnad på folk och folk, som man säger.

    Förmodligen inser du nånstans hur hemskt det är att bli utnyttjad för ens överlevnad.
Svar på tråden Prostitution helt ok