• Anonym (MP)

    Ni som kallar er feminister

    Miljöpartiet har enligt min mening den bästa jämställdspolitiken för både män och kvinnor. De anser dessutom att vi bör göra som Indien, Nepal, Pakistan, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika och införa ett tredje juridiskt kön för ickebinära. 

    En annans sak som jag gillar är deras förslag om en tredelad föräldraförsäkring, Där föräldrarna får en tredjedel var och sen kan den tredje tredjedelen fördelas valfritt, och vara möjlig att överlåta till en tredje person, som t.ex en bonusförälder, farmor eller moster som då kan vara hemma med barnet och vara en del av dess uppväxt.

    Sen finns det andra frågor där jag tycker att de också har den vettigaste politiken, men jag antar att du ville ha svar på just frågor som rör jämställdspolitiken eftersom du riktade dig till feminister specifikt.

     

  • Anonym (MP)
    Anonym (Tja) skrev 2017-09-20 04:25:09 följande:
    Innebär det att att vi alla kommer att vara könslösa på våra ID-handlingar?
    Nej, det är som jag skrev, det innebär att det ska finnas ett tredje kön för ickebinära. Så detta är alltså nåt som inte påverkar binära personers id-handlingar  överhuvudtaget, de som är kvinnor är fortfarande kvinnor på id-handlingar, och de som är män är fortfarande män på id-handlingar.
  • Anonym (MP)
    Anonym (Tja) skrev 2017-09-20 18:31:21 följande:
    Hur menar du?

    Tycker för övrigt det faktum att så många "feminister" kan tänka sig att stödja SD är en viktig bakläxa för andra feminister att fundera lite kring.
    Det kan ju vara så att de som skriver i tråden och utger sig för att vara feminister som stödjer SD i själva verket bara är SD-sympatisörer som inser att SD har väldigt få kvinnor som sympatiserar med dem, och att de försöker få det att se ut som feminister som tidigare röstat på t.ex MP skulle få för sig att plötsligt göra en helomvändning och rösta på ett parti som står allra längst ifrån dem partipolitiskt.

    Att det helt enkelt ligger i deras agenda att försöka locka till sig flera kvinnliga väljare, och de använder bl.a Familjeliv som ett medel.

    Väldigt få av SD:s ledamöter är kvinnor, så det är ju ett parti man kan rösta på om man vill ha färre kvinnor i riksdagen...
Svar på tråden Ni som kallar er feminister