• Anonym (Tja)

    Ni som kallar er feminister

    Anonym (Hepp) skrev 2017-09-18 11:05:41 följande:

    Nej, man röstar på det parti som man anser har den bästa politiken. De viktigaste frågorna för mig på detta område är hederskultur (som måste bort), starkt rättsväsende med bra polis (som kan utreda och fälla våldtäktsmän) samt individualiserad föräldraförsäkring. Inom F! relativiserar man hedersförtrycket som kommit in i Sverige med en del av våra invandrare så det partiet går ju fetbort, liksom V.


    Där får jag hålla med; tror till och med en och annan FI:are har fått be om ursäkt för just den naiviteten avseende hederskultur som du tar upp.
  • Anonym (Tja)
    Anonym (Signe) skrev 2017-09-18 11:10:02 följande:

    Om man är feminist, vill man att mannen i huset ska baka bullar då? Medans jag åker till verkstaden med bilen ?


    Man vill att ni bakar bullarna (och lagar bilen) tillsammans. Alternativt att ni gör upp om vem som gör vad, men där kommer ju traditionella könsroller in. Dvs; det kan upplevas som att jag inte VILL baka bullar, men i själva verket kanske jag bara inte IDS. Om du hajar.
  • Anonym (Tja)
    Anonym (C) skrev 2017-09-18 11:53:30 följande:

    Nope, men han ska få baka om han vill och jag ska få åka till verkstaden om jag vill. Eller om han vill städa och jag skotta snö så är det också ok. Det ska vara lika självklart att han tar hand om hus och hem som att jag gör det. 

    Det ska vara självklart att jag och en man bedöms på samma grunder arbetsmässigt och därmed ha samma förutsättningar vid en lönegranskning. Jag ska inte behöva jobba hårdare för att visa att jag är lika bra som en man på något.

    Det ska ses som lika självklart att han vabbar som att jag gör det, eller är föräldraledig med våra barn. Men, vi ska själva få välja vem som är föräldraledig, när och hur mycket. Det ska inte bestämmas av staten. 


    Då kommer man ju osökt vidare till nästa fråga: Hur vet man att de 75 % kvinnor som idag tar ut föräldraledighet gör det enbart av fri vilja, helt utan yttre påverkan? Jag hävdar att den fria viljan endast kan träda i kraft först efter det att allt (eller åtminstone det mesta) annat i samhället redan är jämställt. Därför måste vi ha en individualiserad föräldraförsäkring som en väg TILL jämställdhet, menar jag.
  • Anonym (Tja)
    nevermind skrev 2017-09-18 12:39:23 följande:

    Moderaterna.


    Vilken är den viktigaste jämställdhetsfrågan, enligt dig?
  • Anonym (Tja)
    Anonym (C) skrev 2017-09-18 13:50:10 följande:

    Problemet idag är att kvinnor inte "får" erkänna vare sig att de VILL vara hemma länge med barnen och inte heller att de INTE vill vara hemma med barnen. En kvinna som börjar jobba tidigt ses som konstig och en kvinna som vill vara hemma länge ses som någon som vill tillbaks till ett hemmafrusideal typ.

    Samma med männen. Det är fortfarande så att inom många kretsar så ses män som udda som vill vara hemma med sina barn. De får höra att de är "barnvakt" till sina barn (vi brukar skämta om det hemma ). 

    Se inte de kvinnor som vill börja jobba tidigt som "konstiga" och "okvinnliga". Se inte de män som vill vara hemma som "barnvakter". 

    Gör inte föräldraförsäkringen individualiserad men se till att gemensam vårdnad är normen från start även för ogifta par så att mannen aktivt måste föra över dagar till kvinnan om så är fallet (ja, det finns undantag då det är direkt olämpligt med gemensam vårdnad men i majoriteten av alla fall så är det inte fallet). 

    Försök att hitta morötter och inte bara piskor för att förändra normerna som styr de val vi gör. 


    Och där är ju den individualiserade föräldraförsäkringen den största moroten som finns. Män skulle då ses som förpliktigade att (precis lika mycket som kvinnor) ta ansvar för sina barn, medan kvinnor skulle ses som lika självklara löntagare som män (hur många barn hon än har burit på). Ingen piska där inte, bara en vinst-vinst-situation. Tycker dock det är självklart att kvinnan ska vara ledig i och runt själva graviditeten. Män skulle nog ha problem att t ex amma barnen också.
  • Anonym (Tja)
    Anonym (Hepp) skrev 2017-09-18 15:20:06 följande:

    Det var jämställdhetsfrågorna som tidigare fick mig att rösta på dem. Tyvärr är även de, liksom F! och V, kulturrelativister som viftar bort hedersproblematik. De har till och med haft män på höga poster som vägrar hälsa på kvinnor samt som gett bidrag till kvinnofientliga muslimska organisationer, och varför fick Åsa gå när Gustaf gjort mer fel?


    Gustafs grodor har kommit när han varit hårt pressad. Åsas trots att hon stått i förhållandevis lugna debatter där utrymme för eftertänksamhet funnits. Dessutom var hennes avsevärt grövre.
  • Anonym (Tja)
    Anonym (MP) skrev 2017-09-18 15:15:55 följande:

    De anser dessutom att vi bör göra som Indien, Nepal, Pakistan, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika och införa ett tredje juridiskt kön för ickebinära.


    Innebär det att att vi alla kommer att vara könslösa på våra ID-handlingar?
  • Anonym (Tja)
    Anonym (Hon) skrev 2017-09-18 16:06:59 följande:

    Har hittills röstat på Miljöpartiet, men nu lutar det mer åt SD. Alla andra verkar ha satt i halsen.


    Du tycker inte att MP och SD är liiite olika? ;)
  • Anonym (Tja)

    Det här med FI och deras förnekande av hederskulturer är intressant... Håller i princip med; de tycks inte vilja kritisera grupper vars rättigheter de också säger sig värna. Skulle någon som sympatiserar med FI (eller V och MP) kunna ge sin syn på saken här i tråden?

  • Anonym (Tja)
    nevermind skrev 2017-09-19 12:35:06 följande:

    Sexualbrotten.


    Har du själv blivit utsatt för sexuella övergrepp?
Svar på tråden Ni som kallar er feminister